שאלת סקר: מה יחסכם לצפייה ב-

שאלת סקר: מה יחסכם לצפייה ב- ../images/Emo44.gif

של ילדכם
האם זה משתנה לפי הגיל? מצב רוח של הילד? מחלות? ספרו ספרו...

אנחנו משתדלים בלי ../images/Emo44.gif בגיל הזה

משתדלים לא לתת לתומר לראות בכלל רק במקרים ממש קשים כמו הנסיונות הראשונים לגמול מהנקה ולעבור לבקבוק היה ניסיון בטרמפולינה מול בייבי מוצרט מרוב יאוש ... את הקלטת הוא מאוד אהב את הבקבוק לא ... נראה לי בגיל הזה ( חצי שנה) להתחיל בהתמכרות הזו זה קצת מוקדם

שחר החלה לגלות עניין בTV רק בגיל

שנה+. היתה תקופה ממושכת של התמכרות, כשכמובן השתדלנו להגביל את זמן הצפיה. כיום באמצע השבוע יוצא לה לראות מקסימום קלטת אחת ביום. בסופהשבוע - יותר, אנחנו פחות מגבילים, אם כי משתדלים כמובן למלא את הזמן בפעילויות משפחתיות, כך שלא נשאר לה יותר מידי זמן מסך. כשהיא חולה - אנחנו זורמים איתה. מה שמתאים לה באותו רגע, מתאים גם לנו.

אנחנו מגבילים את כמות ואיכות הצפיה

פז לא צופה יותר משעה ביום בטלויזיה/וידאו. בחדר המשחקים סידרנו כך שבטלויזיה יהיה רק ערוץ הופ.פשוט כי לדעתי ערוץ הילדים-6 עדיין מאוד מוקדם עבורה למרות שהיא עוד מעט בת 4.השפה הבוטה המסרים הלא בדיוק חיוביים לא משכו את ליבי. פז התחילה עכשיו מאוד לאהוב סרטים באורך מלא מצויירים..אז זה די מתחלק בינה לבין שי שעדיין מאוד בקטע של קלטות כמו דיג דיג דוג,100 שירים ראשונים וכ"ו. הצפיה התחילה בערך בגיל שנה.

לאה_מ

New member
אצלנו לא מגבילים.

אני שונאת טלויזיה. אני צופה מעט מאד. אין לנו בבית חיבור לכבלים או ללוין, רק ערוץ 1 ו-2, כך שבכל מקרה מגוון התכניות (לילדים ולמבוגרים כאחד) הוא מצומצם. אני לא מגבילה אותם, לא בטלויזיה ולא בוידאו, בדיוק כפי שאף אחד לא מגביל אותי. אם היה לי יום מתיש, וכל מה שבא לי בערב זה לרבוץ על הספה ולבהות בקופסא האדיוטית, אז אף אחד לא אומר לי לא לעשות את זה. אבל בדרך כלל, אני מעדיפה לעשות דברים יותר מעניינים. אז ככה גם הילדים שלי. אם הם חולים, או סתם נמרחים, ויום אחד שוכבים מול הטלויזיה או הוידאו במשך שלוש שעות, ממש אין לי בעיה עם זה. גיליתי, שרוב הימים הם צופים כשעה כשהם חוזרים מהגן/מבית הספר, ואחר כך הם לא צופים יותר (גם לא בוידאו). יש להם פשוט הרבה דברים שיותר מעניינים אותם. לאורי יש קלטות שנשארו משירה (אצבעות וכאלה) וגם את בייבי מוצארט ובייבי באך שקיבלנו כשהוא נולד. פעם המטפלת התקשתה להרגיע אותו, והיתה נעזרת בבייבי מוצארט. היום הוא לא צריך הרגעה, ולא צריך צפיה בוידאו, ולכן הוא לא צופה בכלל. אם הילדים צופים, ובא לו לשבת איתם כמה דקות - אין בעיה, אבל לרוב זה ממש לא מעניין אותו. אני, מכל מקום, לא משתמשת בטלויזיה או בוידאו כמכשיר עזר לבייביסיטר, ואז אני חושבת שהם מתרגלים להתעניין יותר בדברים אחרים.

אנחנו (אני) בבעיה בנושא..

