שאלת פאלמים ו GPS

shimy lev

New member
שאלת פאלמים ו GPS

היי ברצוני לרכוש פאלם שבין היתר ישמש כנווט GPS. (נא לא להציע פוקטים... מתעב אותם) אני די מסתפק בין ה TX לבין ה T5. אשמח לשמוע חוות דעת כללית על המכשירים הנ"ל. והאם יש עדיפות לאחד מהם. כמו כן אשמח לשמוע חוות דחת לגבי תוכנת ניווט לפאלם, ואיזה אנטנה מומלץ לקנות (בלוטוס או חוטי. חברות וכו') בברכת שנה טובה ומבורכת נ.ב. הצעות מכירה ניתן לשלוח לפרטי

AYELET1

New member
ישנה תוכנת ניווט אחת לפאלם

(אם אנו מדברים על תוכנת DOOR TO DOOR ) לארץ וזו תוכנת U DRIVE בה אני משתמשת ומרוצה

alonhzn

New member
UDRIVE ספגה פגיעות מYNET היום....

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3306431,00.html אבל האמת שמקריאה של הביקורת המלאה, לא בדיוק ברור למה הם נתנו ציון פחות אוהד... רק קטע של חישוב מסלולים איטי אבל זה באמת זניח...ו"מסלולים מוזרים" שלא ממש היה הסבר למה הכוונה. אבל הבחירה שלך בפאלם על פני PPC נכונה בוודאות!

AYELET1

New member
לי הפריעו שני דברים:

לא היתה בכלל התייחסות לתוכנות הניווט במכשירים הסלולאריים, שנדמה לי שראויות להתייחסות. היה משונה הגדרת הקושי להתרגל למקלדת ה-T9 למי שאינו מכיר SMS... תנו קרדיט למשתמשים. במקרים מסויימים (בהם נתקלתי ואף כתבתי עליהם - http://www.pdace.com/kb/kb.php?kb=247 ) היה הנרבה יותר קשה להסתדר עם המקלדת המלאה. היה ערבוב מסויים בין תוכנות ניווט למכשירים עליהם הן היו מותקנות

alonhzn

New member
צריך גם לקחת בחשבון את המכשיר

לדעתי היה שם זייר 72.... על הT3 שלי זה היה רץ יותר מהר
ובטח על כל המיו האלה של 512 מגה-הרץ התוכנות מחשבות מסלולים יותר מהר. אבל עדיין מעניינת אותי הטענה של בחירת מסלולים לא נכונה, במה זה מתבטא? עד כמה זה משפיע? איך בכלל ניתן לקבוע מה המסלול הנכון ומה לא?

AYELET1

New member
הנקודה איננה מהירות המעבד

"מסלול נכון" זה מסלול שלא מעביר אותך את חצי גוש דן על מנת להגיע מרמת גן לת"א (סתם דוגמה מהשרוול. לא קשור למציאות...). לאיזה תוכנה אתה מתייחס לגבי "מסלולים לא נכונים"?

alonhzn

New member
אבל מהירות מעבד = מהירות חישוב

אני סבור שמהירות מעבד יותר גדולה תיתן חישוב מסלול יותר מהיר (ואיטיות היתה אחת הטענות נגד UDRIVE) אני פשוט טוען שבהשוואת המהירויות צריך לנסות לבחור מכשירים שווים בספציפיקציות שלהם, אחרת אין משמעות להשוואת המהירות... בקשר למסלולים הלא נכונים, אם תקראי את הכתבה ותסתכלי על הוידאו, תראי שהוא טוען שהמסלולים "מוזרים" או לא נכונים.... אבל הוא לא פירט אם מדובר בסתם עיקוף קטן של בלוק או הארכה משמעותית של הדרך או שהמכשיר אמר לו לפנות ימינה בכביש שאין בו פנייה ימינה... צריך להיות ברורים יותר מאשר לומר "מסלול מוזר"

AYELET1

New member
ואני אומרת לך שוב שהבדלי מהירות

המעבד הם זניחים המיו עם 512 מגה הרץ לא מעבד מהר יותר מה-T3 שלך וגם ממכשירים איטיים יותר תלוי מאד גם במערכת ההפעלה ובגורמים נוספים. נאמר לאחר בדיקה...

