שאלת סקר(נות) מבית הלורדים=קלמר

shelycat

New member
שאלת סקר(נות) מבית הלורדים=קלמר

שאלה שאני "גונבת" מפורום אחר: טושים ולורדים, מה ההבדל בינהם (העובי?) אם בכלל?

לפחות בת"א (נדמה לי שבירושלים זה

אחרת): טושים זה הדקים (כמו של ארטא) על בסיס מים שאיתם ילדים צובעים. לורדים זה העבים, שיש להם ריח חזק ומשאירים סימנים על הדף מהצד השני, וגם על הדף הבא. שאלה מאותה משפחה: מה ההבדל בין ארטיק לקרטיב? האם קרטיב זה ארטיק קרח, או שארטיק זה רק החלבי?

shelycat

New member
.........

אנחנו (עמית ואני) טוענים כי קרטיב הוא מקרה פרטי של ארטיק כלומר המילה ארטיק מאגדת בתוכה כל מה שמגיע על מקל (לא סוכריות) ולא משנה ההרכב שלו ואילו קרטיב הוא ארטיק קרח.

shelycat

New member
נאלץ לחכות ששאר חברי הפורום יתעוררו

ואז ניישב את העינינים האלה. עוד שאלה בסגנון היא מה העיניין עם הירושלמים שלכל דבר יש להם שם אחר ממה שיש בשאר המדינה? מה רע בגוגואים ושק קמח למה דווקא אג`ואים ואבו-יויו? ושמישהו יסביר לי למה הירושלמים והטבריאנים מתעקשיים על מאאאאאאתיים במקום מאתיים?

באמת מוזר... כנראה הם חושבים שהם

עדיין במצור - מנותקים מכל שאר העם. אני תל אביבית במקור, כך שאין לי מה לומר להגנתם

יעלי2

New member
זה נורא ברור

קרטיב = קרח (לימון, אבטיח ודומיהם) ארטיק = חלב (ארטיק שוקולד, בננה או וניל לדוגמא)

רחלילי

New member
קרטיב וארטיק - מפי הירושלמית לשעבר

קרטיב=מקרח. ארטיק=חלבי (שוקו שוקו וכו´) היוצא דופן היחיד היה גלי-גל זה שבפנים הוא לבן וניל ובחוץ הוא קרטיב קרח ולכן מותר לקרא לו אקטיק או קרטיב או בקיצור גלי-גל.

gmgy

New member
זה בכלל לא גלי-גל

זה תותי-פרוטי! (לפחות לתל-אביבים)

רחלילי

New member
מהההההההההההההה

אני מרגישה כעת כמו האנשים שידעו תמיד שהעולם הוא שטוח ושאת העולם מחזיקה קבוצה של פילים, ופתאום נודע להם שהעולם הוא בכלל עגול!

Ronnie*

New member
ארטיק קרח = קרטיב, לא?

לי תמיד נשמע מוזר שמישהו אומר "ארטיק" כשהוא מתכוון לקרטיב. לגבי הטושים - גם לדעתי טוש הוא הדק יותר, ולורד הוא העבה...

danonit

New member
../images/Emo6.gif מפי הירושלמית הנצחית...

טושים זה העבים ולורדים זה הדקים
קרטיב זה מקרח וארטיק זה על בסיס חלב, שוקו-שוקו שוקו וניל וכו´... אגב, בחיים לא שמעתי אף אחד אומר מא-אתיים..

יש על זה סקר - בואו להצביע

יש עכשיו סקר על השאלה הגורלית - מי הם הטושים ומי הם הלורדים. אז כמובן שהלורדים הם הדקים ואילו הטושים הם העבים. אז הנסו לכאן והצביעו לאפשרות הנכונה, הראשונה - לורדים דקים, טושים עבים.

למעלה