שאלת סקר - מאוד זקוקה לתגובותכן

daniella28

New member
שאלת סקר - מאוד זקוקה לתגובותכן

איך הייתן מגיבות אם חמותכן הייתי מודיעה לכן שהיא הולכת לקנות לול, עריסה ו.. בקיצור חדר שלם לתינוק (שטרם נולד אפילו) שיהיה אצלה בבית? אותי זה נורא מלחיץ, אמרתי לה שזה מיותר אבל אני לא בטוחה שהיא קלטה את המסר... אני ממש זקוקה לתגובות שלכן מאחר ואני מאוד קנאית לפרטיותי ועצמאותי אני מוצאת את עצמי נלחצת ממנה המון פעמים. השאלה שלי אם אותכן זה היה מלחיץ גם? או שלא הייתן עושות מזה עניין? נא תגובתכן הכנות... תודה

הגנובה

New member
מה איכפת לך../images/Emo35.gif - שתקנה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

הרי זה לא אומר שילדך שיוולד בשעה טובה יעבור לגור אצלה כי הריהוט שם יפה יותר
בחייך
- זה רק אומר שהיא שמחה לקראת התינוק... ואם היא רוצה להוציא כסף.... שתוציא

בולי27

New member
תסבירי לבן שלה!!!!

שהתינוק שלכם לא ישתמש בכל מה שאמא שלו מתכננת לקנות, אז שיסביר לה שלא כדאי לה לקנות. וכמובן שזה יבוא ממנו ולא כאילו את שלחת אותו...

הגנובה

New member
אבל למה בולי../images/Emo35.gif

בשביל מה ליצור מתח וריבים על דבר שהוא שום דבר
- אני לא רואה כאן בעיה
- כשתביאי לה את הרך הנולד לבייבי סיטר... כשתבואו אליה לביקור... תמיד תהיה לו מיטה נוחה ולך את האמצעים לטפל בו בלי לסחוב את הבית
אני באמת לא רואה כאן בעיה... ולא רואה פה סיבה למסיבה

בולי27

New member
אם היית אומרת לאמא שלך

שלא תקנה לילדים שלך רהיטים בשביל הבית שלה היא היתה כועסת עלייך ורבה איתך? לא ! אז למה שאמא שלו תריב איתו אם הוא יגיד לה שלא צריך לקנות? וחוץ מזה נראה לי שזה קצת מלחיץ שלילד שלך יש חדר מוכן בבית אחר.... גם לי זה היה עושה הרגשה לא טובה במיוחד...

הגנובה

New member
גם לאמא שלי וגם לחמתי היה בבית

כל הציוד הנדרש לתינוקות... מיטה, עריסה, לול, טיטולים, בקבוקים, מטרנה, בגדים - הכל
- אפילו שמפו ומשחה לטוסיק... זה תמיד היה מאוד נוח ללכת אליהם עם התינוק בלבד - ללא כל הציוד הנילווה... עד היום - ילדי גדולים - בני 14.5 ו-10.5 - יש לה בגדים בשבילהם בבית - לכל מקרה שלא יבוא... וגם כאשר הם גדולים - הם נכנסים להתקלח - תמיד יש להם בגדים להחלפה, יש להם טלויזיה ווידאו בחדר במיוחד עבורם ואפילו מחשב ומשחקי מחשב... זה אף פעם לא הפריע לי - תמיד ידעתי שיש להם את כל הנוחות שהם זקוקים לה כשהם נמצאים אצל אימי
לכן קשה לי להבין את הבעיה... אולי יש בעיה נוספת שאנו לא יודעות עליה... אבל אם זה רק רצונה של הסבתא לתת לנכדים להרגיש נוח בביתה... אשריהם וטוב להם שיש להם סבתא כזאת
אגב, המיטה היא לא רק לחודשים הראשונים... היא לפחות לשנתיים שלוש והיא בודאי לוקחת בחשבון שיהיו עוד נכדים...

shelycat

New member
תני לה.........

תני לה..... אם היא רוצה לבזבז כסף סתם שיבושם לה. כל עוד היא לא שאלה אותך אל תתערבי ואם היא תשאל/תעלה את הנושא אז תוכלי פשוט לספר באופן חד צדדי (כמו שהיא לא שאלה אותך את לא צריכה להתייעץ איתה) שאת לא מתכוונת שהילד שלך יישן אפילו לילה/צהריים או אפילו דקה אחת שלא במיטתו שלו וכשאת לא לידו או בעצם פשוט לאמר שאת לא רואה את עצמך נפרדת ממנו בחודשים הקרובים אפילו לא לדקה אחת אפילו לא לטובת הסבתות שלו, כזה פשוט ואם היא תמשיך בתכניות שלה זה הכסף שלה והבעיה שלה.

daniella28

New member
בולי - זאת בדיוק התחושה שלי..

מלחיץ שלתינוקת שלי!!!!!!!!!!!!!!! מכינים חדש שלם בבית שהוא לא שלי! ממש לא לעניין!

smagi

New member
דניאלה- אם אמא שלך היתה קונה

עריסה ולול לתינוק גם עליה היית כועסת
וגם ממנה היית נלחצת
אני בטוחה שלא
אז שיהיה לכם המון מזל טוב
ותני לה לבזבז מגי

daniella28

New member
רגע רגע מגי, זה לא עובד ככה...

