שאלת עברית (PILOC) בסוני UX50

שאלת עברית (PILOC) בסוני UX50

האם יש דרך לעבור מעברית לאנגלית ע"י מקש במקלדת או ע"י סימון במשטח הכתיבה ?(כרגע על מנת להחליף שפה אני נאלץ ללכת ליומן וללחוץ על אייקון השפה). שאלה כללית למערכת ההפעלה: האם יש אפשרות לשמור תוכנה על הכרטיס באמצעות קורא כרטיסים ומשם להתקינה במכשיר (זמן ההתקנה דרך הדסקטופ לכרטיס הוא שערוריתי במכשיר הזה ואני בחיפוש אחר מעקפים) תודה מראש למשיבים.

udifpalm

New member
תשובות

1. לא מצאתי שום דרך לבצע החלפת שפה דרך המקלדת, גם לפי דברי התמיכה הטכנית של פרגון. חשבתי בזמנו שאולי KeyQuick תוכל לעזור, אבל לא הצלחתי וגם מחסום השפה היפנית לא תרם. דרך אגב, אפילו ב- TC, שעבורו קיים בתעוד צרוף מקשים מפורש שאמור להחליף שפה, זה פשוט לא עובד! 2. התקנת תוכנות?? אני לא זוכר מתי סינכרנתי בפעם האחרונה! את כל ההתקנות אני מבצע ע"י העתקה של ה-PRC אל תוך מחיצתPalm\Launcher\ בכרטיס.

2cookie

New member
1. באופן תיאורטי, KEYQUICK

אמורה לאפשר את זה- ניתן להגדיר בה לחיצה במיקום ספציפי על המסך, והמיקום של ה-"ע" של פילוק פחות או יותר זהה תמיד.

yoovee

New member
אחלה, נתת לי רעיון שקינן בי כבר

תקופת מה... "לשלוח" לחיצות וכו' זה לא רעיון חדש אומנם (ראיתי את אלון מזכיר לא פעם שיש תוכנת מאקרו שכזו), אבל הצורך הנ"ל בדיוק יכול להיות עילה חביבה לתוכנה חדשה שתקפיץ לבדה טופס קטנטן עם GIS, תלחץ עליו, ותעלם מן העין
אבל סבלנות, אני בדיוק שוקל מעבר בין סביבות פיתוח, אז זה לא ישוחרר בקרוב. בכלל, האמת, הרעיון הזה מגעיל אותי - שילמתי לא מעט כסף לתוכנה שהגירסה האחרונה שלה (למכשיר שלי) יצאה ב-2004, יש לה לא מעט באגים, ואפילו את מה שהיא מצהירה עליו במדריך למשתמש היא לא באמת מבצעת. וכמו כדי להוסיף חטא על פשע, פניות שלי אל החברה (פאראגון, למי שטרם ניחש) בנושא ספציפי זה הניבו התעלמות מוחלטת. בנושאים רבים אחרים התשובות הינן ברמה מקצועית נמוכה מאוד ומגיעות בתדירות של שבועיים, ממש כמו "למשוך את הזמן". חוויות כאלו בהחלט מוציאות את החשק לקנות מה שלא באמת הכרחי - לגבי פאראגון, שקלתי לדרוש כספי חזרה, אבל מכיוון שאין אלטרנטיבות ולהשתמש בקוד לאחר זיכוי לא בא בחשבון מבחינתי, ויתרתי על זכות זו. כעת, לאחר יותר מחודש בין כה וכה, אני מרגיש פשוט פראייר - שילמתי הרבה כסף, וזהו - נחמד להם לשכוח שיש מחוייבות כלפי לקוחות משלמים. האירוניה היא, זה שכששואלים אותי "איך זה שאתה מפרסם תוכנות בחינם" ואני משיב שתוכנה בתשלום היא עבודה במישרה מלאה - תמיכה טכנית לתומכים הפיננסים שלך - הוגן, לא? הקטע האירוני הוא, שלמרות שאני משחרר תוכנות חינמיות, אני עדיין מרגיש מחוייב לבקשות תמיכה, עונה עליהן, ואף מוציא גרסאות חדשות ע"פ בקשה (ואני לא מדבר דווקא על מה שנידון בפורום לגבי PB). ושיהיה ברור - אין לי בעיה עם משתמשים שמבקשים תמיכה ללא תמורה - את זה אני עושה בעצמי לא מעט פעמים (אם כי משתדל לתרום בדרכים אחרות כמו בדיקות [Resco]/תרגום [מי אתם חושבים תרגם את OpenChess 3.0beta?
]) - הבעיה היחידה שלי היא עם יוצרים שמבקשים כסף, מוכרים לך מוצר לא מלוטש, משקרים במצח נחושה לגבי היכולות במדריך למשתמש, וזונחים אותך לאחר מכן לאנחות. אמנם יצרתי תוכנות פשוטות יחסית, אבל מנסיון שלי וגם ממה שממעתי מאחרים - הכתיבה עצמה של התוכנה היא החלק הקל והראשוני בלבד
.

