שאלת סקר למאמנים

שאלת סקר למאמנים

רוב המאמנים מאפשרים פגישת היכרות חינם. (1) האם גם אתם פועלים כך? (2) ואם כן, איך אתם מתייחסים אל זה בהמשך? שמעתי על מאמנים שהפגישה חינם אבל אם המתאמן מתחיל אימון, אז הוא משלם עליה אחר כך. שמעתי על מאמנים שפגישת ההיכרות היא חינם ורק אחר כך מחליטים על תשלום. (3) כמו כן, כמה זמן בדרך כלל נמשכת הפגישה הראשונה אצלכם? תודה
מיכל אשמח לשמוע על כמה שיותר סגנונות פעולה בהקשר הזה.

שיחת הכירות ראשונית

היי מיכל שיחת הכירות ראשוניתמבחינתי היא בלתי מחייבת וללא עלות כספית וגם אם המתאמן בוחר באימון אינו מחוייב עליה, השיחה עורכת בין שעה לשעה וחצי מקסימום, נושא התשלום הרבה פעמים עולה לפני פגישת ההכירות בכול אופן אני מסבירה את "כללי" האימון שהתשלום הוא חלק מהחוזה שאיתו אני עוברת על כול סעיף וסעיף. מכירה מאמנים אחרים שנוהגים שונה. ואיך אצלך? יום קסום אירית

הי אירית ../images/Emo13.gif

עד עכשיו לא עשיתי שיחת היכרות חינם והשבוע התחלתי לעשות את זה לנסיון. אז אני בודקת איך זה מרגיש לי, ומה יהיה הכי יעיל, ומה היתרונות של כל דבר

תודה ../images/Emo13.gif

ככה פעלתי עד עכשיו, אבל פתאום ראיתי שבתחום האימון האישי הרבה מאמנים פועלים אחרת... אז אני לומדת מה יהיה הכי טוב.

צהלולים

New member
אופס, הנה ההמשך:

אורך הפגישה הראשונה - בין שעה לשעה וחצי. מעדיפה שעה - מוצאת שיותר מזה קצת פחות מרוכזים (גם אני וגם המתאמנ/ת).

וואלה. אני מופתעת! ../images/Emo13.gif

הייתי בטוחה שאני חריגה בקטע שלוקחת תשלום מהפגישה הראשונה. מפתיע! טוב, מחכה לשמוע עוד משאר המאמנים.
שכמה שיותר ישתפו, יהיה טוב.

tlingit

New member
תודה על ההזדמנות ללמוד ../images/Emo140.gif

לפני שאני עונה, אני מאד אוהבת סקרים שמאפשרים לנו למידה על מגוון האפשרויות הקיים סביבנו מרתק לי לראות את התפישות השונות שאנשים משתפים, ומאפשר מחשבה נוספת על הדברים.
מיכל על ההזדמנות שסיפקת לנו
ותשובותי לסקר: 1) כן, פגישת ההיכרות איתי היא ללא תשלום. אני גם ממליצה בזמן הפגישה להפגש עם עוד מאמנים, ומסבירה שלדעתי יש חשיבות לחיבור האישי. אני רואה שלוש מטרות לפגישה: בדיקה האם יש או יכול להיות אימון, האם אני המאמנת שמתאימה לאימון הזה, והסבר על תהליך האימון והתפישה האימונית כמו שאני רואה אותם.זו הזדמנות לאדם לבחור להתאמן איתי ולי לבחור אם לאמן אותה/אותו. עד אז אני לא גובה תשלום. 2) אני לא גובה על הפגישה הזו גם כאשר נולד ממנה אימון. התשלום מתחיל מפגישת האימון הראשונה. לא מסתדר לי הקונספט משום כיוון - לי נשמע שזה יוצר התניית דבר בדבר ואני לא אוהבת את זה, וגם מרגיש לי שזה יוצר חוסר בהירות לגבי הפגישה. מרגיש לי שזה לא מאפשר פגישה "נקיה" במובן האימוני של המילה. 3) שעה. גם כהחלטה וגם כי באופן מעשי 60 דקות מאפשרות להכיר ולהתרשם הדדית, לספר על האימון ולענות על שאלות. מתוך ההתנסות גיליתי שזה פשוט עובד יפה בזמן הזה, גם כשהודעתי על זמן ארוך יותר, או כשהחלטתי ביני לביני שאני מוכנה ל"גלישה" מהזמן, לצורך הלמידה שלי. קרה לי שאמרו לי אני לא הולך/הולכת לדבר עם אף מאמן אחר, אני רוצה להתחיל לעבוד איתך מיד, והוצאנו יומנים. קרה שהחלטתי שיש לי ספק אם יש אימון אבל גם אם כן אני לא מעוניינת בו. קרה שאמרתי שאני רואה בהחלט מקום לאימון אבל עם מאמן/מאמנת אחרים עליהם המלצתי באותו מעמד ונתתי מספרי טלפון. קרה שהגיעו אלי אחרי שיחות אחרות על אימון ואמרו שרוצים להתאמן, כך שלא היה צורך בשיחת היכרות והיו עוד וריאציות