מובן שהסיבה שלא הייתי כועסת על אמא שלי אם היא היתה קונה את הדברים מכיוון שיש לי בטחון שנוצר כתוצאה מהכרות של כל החיים, שהיא לא מנסה להשתלט לי על התנוקת אם היא מרהטת לה חדר, אבל לעומת זאת, עם הוריי בעלי אין לי את הבטחון הזה לכן, אי אפשר להשוות!

smagi

New member
אז מה הפחד שלך בעצם זה שהיא

תשתלט לך על התינוק
הרי את היא זו שתחליטי מתי הוא יגיע אליה ,איך לחנך אותו והאם תעדיפי שהוא יהיה יותר אצל חמתך או אצל אמא שלך. את קובעת הכל
את צריכה לשמוח שלתינוק שלך יהיה נוח בכל מקום. אצל חמתי למשל שהיא אישה מבוגרת מאד, היא מאד קשה כשביתי היתה תינוקת כי אפילו איפה לחתל אותה לא היה לי. אז תתנחמי שלך יש לפחות חמה מתחשבת

גם אני קניתי עריסה

עם הולדת הנכדה הראשונה,בנתיים יש לי 9 נכדים ועוד 2( תאומים) בדרך,יש לי 2 לולים ומיטת תינוק אחת, וכולם באים לשימוש כשהילדים מתארחים אצלנו,אנחנו דתיים כך שהארוח הוא לכל השבת, איך הייתי מסתדרת בלי כל הציוד הנ"ל? ילדי מרגישים לכן מאד נוח להתארח, כי יש להם את כל הנוחיות.מה רע בזה?

daniella28

New member
אולי זה רע, כי היא מתכננת את זה..

עוד לפני שהתינוקת נולדה? אנחנו נבוא אלייהם בערך פעם בשבוע למשך שעתיים, זה לא זמן שהתינוקת יכולה להישאר בו בעריסה/עגלה?

טלאפ

New member
שתקנה, את זאת שמחליטה כמה זמן

התינוק נשאר אצל הסבא והסתא ומה אכפת לך שהם בסופו של דבר יבינו שהם קנו חדר ילדים שלם לשווא? עריסה נראה לי מיותר לחלוטין, לול זה רעיון טוב דווקא כי אז אפשר להשאיר את הילד בלול בלי להלחץ.

למה לא?

גם אם תבואי לשעתיים היה לך מאוד נוח. חמתי הביא לול(כמובן לא קנתה אותו....)זה מאוד נוח כשאנחנו שם. כשבאים לצהריים זה מאוד נוח מישום שנועה בלול רואה קלטת. שם זה לא כמו בבית....ועדיף שלא תיסתובב הרבה כי הבית לא מותאם לילדים. אני רק היתי מבקשת מחמתך לא ליקנו כלום ליפני הלידה(עין הרע) אלה רק אחרי שבשעה טובה תלדי.... בהצלחה

bertap

New member
אני לא חושבת שאת צריכה לכעוס

זה מוכיח שהיא מאד שמחה לקראת הלידה, תהני מזה שתבאו לביקור יהיה לך איכן להניח את התינוק פשוט חומר למחשבה שיהיה שבת שלום

ראשהעין

New member
תסבירי לה שזה נוגד את האמונה

שלך, שצריך להמתין עד הולדת התינוק, אחרת זה מביא מזל רע...

nightroll

New member
כן!!! כן../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif זה מצויין!!!

אמא שלי מחזיקה בבית שלה לול, חיתולים, בקבוקים, מזון לתינוקות, ושתיים שלוש חליפות בגדים להחלפה. יש לה גם הרבה צעצועים, חלקם ישנים שהיו שלי ושל האחים שלי כשהיינו קטנים, חלקם חדשים שהיא רכשה כשהבת שלי נולדה (הבת שלי היא הנכדה הבכורה משני הצדדים והיתה היחידה הרבה מאוד זמן). את לא יודעת כמה שזה תענוג!!! אני באה לשם, ויש לי איפה לשים את הילד לישון, יש לי כל מה שהילד צריך, וגם אם שכחתי משהו אני לא בבעיה, אם הילדים מטנפים את עצמם יש מה להחליף להם. יש להם צעצועים, צבעים. יש אפילו כסא אוכל, ואמא שלי רכשה כסא לרכב שלה כדי שהיא תוכל גם להסיע את הילדים אם היא תרצה. אם אני באה לסופשבוע אצלם (אנחנו דתיים, אין דבר כזה לבוא רק לארוחה בשבת) אני מביאה רק תיק בגדים ואת כל השאר יש לי כבר שם. בעיני זה מצויין! שתקנה!!! וכל הכבוד לה שהיא מפרגנת לך את זה!!! את לא יודעת כמה זה היה קשה לי לסוע לשבתות אצל אמא של בעלי עם עריסה, חיתולים, ביגוד, בקבוקים, פורמולה ודייסה ותה וכו´, ועוד מצעים בשבילנו ובשביל הילדה. (לא היינו שם מאז פרוץ האינתיפדה אז לא בדקתי איך זה לבוא עם ציוד לשני ילדים). היא השתכנעה שיש צורך אובייקטיבי בלול רק כשהילדה היתה בת חצי שנה, וצעצועים היא קנתה שניים שלושה רק כשהילדה כבר היתה בת שנתיים. אל תחששי, תהני!

popo11

New member
לא הייתי מסכימה בחיים !!!!

אחרי שהיא תקנה יגיעו המשפטים של "אחרי שקניתי את כל זה, והתינוק לא משתמש אף פעם". בשום פנים ואופן לא !!!! הפריטים היחידים שצריכים להיות אצל הסבתא הם לול וכסא אוכל. זה הכל.

למעלה