שאלת סקר :

Sod ha beged

New member
שאלת סקר :

מהיכן אתן נוהגות לרכוש את הבדים שלכן ומה מומלץ (מחיר ואיכות) ?
אשמח לשיתוף פעולה :))

annavi

New member
עונה לסקר

לא הרבה זמן בתחום אבל כבר רכשתי די הרבה
אצל דנית רופא בתל אביב, בפיסות ברחובות = מחירים מאד דומים ולא זולים
מספר פעמים הזמנתי באינטרנט והייתי מאד מאד מרוצה, אמנם למחיר צריך לקחת בחשבון את ההובלה שהיא יקרה, אבל האיכות והמבחר שווים.

חרוזית1

New member
אני קונה בדים רק לעבודה ספיציפית

בפיסות או אצל דנית ולפעמים גם מזמינה מחו"ל.
כשקונים רק לאותה עבודה בלבד חוסכים . מי צריך ארון מלא בדים?

תמר400

New member
בדרך כלל באינטרנט מח"ול

משתדלת לקנות בדים בסייל ולפעמים כאלה שאני לא יכולה לעמוד בקסמם, כשאני צריכה משהו מסוים להשלמות לפרויקט אני קונה בפיסות או בבד רץ בירושלים.

אמנם אני לא תופרת הרבה זמן אבל

אני אדם חסר סבלנות כשזה נוגע לתפירה אז בדר״כ אין לי סבלנות לחכות שזה יגיע מהאינטרנט אז אני קונה בנחלת בנימין.
באחת החנויות של קאשי יש המון שאריות הרבה מהם ממש יפות, וזה עולה 10 שח
יש עוד חנות שאני לא זוכרת את שמה בהמשך הנחלה שיש בה בדים ממש יפים אבל זה קצת יקר שם.
ובגלל שאני תופרת גם בגדים נשארות לי כמעט תמיד שאריות קטנות שמהם אני עושה טלאים. (לא מזמן עשיתי לבת דודה שלי (4.5) שמיכה שהיו בה בדים מכמה שמלות שלה והיא ממש שמחה ואמרה שעכשיו אם כשהיא תשב על המיטה עם השמלה לא יזהו אותה וזו הסוואה)

shira segev

New member
רק שאריות

אני כמעט תמיד קונה שאריות בנחלת בנימין (וכשגרתי בצפון אז ברחוב הרצל בהדר) בלי מחשבה מיחדת מה אעשה איתן, והארון שלי מתמלא עד שאין בו מקום יותר. לפעמים עוברות שנה-שנתיים עד שאני משתמשת בבד מסוים. כמובן שמחיר זול לשאריות גדולות באיכות גבוהה מתקבל בברכה...

alizaap

Member
מאחר ואני מעפולה ויש רק חנות בדים וחצי,

חיפה זה שעה נהיגה ותל אביב שעתיים נסיעה,
אני הרבה פעמים אני קונה גם מצעים ומשתמשת בהם לטלאים.
אני עושה "סטים" -שמיכה לתינוק+מגן ראש+ תיק לטיטולים+ עוד שטויות-
אז ככה יש מספיק להכל.
ואם ציפה עולה 50 שח וש בה לפחות 4 מטר על מטר וחצי-
אז זה כמו מחיר של שארית בנחלת בנימין (אהובתי הרחוקה)

© RoNa

New member
בעיקר ב- fabricshack

לא יכולה לעמוד בפיתוי.
הבדים מהמים והמבחר לא נגמר.
בנוסף, הם גם מאוד איכותיים והשירות נהדר.
לרוב קונה במבצעים של 3-6 דולר, כך שזה יוצא מחיר מציאה.
קונה גם בכמה אתרים בארץ, אבל נדיר מאוד.
לעיתים מאוד רחוקות יוצא לי להגיע פיזית לחנויות

ש מ ש א

New member
בחנויות שאפשר למשש בהן את הבדים

מישוש בדים וקנייה של בד שמצא חן בעיני הם לעתים פיצוי נהדר ולא יקר מידי על רגעים קשים.
אל תראו את זה כהמלצה - זה מה שאני אוהבת ונוהגת לעשות.
קונה בעיקר שאריות ומציאות שאהבתי ובמחירים זולים - אלא אם אני מחפשת משהו מאוד ספציפי.

א ב ל - משיטת הקניה שלי נגזר שנאספים אצלי בדים שמחכים לרגע שלהם [ויש להודות שלא תמיד הוא מגיע...]
לכן מידי פעם אני מדללת את המלאי, ומעבירה בשמחה בדים שכנראה לא אשתמש בהם, וגם לא עלו לי הרבה, למקומות אחרים.

גילוי נאות - רוב התפירות שלי אינן שמיכות טלאים, ולכן איני צריכה להיצמד לכלל של בדי כותנה משובחים,
מה גם שאין לי שום בעיה ואפילו אוהבת לעשות טלאים מבדים שונים ובעיקר מבגדים ומצעים, גם משומשים, ולדעתי יש בזה משום כבוד לעבר בכלל ולקיימות בפרט:
לא זורקים כל דבר שהשתמשנו בו, אלא מעבירים לשימוש חוזר ומכבדים את החיים על כדור הארץ.
אפילו שמיכות טלאים שהתיישנו והתבלו עוברות אצלנו במשפחה [לאחר הטלאה של הטלאים הבלויים] לשימוש חוזר כמצעים לפיקניקים ולישיבה בחוץ.

למעלה