AYELET1

New member
לאו דווקא לגבי ניווט

אבל השוויתי פתיחת PIM עם תוכנות מובנות התרשמות כללית תוכנות אחרות המון מכשירים מהירות המעבד זה ממש ממש לא הדבר היחיד הקובע גם ב-PC. לא גילית את זה עדיין? אגב, נסה לפתוח מסמך וורד על התוכנה המובנית בפאלם שלך ועל פוקט עם מערכת הפעלה WM5 ומעבד 624 מגה הרץ ללא שום תוכנת עברית מותקנת (וגם עם עברית) רצוי מסמך גדול כדי שההבדלים יורגשו אתה תישאר בהלם מההבדלים

alonhzn

New member
טוב... זאת לא ממש בדיקה

מצד שני אין ממש דרך להשוות בין שני מכשירים שלא מסוגלים להריץ אץ אותה התוכנה... אבל אני חושב שהדרך הכי טובה היא לקחת מחשבון ולתת לו תרגיל מאוד ארוך כמו !69+!69+!69+!69 ולמדוד את זמן החישוב. זאת בדיקה מאוד חלקית כי היא בודקת רק יכולות של הALU ולא של כל המעבד אבל זה לפחות מבחן תחת תנאים שווים.

alonhzn

New member
טוב משהו אחר...

התרגיל דוגמא שנתתי לוקח מלא זמן במחשבון רגיל אבל טס מהר מדי בפאלם... צריך לחשוב על תרגיל אחר

AYELET1

New member
הבדיקה שערכתי היא בתכל'ס

מה יותר מהיר לשימוש כשמדובר במחשבון גם כן מדובר בתוכנות שונות
בנוסף, נערכו מבחנים גם עם תוכנות מבתי תוכנה זהים לפאלם ופוקט אעבור על פורום פוקט. יש שם אינספור דיונים בנושא לגבי מהירות מעבדים, לא יודע שמהירות מחשב נקבעת גם ממהירות הבאס, מכמות הזכרון וכן הלאה?

alonhzn

New member
הנחת היסוד היא כמובן ש:

האלגוריתם של חישובים סטנדרטים הוא זהה בכל מחשבון, פשוט משום שברגע שמצאו את האלגוריתם הכי מהיר, יישמו אותו בכל המחשבונים.

AYELET1

New member
שים לב מה כתבתי:

תוכנות מבתי תוכנה זהים לפאלם ופוקט מן הסתם לקחו אלגוריתם זהה

alonhzn

New member
סתם מסקרנות

באיזה תוכנות מדובר? אני מכיר כמה וכמה משחקים זהים לפאלם ולפוקט... אבל אי-אפשר להשוות ביצועי משחקים....

תגובה לא רשמית

מהירות מעבד כן משפיעה על זמני חישוב - מאחר וזו פעולה שאינה קשורה למערכת ההפעלה אלא מספר רב של חישובים והשוואות. יש אומנם גורמים נוספים כמו מהירות זכרון ו-Bus אולם לצורך הפשטות אפשר לומר שמכשיר עם 400 מה"צ מחשב פי 2 מאשר מחשב עם 200. בסקירה הם השתמשו בגרמין על מעבד 200 מה"צ מול מתחרים עם מעבד 300 ו-400. כדי להשוות זמני חישוב יש גם לבדוק זאת במסלולים ארוכים וגם בקצרים - בקצרים iGo יותר מהירה מעט - בארוכים - אין ממש הבדל. לגבי טעויות במסלול: הכתב הציב את המכשיר כאשר ל-GPS לא היה פיקס באמצע גן בת"א (רואים זאת בכתבת הוידאו) וביקש ממנו לחשב מסלול. מה ש-u-drive עושה במצב כזה היא שהיא מחפשת את הכביש הקרוב ביותר תוך זיקה גם לכיוון הנוכחי (הכביש שסביר שתהיה בו), מותחת לשם קו ישר ומשם מחשבת מסלול - כי כדי להגיע מחנייה/גן ציבורי לכביש - שום תוכנת ניווט לא תעזור לך.. לכתב הובהר הנושא אולם הוא לא טרח להפנים. כל מי שעשה בדיקות השוואתיות גילה שדווקא בנושא מסלולים u-drive היא במקומות הטובים יותר מול המתחרות.. מאחר ולא מדובר בכתבה רצינית - לא ממש נפגענו. שלכולנו תהיה שנה נהדרת. משה

AYELET1

New member
מה שכתבת מוזר מאד בהתחשב בתוצאות

בשטח ואינני מדברת דווקא על עניין הניווט

למעלה