שאלת סקר: לפני ואחרי.....

shelycat

New member
שאלת סקר: לפני ואחרי.....

האם הסביבה (הורים, אחים, חברים, וסתם אחרים) שינתה את יחסה אליכם אחרי החתונה לעומת היחס של אותם אנשים לפני החתונה? ובעל איזה אופי היה השינוי, האם חברים של בן הזוג מתייחסים אליכם עם יותר כבוד? חברים לעבודה/לימודים נזהרים יותר בכבודכן? האם המשפחה שינתה את היחס אליכם או אל בן זוגכם לאחר החתונה והאם היה זה לטובה או שמא לרעה (למשל חמות טרייה "שאיבדה" את בנה ועושה את המוות או שמא "קיבלה" בת חדשה באהבה). האם הנישואין מלווים בציפיות חדשות מהסביבה אליכן/ם?

האמת היא שאצלי לא ממש הרגשתי

בשינוי מאף אחד בסביבה. גם לני החתונה הייתי בשביל חמותי הבת הקטנה שלה- ולאחר החתונה זה אולי רק התחזק יותר. אבל אצל כל השאר אחים, חברים וכו´ ממש לא השתנה כלום. אשמח לשמוע שלי האם אצלך היה איזה שינוי?

shelycat

New member
אצלי....

מי שלא אהב אותי לפני החתונה המשיך לא לאהוב אותי אחריה והיא פשוט נזהרת ממני יותר אחרי איזה "אינסידנט" שהיא הרשתה לעצמה ללכת רחוק מידי אחרי החתונה (אחרי החתונה הרשתה לעצמה ללכת הרבה יותר מידי רחוק) ומאז היא ב"עונש" (כלומר מידור כבד מחיינו). ואלו שאהבו וקיבלו אותי לפני החתונה אפילו אוהבים ומכבדים אותי יותר. נראה לי שהציפיות של גורמים מסויימים לגביינו עלו אחרי החתונה (דרישה למחוייבות גדולה יותר לדעתם) ואילו דווקא גורמים אחרים מצפים מאיתנו לקצת פחות ויותר מבינים כי יש מחויבויות לעצמנו ול"חיים החדשים" ו"לצד השני" של המשפחה החדשה שלנו . בכל אופן במקרה שלנו אין הרבה שינוי כיוון שאנחנו חיים את חיינו לפי ראות עינינו כמו שעשינו לפני החתונה, ולא נוטים להכנע ל"סחטנות" ריגשית ול"ציפיות" של אחרים אם זה לא תואם את התכניות שלנו.

שמופית

New member
אצלנו.................

אני ממש לא מרגישה בשינוי היחס מהסביבה, משפחה וחברים. הכל נשאר בדיוק כמו שהיה. אולי רק השאלה התחלפה... במקום "מתי החתונה" עכשיו זה "מתי ילדים" ?... מה שכן, מצחיק אותי כשאמא שלי מספרת שחברים שלה שהיו בחתונה, שואלים אותה "נו, אז מה שלום הזוג הצעיר ?"... זה מוזר, כי לפני שהתחתנו, לא דרשו בשלומנו... ופתאום אנחנו אייטם
אגב, בקשר לכבוד... אני לא חושבת שמשהו השתנה מפני שאף פעם לא שידרתי לסביבה (וגם לא הרגשתי) שאני פחותת ערך בגלל רווקותי, כך שתמיד קיבלתי כבוד מהסביבה. וזה שאני נשואה, לא מעלה או מוריד מכבודי !

למעלה