שאלת עבירות ורכיבות בכרמל. תודה מרא

Tweenies

New member
שאלת עבירות ורכיבות בכרמל. תודה מרא

מצורף קובץ עם ציר בכרמל המסומן בצהוב (הציר השחור והציר האדום). שאלה קטנה, האם הציר רכיב ומה מידת הרכיבות (מדובר על רוכבים ברמה בינונית)? תודה רבה,

liorca

New member
גם בנחל רקפת אי אפשר לרכב

יש שם מפעל שחוסם את המעבר. (שטח פרטי)

איתי נ

New member
תשובה

בהנחה שהכוונה לירידה מדליה לכוון יוקנעם. 1. האדום מחירבת כרך עד החציה של דרך נוף כרמל - לעלות בקטע לא מסומן במקום שהשחור חוצה את הערוץ. אחרי כמה עשרות מטרים פוגשים את האדום שיורד מחירבת כרך. סינגל חביב ורכיב לגמרי פרט לשתי גדרות שצריך לחצות רגלי. 2. בדרך נוף כרמל כדאי לפנות שמאלה (מזרחי מהסימון האדום). אחרי כמה מאות מטרים פניה ימינה בדרך שממשיכה דרומה. ירידה תלולה ודרדרתית (אבל רכיבה לגמרי) עד השער האחורי של מפעל שחוסם את המשך נחל רקפת. 3. בשער האחורי של המפעל פונים ימינה בעליה תלולה לאורך הגדר עד לשער ברזל (תמיד מצאתי אותו פתוח). עוברים בשער ושמאלה להמשך עליה (תלולה וחולית). בהמשך הדרך במקביל לשער במגמת ירידה ארוכה ומהירה. בדרך פוגשים פרה משוגעת או שתיים. בסופה קטע תלול ודרדרתי שמאלה למגרש החניה של המפעל. משם על הכביש עד א"ת יוקנעם.

אפשר גם ...

לגביי נקודה מס' 3 אפשר גם לקחת ימינה ליד השער השני, הדרך עולה בנוף משגע על הגדה הדרומית של נחל רקפת כאשר מגיעים למעלה, (למשוך שמאלה בפיצולים), אפשר לרדת ליוקנעם או להמשיך לצומת אליקים ללא עליות נוספות בהצלחה

יורם חן

New member
האדום רכיב עד נוף כרמל וגם השחור../images/Emo70.gif

בקטע המסומן, השחור הוא דרך רחבה בקטע שסימנת- מהאדום ועד לכביש, אבל הוא במגמת עליה תלולה, מכיוון האדום אל הכביש. את האדום רכבנו בקטע שמהמוחרקה, דרך חירבית כרך ועד לדרך נוף כרמל. את השחור המדובר לא עשינו אבל עמדנו בהתפצלות ורואים אותו עד סופו, אין כל בעיה לרכוב אותו (כאמור, קצת תלול)

Tweenies

New member
יורם ואיתי, אז מהתאור שלכם על בסיס

המפה שצירפתי (המסלול הצהוב), אני מבין שהוא רכיב במאה אחוז. תודה רבה רונן

יורם חן

New member
אני מתייחס לקטע המסומן מצפון ל..

דרך נוף כרמל, הכל רכיב בקטע הזה. האדום שמדרום לדרך נוף כרמל לא רכיב בתוך הואדי, איתי התייחס לדרך מקבילה אליו בהמשך, ולא לציר העובר ממש בואדי. סימנתי בכחול את החלק אליו אני מתייחס כרכיב

איתי נ

New member
לא רכיב 100 אחוז

יורם צודק... אני אנסה לפרט יותר. א. האדום בין המוחרקה לחירבת כרך (שעליו לא שאלת) - רכיב עם כמה קטעים טכניים, אבל הקושי העיקרי נובע מסימון לא ברור של המסלול בשטח. ב. השחור - נראה רכיב לגמרי אבל כמו שיורם אמר שיפועים תלולים. בהנחה שאתה מגיע מדליה ויורד לכוון יוקנעם, אחרי ביקור בחירבת כרך אני לא מציע לחפש את הירידה באדום (שזה "ישר" למטה) אלה לחזור עם השחור עד לחצית האפיק ומשם ירידה נוחה שמתחברת עם האדום אחרי כמה עשרות מטרים (הסימון על סלע גדול בתוך האפיק). ג. האדום למטה מדרך נוף כרמל לא רכיב (אבל תפגוש אותו בהמשך). אני מציע לרדת בשביל שממזרח לאדום. ירידה תלולה עם דרדרת אבל כולו רכיב. ניסיתי שבילים אחרים (מערבה משם). חלק "ללא מוצא". זה שבאמת יורד הוא תלול יותר ועם יותר דרדרת. ד. באפיק נחל רקפת עצמו יש מפעל שצריך לעקוף אותו לאורך הגדר מצד דרום-מערב. עקיפת המפעל כרוכה בעוד קצת עליות. ה. צירפתי קישורים לשני מסלולים באזור. הראשון מאוד מפורט וממליץ על ירידה בכביש. השני מאוד לא מפורט אבל כדאי לקרוא את ההערות המצורפות.

למעלה