שאלת עוף

TCHM

New member
כן, הוא טוב מאד...

גם פחית בירה מלאה (פתוחה) או ריקה תעשה את העבודה.
אבל אני מעדיף לצלות את העוף בשכיבה בכדי להרחיק את
קצה העוף מגוף החימום העליון לקבלת צלייה אחידה.
 

lseugy

New member
פחית בירה? אני קצת חושש מצבע באוכל או מה שהוא יפריש בחום.

 

TCHM

New member
לצלות בבדיקת מד חום...

נגב את העוף היטב וקשור את הרגליים בהצלבה לסגירת הפתח*.
חמם את התנור ל-220 מעלות ומקם את הרשת בשליש התחתון של בתנור.
תבל את העוף במלח בלבד והנח אותו במגש עם רשת צלייה או הגבהה
מרדיד אלומיניום מכווץ למניעת מגע בתחתית התבנית. גב העוף כלפי
מטה.
הכנס את התבנית לצלייה בהתאם לגודל העוף**כאשר לאחר שעה עושים
בדיקת טמפ' פנימית בחלק הבשר העבה ביותר, הטמפ' צריכה להיות
73-75 מעלות, לא פחות ולא יותר. העוף ימשיך להתבשל מספר דקות
לאחר ההוצאה מהתנור.
במשך כל הצלייה לא להרטיב את העוף בנוזלים שניגרים או בכל רוטב
שהוא, ניתן לעשות זאת בדקות הצלייה האחרונות לקבלת גוון שחום
או לתיבול.

**כשעה שעה וחצי לפי גודל העוף.
*כמה רבעי לימון בתוך העוף ירככו את העוף.

בהצלחה
 

פוקסי99

New member
עוף בתנור בשיטה שלי

אני חותך את העוף עם סכין חדה במרכז החזה ושוטח אותו על התבנית
מכין מרינדה משמן
מעט חרדל
כמון
פלפל שחור
פפריקה מתוקה גרוס
מלח
מערבב הייטב
מורח את העוף מכל צדדיו ומשאיר מעט מהמרינדה בצלוחית
מניח את העוף בתבנית כאשר לצידיו אני שם ענפים של רוזמרין וענפים של ריחן תימני
משני צידי העוף על נייר האלומינים אני שופך מלח בישול בשני תלוליות.

מחמם את התנור ל220 מעלות שם את התבנית כאשר העוף עם החלק הפנימי כלפי מעלה בשליש העליון של התנור
לאחר כ20 הופך את העוף עכשין תראי שהמרינדה בצד חזה העוף נמסה לוקחים את המרינדה אשר נשארה בצלוחית ומורחים מחדש.
מחזירים לתנור לעוד כ45 דקות
שיטה זאת מכוון שביטלתי את חלל הבטן שמשמש כמבודד העוף בא במגע עם חום התנור בצורה הומגנית מתבשל מהר יותר ונשאר עסיסי.
מתכונים >>
ניתן לבשל 2 כוסות של אורז לשפוך את האורז בתבנית לקצוץ בצל לפרוסות דקות ולהניח על האורז ועל כל זה את העוף השילוב של האורז והנוזל שמגיר העוף נותן טעם נהדר

 

ybo4

New member
תודה על הרעיון והמתכון המוסבר היטב

זה מה שאכין היום.
האורז כבר סיים להתבשל, מיד אקצוץ בצל לערבב בו.
בנוסף אני מוסיפה חומוס ועיגולי גזר לצבע וטעם נוסף.
 
למעלה