אני בעצמי די מכורה לטלויזיה.. בר רק בת 9 חודשים אבל.. כל ערב לפיות מ 7:30 הטלויזיה פתחוה והיא עדיין ערה. והקולות של המעברים לפרסומות וחלק ומהפרסומות עצמן בערוץ 2 מאוד אהובים עליה ומושכים את תשומת ליבה. וכמעט כל יום, לפעמים אפילו פעמיים ביום, בר רואה בייבי מוצרט אם אני חייבת לעשות משהו ואין לי איך (פה רגשות האשמה כפולים כי אני לא בהכרח יושבת איתה וזה יותר גרוע לדעתי) בקיצור, נראה לי שאני ממש לא בסדר ולא חינוכית בתחום

בדיוק היום חשבתי על זה..

אני עדיין בבית עם עמית ובבוקר צופה בתוכניות הבוקר..כך שהוא משחק בלול..ובפרסומות באמת מפנה את כל תשומת הלב..(אם קוראים לו הוא לא מתייחס..) יש לו שתי קלטות שהוא אוהב..הנמנומים והטלטאביז..כל קלטת באורך 25 דקות...ויוצא לו לראות כל קלטת פעם ביום..סה"כ 50 דקות...אבל החלטתי שמהיום הוא יצפה רק בקלטת אחת מידי יום... בעיקר בגלל שקראתי כתבה על העיניים..

גם אני עם תוכניות הבוקר - בוקר טוב

ירדנה... וגם אנחנו - כמו שלילך אמרה, משפחה של טלויזיה פתוחה.. מה קראת על העיניים?

meira

New member
משתדלים שלא יהיה סתם

במשך היום מראים לו את בייבי איינשטיין ודומיו והוא מאוד מאוד מתענין. אני גם שמה בוידאו קלטת של ג´ימבורי ועושה איתו את התרגילים (או בערך לפחות) משערת שמתישהו אם נרגיש שזה הופך להתמכרות, נגביל לקלטת אחת או שעה ביום

limori

New member
מעולם לא הגבלנו את רואי

היו ימים שהוא ראה טלויזיה 3 4 שעות. והיו ימים ושבועות שהוא לא הדליק אותה. אנחנו לא מגבילים שעות צפייה בקלטות או בטלויזיה אך אנחנו בהחלט מסננים תוכניות. דיויד בעלי הוא מכור מכור לטלויזיה, הוא נירדם עם טלויזיה אוכל עם טלויזיה נושם עם הטלויזיה. הוא חושב שהטלויזיה מעשירה מחכימה ותורמת המון. לכן הוא חושב שהצפייה של ילדים בטלויזיה עושה להם רק רק טוב. אבל שוב זו לא חכמה רואי רואה discovery kids. שבהחלט כל תוכנית שם היא נהדרת בפני עצמה. אני אישית לא אוהבת טלויזיה ומבחינתי כן צריך להגביל ילדים בארץ. אבל אני חושבת שעצם העובדה שמעולם לא הגבלנו את רואי יש ימים שהוא בכלל לא מתקרב לטלויזיה.

אנחנו בית של טלויזיה דולקת

תמיד היינו וכנראה גם נשאר כאלה. בעיקרון אני לא מגבילה את שעות הצפייה של קורן במודע אלא מנסה לעשות דברים אחרים ולא להשאיר את האופציה הזאת פתוחה. לפעמים זה מצליח והוא רואה בקושי חצי קלטת (אם בכלל) ליום ולפעמים (ואני מודה זה גם תלוי בכוחות שלי באותו יום) הוא רואה שתי קלטות ויותר. וכשהוא חולה הדבר היחיד שהוא עושה זה לרבוץ מול הטלויזיה אבל גם אני כזאת בזמן מחלה ואני לא רואה שום רע בזה. ארוחת ערב בבית הוא אוכל מול הטלויזיה כי ככה כיף לו ובגלל שאני יודעת שאין לו בעיה לאכול גם בלעדיה אני לא רואה שום צורך לעשות דווקא ולכבות.

את איה זה פשוט לא מעניין ../images/Emo128.gif

הדבר היחיד שהיא שמה אליו לב לכמה שניות זה אם יש MTV ויש שיר מעניין - היא "רוקדת". מאאאאד מצחיק. אבל לא קלטות, לא ערוץ הופ, לא סרטים של דיסני, לא עובד עליה. היא צריכה לנוע. למזלי את כל הקלטות קיבלתי יד שניה מגיסתי ולא הוצאתי עליהן כסף - אז אני לא מצטערת על הנושא הזה. ותאמינו לי - ניסיתי. היית מאד שמחה אם אפשר היה להושיב ואתה מול הטלויזיה לחצי שעה ולדעת שהיא תשאר שם.

אני אמא למכורה...

