שאלת סקר - האם דחיתם בשל הפגות את

שאלת סקר - האם דחיתם בשל הפגות את

את שליחת ילדיכם למסגרת ( גן/מעון/ משפחתון וכו´ ?) במקרה שלנו עמרי כבר בן שנתיים ושלושה חודשים ואני עדיין איתו בבית מבחירה . ילך לגן שנה הבאה ( בגיל שנתיים וחצי ) איכשהו בשנה הראשונה זה היה ברור לי שמסוכן מחינת מחלות . ובשנה השניה ציפה לנו ניתוח אורולוגי .. וכך הגענו עד הלום .

שרהודיה

New member
בוודאי ../images/Emo13.gif

אני לא היתי בטוחה שאשאיר את בתי בבית עם מטפלת. הכיוון שחשבתי עליו היה משפחתון קטן וחם (שבחיפושים ארוכים בסוף מוצאים
) כשהודיה נולדה זה השתנה וברור היה לי שאני אשאיר אותה בבית לפחות עד גיל שנה.. בסוף היא נשארה בבית עם המטפלת עד גיל שנתיים. וזה היה בהחלט חכם לא לשלוח אותה למסגרת בגלל כל הטיפולים הפיזיוטרפים שלה.. לא שלא היתי יכולה לשחרר אותה מהגן בשביל טיפול/אבחון.. אבל אם היא הרבה פעמים בטיפול, אז בשביל מה לשלוח אותה לגן..

שירה תהיה עם מטפלת בבית עד ספטמבר

ובגיל שנה ושבעה חודשים היא תלך לגן היו לי המון התלבטויות אם להשאיר אותה עוד שנה או לפחות עד אחרי פסח משיקולים שונים, מחלות, התפתחות וכו היום טפו טפו שירה ממש סוגרת פערים עם בני גילה ובנוסף היא מאוד אוהבת חברת ילדים ולכן החלטתי לשלוח אותה לגן בספטמבר, אני מקווה שצדקתי

קרנושה

New member
גם אני התלבטתי קשות בדילמה זו....

שנה וחצי הם היו בבית איתי ועם מטפלת... לפני מספר חודשים חזרתי לעבודה (בתחילת השנה)... לבסוף הוכרעתי והכנסתי אותם למעון (לפני 3 שבועות)... הם פורחים במעון...לא חשבתי שקליטתם תהיה כל כך קלה שם...הם לא מזיזים עפעף בבוקר כאשר עוזבים אותם ומיד רצים לארגז חול... הם חכמים יותר, מבינים יותר והכי חשוב (בשבילי) עייפים יותר (עייפים יותר ממני בסוף היום)... נכון, ממחלות יש לחשוש בגלל פגותם זה מכה רצינית, ניסיתי..בינתיים |חסה|
הולך לנו יפה מאוד....(אם לא היה הולך לנו הייתי מחזירה אותם הביתה)...

בהחלט.

יערה תלך למשפחתונצ´יק (רק 3 ילדים) בתחילת יולי. היתא תהיה בת שנה ו-5 חודשים לא מתוקן, שנה ו-3 מתוקן. עד גיל 9 חודשים היא היתה איתי בבית, ומאז עם מטפלת. לגן "אמיתי" - לא לפני שנתיים, כלומר פסח הבא. האמת? ישללו ממני את הרשיון לאמהות אם אני אגיד את זה בכל רם, אבל אני לא בנוייה להיות עם תינוק או ילד בבית כל היום. אני חייבת קצת חברה אנושית פרט ליערונת. מצד שני, לא הסכמתי בשום אופן לחזור לעבודה כיוון שמדובר על יום עבודה של 8-9 שעות ועוד נסיעה מת"א לרחובות וחזרה, מה שמשאיר לי משהו כמו חצי שעה ביום נטו עם הילדה. אז מצאתי לי את דרך הביניים וכל הצדדים מרוצים, חוץ ממנחה הדוקטורט שלי...

למה ישללו ממך רשיון לאמהות?

נראה לי לגיטימי בהחלט לא לרצות להיות עם ילד בבית כל היום .

בודאי

פז הלך לגן בגיל שנתיים ואני שמחה שהוא הלך כך כך מאוחר כי מאז שהכנסתי אותו לגן הוא כמעט כל חודש חולה ושהוא היה יותר קטן הוא בכלל לא חלה. וכל מחלה שלו עד שהוא מתאושש לוקח המון זמן אז החלטה לשלוח כמה שיותר מאוחר נכונה בהחלט.

עומר נכנס לגן בגיל שנתיים

הוא לא יכל להכנס קודם , בגלל הבעיה הרפואית שהיתה לו. בכל מקרה, אני חושבת שלאור המחלות הרבות שתוקפות את הילדים בשנה ראשונה בגן בהחלט כדאי לדחות כניסה לגן של פגים, שרגישים במיוחד למחלות.

אנחנו דחינו במעט - חודשיים בלבד,

אבל בחירת המסגרת היתה קשורה ישירות לעניין הפגות. נוריאל במשפחתון שבו 5ילדים.

נועה בת

New member
עם המון לבטים ../images/Emo4.gif

רק ביגלל הגיל , הכנסתי את הילדה למשפחתון בגיל שנה. המטפלת שהיתה ניפלאה ואמא צעירה בעצמה, טענה שהילדה תתחיל לפרוח .. ובאמת - הילדה שהיתה "קציצה רצינית" הפכה לילדה פעלתנית , עפ ביטחון עצמי ושמחת חיים . היא אוהבת לשיר ולרקוד, וכול פעם שיש אפילו פרסומת בטלבזיה הילדה במצב שירה וריקוד ... ממליצה בחום בגיל שנה להכניס את הילדים למשפחתון . מעט ילדים עם המון תשומת לב ואהבה. למזלי הגדול אבל הודות לאניסטיקטים טובים הילדה טופלה גם אצל מטפלת אחלה והמשפחתון - ממש בית חם . והילדה שלי מ א ו ש ר ת !!!! אל תפחדו ממחלות של התחלה, לא יעזור הם יגיעו גם אם הילד ישאר בבית עד גיל 3 .... היום הבת שלי בת שנה ושמונה חודשים , נולדה בשבוע 31 .

anat30g

New member
לא

הפגות לא היתה הסיבה שהתאומים הלכו לגן רק בגיל שנתיים (הם נולדו ב-30 לאוגוסט - ככה שספטמבר נופל אצלם טוב ועגול). אני אישית מאמינה לילד יותר חשוב להיות עם מבוגר משמעותי אוהב, תומך מעשיר מאשר בגן עם עוד 5 10 15 או 25 ילדים... ולא בגלל הקטע הבריאותי שהוא חשוב מאוד, ומשפיע גם על ילד שהוא לא פג, אלא בגלל שמסגרת של הורה ילד או מטפלת (טובה) ילד - טובה יותר מכל גן - הכי נפלא שיהיה. אחד על אחד תורם יותר לילד מאשר כל הקישורים החברתיים שכולם מדברים עליהם. ילד בגיל שנתיים וחצי מתחיל לפתח קישורים חברתיים - לפני כן זה קישקוש. ילדים לא לומדים רק מצפיה בילדים אחרים - הם לומדים יותר מצפיה, מהדרכה ותיקון של מבוגר משמעותי. אישית אני חושבת שאם יש מסגרת אישית (אמא, מטפלת, סבתא) טובה - היא עדיפה על כך גן או מעון... אבל אם אמא לא מסוגלת נפשית, לא יכולה כלכלית... זה כבר סיפור אחר... אני מדברת על מצב אופטימלי.

למעלה