שאלת עוגה לשבּת

נטעליג

New member
שאלת עוגה לשבּת


מחפשת עוג שהיתה מכינה סבתי (לא מתכון מקורי שלה, כנראה מחוברת מתכונים מהסוג שהיה פופלרי פעם..) וזה מה שזכור לי ממנה:
מתחילים מתערובת של יבשים+שומן, שעם הלישה מתגבשים לפרורים. מפרישים מעט מהבצק לטובת הציפוי (בערך 1 כוס) ולבצק היבש שנשאר בקערה מוסיפים חומרים שהופכים אותו לבלילת עוגה רגילה.
משלב זה והלאה אני לא זוכרת כלום, רק שהתוצאה לא היה שוקולדית במיוחד, הטעם והמראה בפרוסה החתוכה הזכיר קצת עוגת שיש.
העוגה לא חלבית.

נשמע מוכר?
 

חנהפ

Active member
יש את העוגה הזאת -ריבה ופירורים

היא לא שוקולדתית בעליל
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_6470.html[/URL]


רכיבים:
200 גרם מרגרינה/ חמאה (רכה בטמפרטורת החדר)
כוס סוכר
שקית קטנה קמח תופח (או 3/4 2 כוסות או 350 גר')
3 ביצים
1 אשל (אני שמתי יוגורט ביו 1.5%)
2 סוכר וניל
ריבה אדומה וטובה (אני שמתי ריבת תותים)



אופן הכנה:
לשים במעבד מזון את המרגרינה, סוכר והקמח ולעבד עד לקבלת פירורים.
להוציא כוס מהפירורים להניח בצד.
להוסיף לתערובת הבצק את הביצים, אשל והסוכר וניל.
לעבד יחד עד לקבלת מרקם אחיד.
לצקת לתבנית אינגליש קייק.
להכניס לתנור 180 מעלות ל20 דקות
להוציא,
למרוח ריבה על פני העוגה.
מעל לפזר את הפירורים.
להמשיך לאפות עוד כ-25 דקות.
הערות:
ע"פ מתכון של רובנס.
* אפיתי ב- 2 תבניות אינגליש קייק והספיק בדיוק.
*אפשר להמיר את האשל במעדן סויה בטעם וניל
יש לי עוד איזה מתכון ישן בבית עם בצק+מילוי שוקולד ופירורים מעל אם מצלצל אז אשמח להקליד
 
למעלה