לא לטלויזיה, אבל לוידאו.... מאיה בת שנה וחודשיים דבר ראשון שהיא עושה על הבוקר וכל פעם שנכנסים לתוך הבית - לרוץ לכיוון הוידאו וללחוץ על אז´קט. כשהקלטת בפנים - היא לא רואה ולא שומעת כלום , היא רק רוקדת ומוחאת כפיים (או מוחית אם לא שמתי לה קלטת "שווה"). לכן, אני כן מגבילה אותה ומרשה לה לראות קלטת אחת ביום (כשהיא אתי). בנוסף, המטפלת ומאיה מתעמלות ג´ימבורי עם הקלטת בשעות הבוקר.

אני לא מגבילה.

מצד שני, הטלויזיה לא דולקת כמעט במשך היום, ואם היא כן, גלי לא ממש מתעניינת, אלא אם כן זה ´הופ´, כשאני שוטפת כלים. קלטות יש בשפע, אבל לא רואים, כי זה לא מעניין אותה, חוץ מקסם בג´ימבורי, שאנחנו עושות יחד את כל ההפעלות, ומאוד נהנות מזה.

טלוויזיה - לא וידיאו - כן

אני ממש לא נותנת לבנות שלי לראות טלוויזיה, יש שם יותר מידי דברים שאני ממש לא אוהבת. והיה לנו את ערוץ הופ וזה היה יופי, אבל הבנות לא הסכימו לזוז מתטלוויזיה, אז הפסקנו. (כמובן ניסינו להגביל קודם וזה לא הלך). אז עכשיו יש לנו קלטות וידיאו, ואנחנו יכולים לשלוט במה שהבנות רואות וגם בזמן שהן צופות.

אמיר.

New member
מסכים איתך.

לנו בכלל אין טלויזיה - רק וידאו. וגם זה נותנים רק במשורה. לא כל יום ולא כל הזמן. ביום שישי - יש קבוע שעה וחצי צפיה - כדי שלא ידרכו ב´רטוב´ כשאני עושה ספונג´ה.

בית של מכורים, אבל מנסים להגביל

גם את עצמנו וגם את יובל (מיכל לא כל כך מתעניינת. היא יותר בקטע של לפרק ל
את הפרצוף). יובל רואה טלויזיה בערך פעם ביום, או קלטת או בערך שעה של ערוץ הופ (ערוץ מדהים ואין לי שום בעיה לתת לה לצפות בו לבד, כי אני סומכת על התכנים שם, ערוץ שש - בשום פנים ואופן לא !!!). והיא יודעת שאם היא ראתה בבוקר (כשהיא מתעוררת ואני עוד לא, היא באה למיטה שלי, אני מדליקה לה טלויזיה וממשיכה לישון
) היא לא תראה אחר הצהריים וכו´. והיא דווקא עומדת יפה מאוד בהסכמים האלה.

ענבל29

New member
רומי רק בת חצי שנה... אבל

כבר מגיל 3-4 חודשים היא מאוד מתעניינת בקופסה הרעשנית הזו...
אני בעצמי רואה הרבה טלויזיה (אולי קצת יותר מדי...) ואני חושבת שלא יהיה מצידי עידוד פעיל לצפות בטלויזיה, אבל אני גם לא אאסור או אגביל יותר מדי. אני כן אשתדל שהאופציות האחרות יהיו זמינות ונעימות, ואני מקווה שיהיה איזון. בינתיים, רומי מול הטלויזיה רק כשאני שמה לה קלטת. זה לא קורה יותר מדי (ועוד פחות מאז שהתחלתי לעבוד. השתגעתי לבזבז את הזמן שלי איתה על בייבי מוצרט?!) ולפעמים אנחנו צופות יחד בקלטת. אני חייבת לציין שרומי מאוד אוהבת את הבייבי-מוצרט שלה, אבל זה לא משהו יומיומי. רק שלא תהיה לי מכורה לאינטרנט

../images/Emo44.gif אצלנו...

מכוונת משעה 6 בבוקר על הופ ואין אישור לאיש להעביר ערוץ עד שעה 7 (פרט לשעות ששחר בגן) לפני שהיא הולכת לגן היא מקבלת אינפןזיה של הופ ומיד כשהיא חוזרת, למרות שהיא לא דבוקה ל
אבל היא צריכה לשמוע את הקולות של הופ ברקע. את כל שאר ערוצי הילדים אני לא מרשה לראות מסיבות ידועות. תומר עד לפני שבועיים בכלל לא התעניינה עד שקניתי לה שתי קלטות וידאו של טיף וטף, ועכשיו כששחר לא בבית אז זה מה שרואים. בקיצור, אני מכירה את כל התוכניות של הופ בע"פ וכן את כל מילות השירים של טיף וטף.

למעלה