שאלת סקר: ביטוח בריאות בחו"ל

Phoenix mom

New member
שאלת סקר: ביטוח בריאות בחו"ל

איזה ביטוח בריאות עשיתם לקטנים? בארה"ב אני יודעת שיש לזה משמעות רבה אין לי מושג לגבי אירופה ומקומות אחרים אנחנו עם דיויד שילד, מרוצים פחות או יותר...

שרונה13

New member
אנחנו...

עם ביטוח נסיעות של חברת כלל בארה"ב ביטוח שעשינו לשנה עד אשר ירון יתחלי לעבוד ויהיה לנו ביטוח מקומי. הביטוח ממש מעולה !!! והמצחיק הוא שהוא עולה הרבה פחות מדויויד שילד מכסה לפחות כמוהו ואצל אןתם רופאים. בדקנו את זה פה אצל זוג שמבוטח בדיויד שילד... ומסתבר שהם אפילו מבוטחים עוד פחות מאיתנו.

MASHY BOSTON

New member
אנחנו עם בלו קרוס - בלו שילד

הם זולים וטובים. לנו אומנם יש בעיה עם הויזה הקבועה שלנו פה בארה"ב ולכן אנחנו עדיין על תקן ויזת עסקים. תכננו לחכות עם הביטוח עד שתגיע הויזה, אבל היא התעכבה ואני נכנסתי להריון בינתיים. דיויד שילד אמנם היו הכי זולים בסקר שעשינו, אבל הם לא מכסים הריון עד שנה אחרי תחילת הביטוח, אז הם ירדו מהפרק. בין שלושת החברות הטובות במסצ'וסטס : הארוורד, טאפטס ובלו קרוס - בלו שילד, מצאנו את הבלו קרוס - בלו שילד הכי משתלם. אמנם יש 180 (חצי שנה) ימי המתנה (שאצלנו יסתיימו בתחילת מאי), אבל לפחות את סוף ההריון והלידה (שהם הכי יקרים) הם כבר יכסו לי. דרך אגב, חברות טאפטס והארוורד מסכימות לוותר על ימי ההמתנה כאשר מציגים להם אישור על קיומו של ביטוח קודם (גם אם הוא מישראל). ביטוח כגון כללית מושלם או מכבי מגן מתקבל אצלם. מאשי

ronnieyuval

New member
מוזר לי עניין ההמתנה....

גם לי היה בעבר ביטוח של בלו קרוס בלו שילד, ולא היתה לנו שום המתנה. בעצם, הייתי כבר בהריון בעת תחילת הביטוח וכל ההריון והכל כוסה בלי שום בעיה. לפי דברי סוכנת הביטוח שלי זה לא חוקי לא לכסות הריון אם הביטוח כבר קיבל אותך... רגע - זה רק ההריון שלא מכוסה או שזו תקופת המתנה כללית לכל הצרכים הרפואיים? ומה עם מקרי חירום? האם אתם מבוטחים במקביל ע"י חברה אחרת עד שההמתנה תעבור? נראה לי קצת חשוד אם כי זו חברת מוכרת וידועה בכל רחבי ארה"ב... אבל אולי מדובר במקרה חריג? האם זה ביטוח לזרים (לא אזרחים או תושבי קבע)?

ronnieyuval

New member
אוקספורד ליברטי PPO

כל המשפחה מכוסה, וזה מאוד חשוב כי אם חו"ח קורה משהו לכם זה לא עוזר שרק הילדים מכוסים. הביטוח מכסה לנו ה-כ-ל. כולל הריון ולידה וכל בדיקה שרק צריך. PPO פירושו שאין צורך בהפניית הרופא המטפל על מנת לגשת לראות רופא מומחה - אפשר ללכת ישר אליו.

גם אנחנו עם דיויד שילדס

וגם אנחנו לא ממש מרוצים. הבנתי שהם בעיתיים לגבי העברת התשלומים לרופאים ולכן לפעמים הלקוחות צריכים בסוף לשלם בעצמם על טיפולים ובדיקות. אני מאמינה שנחליף חברת ביטוח בהמשך. מאחלת לכולם רק בריאות

Phoenix mom

New member
מעניין...

מה עם הילדים? צורפו לפוליסות של ההורים, או שהם על הבסיס שהמדינה נותנת? לפחות באריזונה אני יודעת שילדים מבוטחים אוטומטית מטעם אריזונה מעניין... אנחנו צירפנו את רועי לפוליסה של דיויד שילד, והמקומיים פתחו עלי כ-א-ל-ה עיניים, שאומרות "למה???"

ronnieyuval

New member
גם אצלנו היא מצורפת לפוליסה שלנו

בכלל לא עלה בדעתי לברר האם הילדה מכוסה אוטומטית ע"י המדינה. לדעתי זה איכשהוא תלוי הכנסה - כמה שההכנסה יותר גבוהה כך הם יכסו פחות (כי אמורים להיות מסוגלים לבטח את הילדה בכוחות עצמנו אם יש לנו הכנסה מעל גבול מסויים). אני מכירה תכניות כאלה בניו יורק אבל שוב - צריך להוכיח שאת מרוויחה מספיק מעט (עברית נפלאה רוני...) כדי שהילד יכוסה ע"י המדינה. מה גם שכדאי במקרה כזה לבדוק מה הביטוח הזה מכסה - הרבה פעמים זה ביטוח מאוד בסיסי. לגבי דייויד שילד - לדעתי צריך להזהר עם ביטוח שאינו כפוף לחוקים האמריקאיים (זה כתוב בכל הפוליסות שלהם וגם בפרסומים שלהם בעיתון - הביטוח כפוף לחוק הישראלי בלבד). לא שיש רע בחוק הישראלי, אבל בל נשכח שאנחנו לא חיים בישראל ואם חיים כאן כדאי להתעסק עם החוק המקומי. כאן נכלל, דרך אגב, עניין ההריון שצריך לחכות שנה. זה פשוט מחוץ לחוק ולא היה עובר אצל חברה אמריקאית.

למעלה