עוף בתנור בשיטה שלי
אני חותך את העוף עם סכין חדה במרכז החזה ושוטח אותו על התבנית
מכין מרינדה משמן
מעט חרדל
כמון
פלפל שחור
פפריקה מתוקה גרוס
מלח
מערבב הייטב
מורח את העוף מכל צדדיו ומשאיר מעט מהמרינדה בצלוחית
מניח את העוף בתבנית כאשר לצידיו אני שם ענפים של רוזמרין וענפים של ריחן תימני
משני צידי העוף על נייר האלומינים אני שופך מלח בישול בשני תלוליות.
מחמם את התנור ל220 מעלות שם את התבנית כאשר העוף עם החלק הפנימי כלפי מעלה בשליש העליון של התנור
לאחר כ20 הופך את העוף עכשין תראי שהמרינדה בצד חזה העוף נמסה לוקחים את המרינדה אשר נשארה בצלוחית ומורחים מחדש.
מחזירים לתנור לעוד כ45 דקות
שיטה זאת מכוון שביטלתי את חלל הבטן שמשמש כמבודד העוף בא במגע עם חום התנור בצורה הומגנית מתבשל מהר יותר ונשאר עסיסי.
מתכונים >>
ניתן לבשל 2 כוסות של אורז לשפוך את האורז בתבנית לקצוץ בצל לפרוסות דקות ולהניח על האורז ועל כל זה את העוף השילוב של האורז והנוזל שמגיר העוף נותן טעם נהדר