שאלת עוגה

שאלת עוגה

היי

אני רוצה להכין את העוגה הזאת האם אני יכולה להחליף את הקקאו בנס קפה ??

קראנץ שוקולד ואגוזי לוז -

לבצק -

3.5 כוסות (500 גרם) קמח

1 כפית (6 גרם) מלח

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 כף (8 גרם) שמרים יבשים או 1/2 שקית או 1/2 קוביה שמרים טריים

100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות

כוס ורבע (300 מ"ל) חלב פושר

למלית -

100 גרם שוקולד מריר 56%

100 גרם חמאה

1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר

2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו

1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז קלופים וקצוצים גס

לסירופ -

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1/2 כוס (120 מ"ל) מים

מכינים את הבצק -

מנפים לקערת המיקסר את הקמח. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את קוביות החמאה הרכות. מוסיפים בהדרגה את החלב הפושר עד לקבלת בצק רך וגמיש. לשים כ – 8 דקות נוספות ועד שהבצק הופך רך מאוד וכמעט דביק. יוצרים כדור מהבצק. לקערה נקייה יוצקים מעט שמן. מגלגלים בתוכה את הבצק כך שישומן היטב, מכסים ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים (או לילה שלם במקרר).

מכינים את המלית -

מניחים את השוקולד והחמאה בקערה וממסים יחד בזהירות במיקרוגל. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר והקקאו ומערבבים היטב. התערובת נוטה להתקשות ככל שהיא מתקררת, אם היא לא נוחה למריחה ניתן לחמם אותה מספר שניות במיקרוגל עד שהיא מתרככת.

מרדדים ומרכיבים -

לאחר תפיחה של כשעתיים מרדדים את הבצק למלבן דק בגודל של 50X45 ס"מ. מורחים את המלית בשכבה דקה ואחידה ומפזרים מעל את האגוזים הקצוצים. מגלגלים לרולדה ובעזרת סכין משוננת חוצים אותה לאורכה. מצליבים את שני החצאים זה על גבי זה במרכזם כשהחלק החתוך פונה כלפי מעלה ומגלגלים לבורג מלמעלה ומלמטה. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה שבמרכזה רינג או קערת זכוכית בקוטר של 5-6 ס"מ. מניחים את הבורג סביב הרינג ליצירת עיגול. מהדקים וסוגרים היטב את הקצוות. מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים כשעה נוספת. מחממים את התנור ל – 175 מעלות. אופים כ – 30 דקות ועד שהעוגה תפוחה מאוד וזהובה. בזמן האפייה מכינים את הסירופ סוכר.
 

almogi

New member
לדעתי כן, אבל אבל באותה כמות

שתי כפות קפה נמס יתנו מילוי מר ברמות.
הייתי שם בין חצי כפית לכפית (תלוי כמה את רוצה שהטעם יהיה מודגש) ורצוי להמיס אותו בכף מים רותחים . לא כל סוגי הקפה נמסים טוב בנוזלים לא רותחים.
 

zipora0246

New member
נשמע טוב- באיזה וו עלי להשתמש בשביל הבצק ?

העוגה נשמעת מעולה אז השאלה הראשונה באיזה וו עלי להשתמש? לא בגיטרה נכון כי זה לא שמרים....

השאלה השנייה- האם אני לוקחת אותה כמות קמח אם אני משתמשת בקמח שמרים מוכן?
 
היי

אני משתמשת בוו לישה , אני לא מכינה את זה עם קמח שמרים מוכן אני לא אוהבת לעבוד איתו בעוגות

כשאני מכינה פיצה אני כן משתמשת בזה.
 

zipora0246

New member
הוו מלוש/ לישה נראה כמו האות ר' פתוח כזה?

בגוגל מראים שאני רושמת וו מלוש מליון תמונות של וו שונה ולא מבינה מזה מביניהם המלוש
 

zipora0246

New member
תודהה:) אז זה בגדול לשמרים?

וגיטרה זה סגור כזה הוו שסגור ?
 
למעלה