שאלת סקר נוספת

שאלת סקר נוספת

בוקר טוב לכל משתתפי הפורום, נהניתי והיה לי מאוד מועיל לקרוא את השיתוף בעניין הסקר הקודם, ראיתי כי טוב, ואמרתי הנה שאלה שמאוד מעסיקה אותי, והייתי שמחה לקבל התייחסות של מאמנים אחרים: האם בתחילת אימון אתם חותמים הדדית על סיכום כיצד ייעשה האימון, על אורכו, התחייבות של המתאמן לתהליך שאורך מספר מפגשים מסויים, על הגדרה מפורשת של הנושאים שיידונו בתהליך האימון , התשלום כמובן ואולי עוד דברים? אשמח לדעת לגבי עצם החתימה על הסכם כזה, וכן במידה שאכן נערך סיכום כתוב כזה, כיצד מציגים אותו למתאמן ומהם העניינים המרכזיים שכדאי להתייחס אליהם. אומר בקצרה, שלפי מה שמצאתי מצד אחד חשוב מאוד להשאיר את האחריות להתהליך על המתאמן (אגב גם זאת אפשר לציין באותו סיכום), וגם לא להפוך את זה לעניין מגביל, אלא לפי ראיית המתאמן כשהוא צריך הוא מגיע. מצד שני הרבה מאוד פעמים אנחנו רואים רק את התחלתה הראשונית של הדרך והמתאמן עלול לוותר כי הוא מרגיש שהגיע להשג מסויים, אולם מנקודת המבט של המאמן עבודה נוספת תביא את המתאמן למקום הרבה יותר גבוה. מה גם שתהליך האימון דורש כוחות מהמתאמן, והויתור יחזיר אותו לנקודת המוצא. אילו הצעות יש לכם בעניינים האמורים? תודה מקרב לב, הילה הדר מכון קשת אימון לאיזון חיים-עבודה, עיסקי וטיפוח הזוגיות

מצטרפת לסקרנות!

גם אני אשמח לשמוע תשובות.... כיף ששאלת
עד עכשיו לא עבדתי עם שום הסכם כתוב.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כן להסכם

בעקבות לקחים שנלמדו מהניסיון, עברתי לשימוש בהסכם כתוב. ההסכם מפרט קצת על האימון ועל המחוייבות של המאמן והמתאמן. מצאתי שזה חשוב קודם כל כדי שיהיה ברור למתאמנים שלא מבטלים פגישה ברגע האחרון ושנית כדי לחדד את ההבנה שהמחוייבות היא לתהליך, ולא למפגש בודד. לא מצאתי מי שהתנגד לחתום על הסכם כזה, כולל עורכי דין, ומהתחושה שלי יש בהירות גדולה יותר לגבי המחוייבות לאימון.

איך יצרת את ההסכם?

האם קראת הסכמים של אחרים? או שמתוך הנסיון בהדרגה נכתב? הייתי שמחה לקרוא הסכם כזה. האם ההסכמים זה משהו שמאמנים חולקים עם אחרים, או שזה מעין משהו סודי שהם שומרים לעצמם?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
לא מקורי משלי

לקחתי הסכם מהמאמן שהיה לי ושיניתי כפי שהרגשתי נוח לעשות. כיתבי לי למייל ואשלח לך עותק.

בעבר לא חתמיתי עכשיו ברור לי

שחיוני להבא אחתום עם כל אחד ואחת. יותר מאשר משך האימון חשוב לי המחוייבות של המתאמן לעבוד וליישם. זאת כיוון שלפעמים אני תחת רושם שיש מתאמנים שחושבים שאת שלהם הם עשו כשהגיעו לאימון, וכאן מסתיימת חובתם.

למעלה