שאלת עוגת מוס

שאלת עוגת מוס

אני תמיד מכינה מוס שוקולד מריר / לבן / חלב כקינוחי כוסות ולא כעוגה.
אני מכינה מוס משמנת מתוקה שממיסה בה שוקולד ולמחרת מקציפה עם עוד שמנת.
האם ניתן להכין כעוגה וישאר יציב?
אני לא רוצה להקפיא.....

האם אהיה חייבת להכין עם ג'לטין?
האם יספיק מוס עם ביצים ובכך יהיה יציב?

אשמח לכל תשובה או הפניה למתכון מתאים.
 

bali

New member
מנהל
הייתי שמה גם בסיס

שעליו יהיה המוס.
בין אם ביסקוויטים טחונים ומעורבבים עם חמאה מומסת, בסיס בראוניס או בסיס כמו רולדה (עוגת ספוג/תופין).

חוץ מזה, מוס שאין בו ג'לטין או שלא עובר הקפאה לא בטוח שיהיה יציב ככה בפני עצמו במקרר ברמה של לפרוס ממנו פרוסות ושיעמדו יפה ולא יקרסו. בגדול מוצקי הקקאו שיש בשוקולד (בעיקר בשוקולד מריר ואין מהם בכלל בשוקולד לבן) גם הם מתפקדים כמייצבים, אבל לייצב מוס בכמות גדולה כמו בעוגה זה דורש המון שוקולד, ועדיף להוסיף למוס חומר מייצב או לעזור לו ע"י הקפאה והגשה של המוס חצי קפוא.
 
תודה רבה


 
חזרתי לדווח ולהראות לך איך יצא


תודה רבה על העזרה...
בסוף הוספתי תחתית והקפאתי.
לא הוספתי מייצבים
 

bali

New member
מנהל
נראה מעולה!

מה שמת במוס הוורוד שהפך אותו לכזה?
 
מוס הורוד

המוס הורוד זה מוס מרשמלו.
המסתי מרשמלו בשמנת מתוקה ( רק את הורודים)
שמתי במקרר ולמחרת הקצפתי עם שמנת נוספת.
 
למעלה