שאלת עוזרת

הילית111

New member
שאלת עוזרת

שאלת עוזרת אני בהריון ראשון שבוע 16. אמנם לא כבדה במיוחד ואין בטן גדולה כל כך ואנחנו רק אני ובעלי בבית אבל עדיין חשבתי להביא עוזרת גם כי אני עובדת 9 שעות וזה מתחיל לעייף אותי. ברור לי גם שבשלבים מתקדמים אני ארצה ואהיה אפילו חייבת להביא עוזרת. ובוודאי שיהיה תינוקי בבית . מעולם לא היה לי עוזרת ואין לי מושג מאיפה משיגים אחת כזו... מה המחירים? איזה מטלות עדיף לתת לה לבצע ? צריך לשלם לה ביטוח לאומי? ובכלל אשמח לשמוע טיפים מבעלות ניסיון בנושא הזה של עוזרות בית. קצת מלחיץ אותי גם להכניס מישהי זרה הביתה ואני פשוט מחפשת מאוד מאוד המלצה על עוזרת אני מרעננה (יהיה מרגיע אותי יותר להכניס מישהי הבייתה שהיא עם המלצות מאשר זרה לגמרי ) המון תודה מראש

אוצה

New member
עוזרת בקשר לעוזרת...

קודם כל מזל טוב. עוזרת לדעתי הכי טוב לקחת ממישהו שממליץ לך מ"יד ראשונה". לא עוזרת של חברה של חברה. ככה תדעי שאת באמת מכנסיה הביתה מישהו עם ניסיון ומומלץ. מחירים באזור ת"ל בין 30-35 ש"ח לשעה. אולי ברעננה משלמים יותר- תבררי עם שכנה או מישהו מהאזור. תצטרכי להוסיף נסיעותבאוטובוס (אני הוספתי 10 ש"ח ליום) . וכן, עליך לשלם ביטוח לאומי בעבורה (מתקשרים לביטוח לאומי ומשלמים. זה לא חייב להיות שמי בעבורה את יכולה להצהיר שאת מחזיקה מיהשי למשק בית בלי לנקוב בשמה. זה מאוד חשוב לשלם כי במדיה ותהיה לה חס וחלילה תאונה אצלך בבית והיא תתבע- את תהיי מכוסה באמצעות ביטוח לאומי). אני ממליצה להיות איתה בפעם פעמים הראושנות שהיא מגיעה להראות לך איך את מעדיפה שתנקה. ממה להתחיל, היכן חומרי הניקוי, מה תמיד לעשות ומה המטלות הגדולות שדי לעשות כל כמה חודשים (חלונות, תריסים וכו'). אני בד"כ הייתי מבקשת משהו אחד נוסף בכל פעם- פעם לעבור על המקרר ביסודיות (אני תמיד דואגת שיהיה נקי), פעם תריסים, חלונות, ארון בגדים וכו'. צריך לקבוע איתה כמה זמן היא מעריכה שתנקה בכל פעם וכמה פעמים בשבוע (שלא יצא שאת משאירה לה 100 ש"ח והיא מתחפפת אחרי שעתיים- וזה קרה לי). בהצלחה ולידה קלה!

3תיתי

New member
בקשר לביטוח לאומי, זו בעיה

מאד חשוב לשלם ביטוח לאומי, כי אחרת את בצרות אם קוראת תאונה בבית. אבל עכשיו ביטוח לאומי, למיטב ידיעתי, כבר לא מסכים להסדר של הרישום האנונימי, והרבה עוזרות לא מסכימות לתת את שמן ותעודת הזהות, כי רוצות לעבוד "שחור". בבעיה כזו נתקלו הורי, כשחיפשו מנקה לחדר המדרגות.

הילית111

New member
תודה

אבל אני מעדיפה עוזרת בלי מתווכים שונים חברות וכו מניסיון של אחרים זה לא ממש מומלץ ויקר יותר תודה

למעלה