פגישה ראשונה והסכם

פגישה ראשונה עדיף שתהיה לא מחייבת,ומעצם ההגדרה לדעתי אין לחייב בתשלום. אז נכון הזמן שלנו שווה כסף,אבל תסתכלו על הפגישות בתור השקעה: לעיתים ההשקעה מניבה פירות בטוח הקצר ולעיתים בטווך הארוך ולעיתים בכלל לא. לגבי הסכם רצוי מאד שתכינו הסכם משפטי שעורך דין ניסח אותו ,על פי הנחיותיכם, ורצוי גם לעשות ביטוח מקצועי. ככה תוכלו לישון בשקט...

הפגישה הראשונה

מכיוון שאני עוסק ב NLP קורה לא פעם שהפגישה הראשונה מספיקה ... ולכן אני לוקח תשלום סמלי על הפגישה הראשונה (תלוי במקום המפגש) בד"כ לכיסוי העלויות הראשוניות ועוד קצת... זה גם מראה על רצינות מצד הלקוח, בעיני. הגיעה אלי פעם מישהי עם התקפי חרדות מנהיגה, ואחרי מפגש אחד היא נפתרה מהחרדות הללו.. היות שזה קצת מעבר לקטע האימוני, עדיין זהו חלק מהתהליך ולפעמים זה גם קורה. האם הייתי אמור לגבות על המפגש היחידי הזה כמו תכנית אימונים שלמה? (כעיקרון כן) אך יחד עם זאת אני גובה רק תשלום סמלי (-: אם נוצר תהליך אימוני, אני בד"כ גובה את המפגשים של כל חודש בתחילת החודש - ובמפגש האחרון אנו בוחנים את המשך האימון לחודש הבא. בברכה מיקי

מעניין!!

אז לפי מה שאתה אומר אז הרבה פעמים מספיקה פגישה אחת? מה העלות שלה? כמה זמן נמשכת בדרך כלל תוכנית אימונים שלמה? ומה העלות של כל מפגש?

לא הרבה פעמים

אבל יש פעמים שכן.. כי הנל"פ בטכניקות מסויימות עוזר לשנות את ה"תכנה הפנימית" שמופעלת ע"י טריגרים מסויימים (לחצנים) ואם מוצאים את הגירוי ואת מה שהוא מפעיל, אפשר ע"י מספר פעולות פשוטות יחסית לעשות שינוי ב"תכנה" ואז משהו אחר יפעל כאשר לוחצים על הלחצן. בגלל זה, לפעמים מספיקה פגישה אחת. תהליך אימוני שלם - אני לא יודע לומר לך - כי כמה זה שלם? 4 מפגשים 20 מפגשים 300 מפגשים??? זה תלוי במטרות המתאמן, מה הוא רוצה להשיג. אני יכול לומר לך שאני גובה בין 350 ש"ח ל 250$ לפגישה בתלות בכל מני גורמים... מקווה שזה עוזר מיקי

ומה אתה עושה בתוך ארגונים?

איך זה קורה בתחום הזה במקרה שלך? היכן אתם נפגשים? את מי אתה מאמן? אתה פונה אליהם או הם אליך?

במקרה שלי

א. אני פונה אליהם
ב. או שהם באים אלי דרך לקוח מרוצה. נפגש עם המנכ"ל, במפגש אני נותן לו שירות למשהו שהוא צריך. ואז סוגר תהליך שמורכב מ-3 שלבים: א. התהליך המקדים - שבו אני נפגש עם מספר אנשים רלוונטים לשלב השאלה הזהה. ב. פגישת עבודה שבה אני מגיש את חוות דעתי המקצועית על נק. החוזקה וצווארי הבקבוק ומציע תהליך אימוני בהתאם. ג. תהליך אימוני של חודש בחודשו עד שמגיעים למטרה ספציפית שנקבעה מראש. ד. תהליך ריטיינר של תשלום חודשי קבוע לתחזוק, שידרוג וליווי. זה בגדול. מיקי

תודה ועוד שאלות ../images/Emo13.gif

אתה יכול להרחיב על החלק הזה: "נפגש עם המנכ"ל, במפגש אני נותן לו שירות למשהו שהוא צריך. ואז סוגר תהליך שמורכב מ-3 שלבים: א. התהליך המקדים - שבו אני נפגש עם מספר אנשים רלוונטים לשלב השאלה הזהה. "

קורס למאמנים עולה כסף גם כן (-;

אם תרצי, ניפגש ואני אלמד אותך את כל מה שאת צריכה כדי להשיג אימונים בחברות. מיקי

למעלה