yoovee

New member
תשובות נוספות

לא רק שפאראגון מפרסמים דרכים שלא עובדות להחלפת שפה (במקרה שלי ניסיתי דרך הגרפיטי כאשר האינדיקטור לא זמין), אלא שהם לא מפרסמים דרך לעשות זאת ב-SDK שלהם, ואף התעלמו כליל משאלה ישירה שלי לגבי ה-API לכך. כמה עצות לי אליך לגבי זה: 1. תקפיץ את Find: שם תמיד יש אינדיקטור, ותוכל להחליף שפה במהירות בלי לצאת מן היישום הנוכחי ליומן או לכל תוכנה אחרת...(את ה-Find תבטל כמובן אחרי מעבר השפה - Cancel פשוט וחזרת בדיוק למסך הקודם). 2. לא תמיד ה-Find זמין (יש תוכנות שחוסמות אותו) - לזאת מצאתי פתרון די עקיף האמת, בדמות תוכנת SafeRecs שלי, שמאפשרת הזנת סיסמה לרשומות פרטיות בלחיצה על ה-Find: דיאלוג הסיסמה גם הוא מכיל אינדיקטור, גם הוא משאיר אותך בתוכנה הנוכחית וניתן לביטול ללא הפרעה, אלא שהוא - בניגוד לחיפוש - זמין ועובד מכל מצב
) 3. בחור עלום אימייל בשם Izzy Bloom כתב תוכנה הנקראת PiLoc Switch וזמינה כאן בלבד: http://www.pilotyid.com/jewish-hebrew-palm.php?PiLoc-Switch&appId=412 התוכנה הזו עושה בדיוק את הפעולה הזו של החלפת השפה, וניתן לכאורה לשייך אותה לכפתור ולהריצה מכל מקום - ואולם, למרבה הצער זו תוכנה "סטנדרטית" לכל דבר, מה שאומר שהיישום הנוכחי שלך ייסגר וייפתח שוב - לא רק שזה איטי, זה עלול לסגור לך את הרשומה הפעילה או המסך הספציפי שעבדת עליו בתוך התוכנה. כאמור, לא מצאתי שום דרך ליצור עם יוצתר התוכנה ו/או עם פאראגון, ולכן אין ביכולתי להפוך את הפעולה הזו למשהו שניתן יהיה לבצע ברקע מיידית וללא הפרעות (כמו נניח DA...) אני יכול לכאורה לבצע Reverse Engineering לתוכנה שלו, אבל: א) זה לא פשוט, ב) זה לא אתי. באותו אתר מצויין (PilotYid), חפש גם תוכנה אחרת של אותו המחבר בשם PiLoc Default Language, שמונעת את שינוי השפה לעברית לאחר אתחול - לפחות אני מצאתי יישומון זה מוצלח ביותר לרוב הרגלי השימוש שלי. הערה לגבי שתי התוכנות: הן "חבויות", מה שמצריך לאונצ'ר מיוחד שמסוגל לראות אותן - קח לתשומת לבך (התוכנה של ה-Reset רצה לבד). התקנות: 1. הכי פשוט: Pilot Install - תוכנה חינמית ופשוט נפלאה: קובץ EXE אחד פשוט ל-PC שתוכל לשים איפה שתרצה במחשב, ולגרום לו לשייך קבצי PRC/PDB (לא חובה, ניתן גם להעלות אותו ידנית ולפתוח קבצים אלו, אבל זה נוח - פשוט עושים Double Click להתקנה מיידית) - התוכנה הזו לא צריכה בכלל פאלם דסקטופ, וגם אם קיים היא יודעת מצויין "להשתיק" אותו למשך פעולתה בלבד, ומה שהיא עושה זה כך: היא מחכה ברקע עד שתלחץ על HotSync, ואז היא מבצעת סינכרון של הקבצים שבחרת נטו - בלי שום סנכרון רגיל וארוך (ובלי הגיבוי שמעורב בו כמובן, או עדכון ה-PIM). בסיום הסנכרון, היא פשוט יוצאת (אלא אם תגדיר לה אחרת). ניתן גם לעדכן את השעון בפאלם אוטומטית בכל התקנה שכזו, ולהחליף טקסט מה-Clipboard של הפאלם למחשב (או להפך? לא זוכר...) התוכנה מהירה מאוד, וכבונוס מראה את אייקון וגירסת התוכנה שבחרת להתקין טרם הסינכרון. ניתן גם להתקין בעזרתה