שאלת סקר תזונאית לימי קורונה

debby12

New member
מנהל
שאלת סקר תזונאית לימי קורונה


סקרנית מהם חמשת המזונות שהכי נצרכים /"עפים" /מתחסלים בביתכם בימי קורונה אלה שבהם אוכלים רק בבית
. אולי יבואו לי רעיונות לשבירת השיגרה
 

debby12

New member
מנהל
אני אתחיל....

בצל - כי כל הזמן מבשלים ובהכל בערך יש בצל, ואם אין במשהו בצל אז מטגנים או אופים קצת טבעות בצל בתור תוספת מהצד. אורז - כמנת צד לכל הבישולים האלה - היחידה שכל הילדות פה אוכלות ביצים - לפנקייקס או סתם לארוחות בוקר או ערב חלבית
בננות - נהיינו שבט של קופים פה
קמח וגבינה צהובה מגוררת - הישן לצידי מכין לעצמו ולילדות הבית פיצה ביתית עם בצק שמרים אמיתי
[אני מסתפקת בפריכיות אורז] וגם כרובית נתחבבה עלי בימים אלה.
 

liat1271

New member
אצלנו

ירקות פירות מוצרי חלב ביצים סיריאל שוקולד ציפס לעוגיות, מאדי באדי
 

debby12

New member
מנהל
תודה! לא הכרתי את זה

וזה אפילו נטול גלוטן
אינשאללה כשאגיע למשקל היעד שלי....
 

CANADA101010

New member
השינוי הגדול - התחלנו לאפות לחם (מהפחד)

השינוי הגדול - התחלנו לאפות לחם (מהפחד) מעדיפים לאכול מוצר שעבר חום גבוה (מהפחד) ביצים - שקשוקה לרוב סלט ירקות מרקים לרוב מהאתר של ניקי שכבר המלצתי כל יומיים מרק אחר פרות במיוחד תפוזים ואשכוליות חזה עוף ה מ ו ן קטניות למינהן
 

debby12

New member
מנהל
כיף לראות את ה"בת של"


זוכרת אותו כולל אותה בכתבות אוכל על קציצות וכאלה כשהיתה ילדה קטנה. מתכון נחמד - 2 הגיגים עליו: * בארה"ב אפשר לקנות ג'ינגר מרוסק בצנצנת אז לא צריך לעבוד (minced garlic) - למשל כזה https://www.target.com/p/spice-worl...c5Fn__9wugWZdfU19nxoCxZQQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds וגם - לא הבנתי למה היה כה חשוב לזהם את העולם בחתיכת פלסטיק נוספת רק כדי שהעוף ישהה תחתיו במקרר כמה דקות. אבל זו כנראה אני והרגישות הסביבתית שלי... אצלנו בבית אני לא אוהבת להתעסק עם בשר (ואם זה היה תלוי בי בכלל היינו צמחונים או אוכלים רק דגים). לישן לצידי יש 2 מתכונים לחזה עוף: שניצל או אותו דבר רק בלי ציפוי סתם על מחבת עם פסים הסוד של השניצל אצלנו הוא להוסיף לביצה חרדל וקצת שום כתוש מהצנצנת במקרר. בעבר היינו מכינים פירורי לחם נטולים מקורן צ'יפס למיניו (חלק נטול מלח וחלק רגיל). אבל עכשיו אני לא בעסק של השניצל אז משתמשים בפירורים קנויים רגילים
 

nogala1

New member
רעיונות לחזה עוף

אנחנו מכינים כמות גדולה של חזה עוף מקומח ומטוגן קלות (חותכים את החזה לחתיכות דקות , מקמחים , מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ - 2 דקות מכל צד ואז . מניחים בצלחת בצד) חלק הופך לחזה עוף בחלב קוקוס וקארי ( שמים במחבת פחית חלב קוקוס עם אבקת קארי - לפי הטעם . כשזה מבעבע מכניסים את חזה העוף פנימה ומבשלים כרבע שעה ) חלק הופך לעוף ברוטב יין לבן ופטריות (מתוך ששת) : 8 שיני שום קצוצות 1 בצל קצוץ דק 1 סלסילה פטריות שמפיניון פרוסות 1/2 כוס יין לבן יבש 1 כפית מיץ לימון 1 כוס עגבניות קלופות קצוצות 1/2 כוס ציר עוף 10 עלי בזיליקום קצוצים גס אופן ההכנה: . מוסיפים למחבת (בו טיגנו את חזות העוף ) שום ומטגנים קלות. מוסיפים בצל ומטגנים להזהבה קלה. מוסיפים פטריות ומטגנים כדקה. 4. מוסיפים למחבת יין ומיץ לימון, מגרדים משקעים ומביאים לרתיחה. מוסיפים עגבניות וציר עוף ומבשלים רק עד שהרוטב מצטמצם מעט. 5. מחזירים את העוף למחבת ומבשלים דקה-שתיים או עד שהרוטב מסמיך קלות. מוסיפים בזיליקום, משלימים תיבול ומגישים מיד עם פסטה שטוחה וארוכה. גיוון במקום עגבניות מוסיפים לרוטב 2 כפות מחית עגבניות מיובשות. וחלק הופך לעוף ברוטב לימון וצלפים . הנה התכון המלא : https://www.hashulchan.co.il/מתכונים/סקלופיני-ברוטב-פיקאטה-צלפים-ולימון/ והמתכון המזורז בביתי - קונים מישרה לימון מוכן מרתיחים במחבת וכשמבעבע מוסיפים את חזות העוף לכרבע שעה . מפזרים כפית צלפים כדקה לפני סיום הבישול ומגישים
 

debby12

New member
מנהל
נשמע מעולה - תודה. מהו ה"מישרה לימון מוכן"?

הכוונה לסתם מיץ לימון מוכן בבקבוק? (מה שבילדותי הרחוקה היה כתוב על הבקבוק "מיץ לימון משומר"), או למשהו אחר?
 

nogala1

New member
הכוונה היא לבקבוק למישרה עוף marinade

יש אותם בסופר בטעמים שונים ובמגוון רחב
 

נחמנית

New member
אני והמדיח פתחנו יחסי קרבה מיוחדים בתקופה הזאת

יש דברים שהלכו גם לפני הקורונה טיים, ויש דברים חדשים שהצטרפו בגלל הקלות הכנה כי בניגוד לימים רגילים, אני מכינה צהריים "טרי" כל יום 1. קמח ושמרים - זה רגיל, אבל הילדים בבית, אז קצב הצריכה גבוה יותר והיכולת למצוא נמוכה יותר
בייגל ירושלמי, פיתות ועוגיות שוקולד צ'יפס 2. סלמון קפוא - בנתחים האישיים של הול פודס, אחלה פתרון לצהריים זריז 3. ירקות טריים - בניגוד לפעם - דברים מהירי הכנה ברוקומיני, אופנת שלג וחצילים סינים 4. גולד פיש קרקרס (איכס) 5. במבה (השניים האחרונים מרמזים על טווח הגילאים של אוכלוסיית הבית)
 

debby12

New member
מנהל
איך מבשלים חצילים סיניים?


אלה הפיציים המוארכים סגולים בהירים יחסית, נכון? גם ג'ו הסוחר מוכר סלמון קפוא בנתחים אישיים וזה מאוד נוח. אנחנו כבר לא הולכים לשם כי לחנות חיש שטח קטן יחסית אז צריך לחכות שעות בתור בחוץ בשל מגבלת הקונים בזמן נתון. אבל רמבו קנה מספיק כאלה כדי לשרוד מלחמת עולם שלישית. אינשאללה מקווה שעד ת'נקסגיווינג הם ייגמרו
גם אני יותר קשורה למדיח מבעבר. בכלל, לקח לי הרבה שנים להתרגל למדיח אחרי שהתרגלתי לרחוץ כלים ביד - מלאכה שגורמת לרוב חברינו להתפלץ כי הם רגילים רק למדיח. חוץ מזה כיף לראות את זיו מקלדתך!
 

נחמנית

New member
אני מעדיפה את הסלמון של הולפודס

הגודל של הול פודס יותר אחיד, המחיר יותר שווה נפש (לא להאמין), ומכיוון שאני לא מקפידה על טיבו של הסלמון אני מעדיפה מה שטעים וזול (בהנחה שגם הזול יותר, הוא לא באמת דג בלתי אכיל) אני אוהבת את החצילים הסינים (כמו בתמונה), כי אין להם כמעט גרעינים, הם מחזיקים יותר טוב במקרר, ולא יצא לי עדיין חציל סיני מר. אני מכינה אותם בתנור עם שמן זית ומלח על חום גבוה ואז אוכלת בסלט/עם ביצים קשות/עם ניוקי כרובית של יוסף הסוחר או סתם בצלחת. מילדה שלא אוכלת בכלל ירקות הפכתי לפריק של חצילים. וגם אני שמחה לראות אותך, אנחנו פשוט לא על אותה פלטפורמה. תפוז לצערי כבר לא מה שהיה פעם
 

iris mom of two

New member
הרבה אפיה

הרבה מאכלים שדורשים בישול יותר ארוך. איכשהו אוכלים יותר שניצל, לא מבינה למה. דגים פעם בשבוע. מצאתי שרות שמביא דגים טריים מהמזח ישר הביתה, קצת יקר אבל האיכות שווה את זה. עכשיו מתחיל להיות חם, אז הרבה בישול על הגריל, פרגיות ברוטב אסייתי (כמו סוי ויי טאריאקי, אבל מכינים לבד), המבורגרים, קבבים... אופה לחם, ויותר מדי דברי מאפה מתוקים אך טעימים...
 

Midriff

New member
אצלנו

מה שנצרך הכי הרבה: 1. פסטה לילדים רק עם פרמזן לנו בולונז, שמנת קישואים ופטריות, פסטו. מה שלאחרונה הילדים מוכנים לאכול...זה קצת מוזר אבל גיוון אז אני שמחה - מטגנים בשר טחון עם פפריקה, כמון ורוטב ווצסטר (מוסיפים טיפה מים אם צריך) ואז מערבבים עם הפסטה - זה בערך הדבר הראשון שהילדים אוכלים עם הפסטה 2. כרובית בכל צורותיה 3. תפוחים ובננות 4. בצק עלים ממולא בבשר טחון או דומה dinner roles ממולאות בבשר 5. שניצלים וחזה עוף בכל מיני צורות - למשל פאחיטה מהירה (עוף, פלפל ירוק, בצל ווצסטר), עם אורז ושעועית שחורה
 
למעלה