קבצים לכרטיס, וניתן גם להתקין ישירות לזכרון המכשיר קבצי טקסט ותמונות (היא כבר תבצע את ההמרות הדרושות לבד, אם כי בשביל רזולוציה גבוהה צריך כבר לשלם אאל"ט). ואם כל זה לא מספיק, התוכנה מחזיקה הסטוריית התקנות שאני אישית מוצא יעילה ביותר. בכלל, לפאלם דסקטופ יש מדיניות מטופשת עם ההתקנות שנדלק דגל ברגיסטרי שמסמל שיש צורך בהתקנה - למה זה רע? כי אצלי הדסקטופ מותקן, כמו כל תוכנה, בכונן C שעובד גיבויים ושחזורים מיידיים ותכופים (ProMagic EzRestore - פתרון מצויים של Wassay/AOpen לשחזור מערכת בכל מע"ה - עובד פי אלף יותר טוב ומהר מה-System Restore שבין כה וכה לא קיים ל-2000 שלי). ספריית המידע של הפאלם, מוגדרת אצלי דרך תוכנת הדסקטופ לכונן D שמכיל מסמכים שוטפים ושאר מידע וגיבויים שאני לא מעוניין שיגובו/ישוחזרו עם המערכת. עכשיו, קבצי ההתקנה לפאלם יושבים גם הם ב-D, ולעיתים המידע ברגיסטרי לאחר שחזור, אינו תואם את המצב בתיקייה. נשמע מסובך? תחשבו גם פשוט על החסרון הבנאלי שהתקנה סטנדרטית דרך הדסקטופ אינה "מיידית" (כלומר היא אינה מציקה לכן עם חלון כמו של Pilot Install שלא ייסגר עד שממש תתקין), וכך לפעמים לא מודעים או לא זוכרים שהתקנו משהו (במיוחד אם זו לא תוכנה עם אייקון שתופיע בפאלם). בקיצור, כל הקונספט של Pilot Install כל כך מבורך בעיני, שלמרות שאני משתמש כמובן גם בדסקטופ, שייכתי אליה את קבצי ה-PRC/PDB - אין שום בעיה עם זה וזה עובד כאמור בצורה המהירה והיעילה ביותר. הערה חשובה: בחלק ממכשירי הסוני יש צורך להעביר את הקובץ USBPort.dll לאותה תיקייה של PInstall.exe ע"מ שהסנכרון יצליח. הכי פשוט, זה לשתול את קובץ התוכנה בתיקיית הדסקטופ וזהו
2. התקנות דרך כרטיס: ניתן כמובן כמו שאודי ציין להתקין ל-Palm/Launcher, ואז גם התוכנה תפעל מן הכרטיס, אבל לא תמיד זה רצונך/כוונתך או יכולת התוכנה. בסוני יש את יישום MS-Gate או CLIE-Files המובנים שמאפשרים לך להעביר קובץ מן הכרטיס ל-RAM של המכשיר ("התקנה"). הדבר מתאפשר גם ע"י אופציית תפריט ספציפית, "Install to RAM" בתוכנת החובה Resco Explorer, וע"י תוכנות חינמיות כמו My Install (אאל"ט של Dr. Alexander R. Pruss?) לכל פאלם שהוא. אבל, דבר פשוט שאני לא בטוח שכל התוכנות האלו עושות: התקנה סטנדרטית ל-RAM כרוכה בשליחת קוד הרצה מיוחד לתוכנה ש"מבשר" לה שבוצע HotSync - לחלק מן התוכנות, כמו למשל אלו שרצות ברקע או תוכנות עם DB, זה חשוב מאוד לביצוע maintenance חשוב שבלעדיו ההתקנה לא תעבוד כשורה או פשוט לא תעבוד למראית עין כמו שצריך. פתרון מלוכלך ומהיר לבעיה הזו הינו בדמות Soft Reset לאחר התקנה מהכרטיס - תוכנות רקע שתוכנתו כהלכה, יגיבו לפעולת האתחול בשתילת הקוד שלהן. לחילופין, ניתן גם פשוט להריץ את התוכנה בפעם הראשונה לאחר ההעתקה ל-RAM, בהנחה שיש לה אייקון גם אם זו תוכנת רקע, והיא תבצע את הפעולות הנדרשות להתקנה חלקה. זכורים לי שיש עוד טיפים שרציתי לרשום מתחילת ההודעה, אבל אני חייב לסיים כרגע, אז בהצלחה לבנתיים

למעלה