שאלת פוסטר

utsur

New member
שאלת פוסטר

אם אני רוצה לקחת תמונה שצילמתי במצלמה דיגיטלית(הקבצים JPG בגודל 2.5M ממצלמה של 5 מגה פיקסל) ולהגדיל אותה לגודל של פוסטר להדפסה. איך אני עושה את זה? יש אולי ACTION שעושה את זה? אני מתכוון על איך לעשות את זה ולגרום לתמונה לצאת באיכות סבירה.

ran refael

New member
תשובות..

A4? A3? גדול יותר מ A3? חשוב שהתמונה תהיה ב 300 DPI קודם כל יש כמה שיטות שבהם אני משתמש לפעמים 1. רפרודוקציה עם מצלמת פילמ: מדפיס את התמונה לגודל של 10/15 מצלם את ההדפס הקטן עם מצלמת פילמ באיכות גבוהה, ושולח שוב להדפסה. 2. סורק את ההדפס הקטן 10/15 בסורק איכותי לגודל הדפסה שמתאים לפוסטר רציני ואז שולח את הקובץ למעבדה. אם זה סורק איכותי, הוא יעשה את העבודה בצורה טובה ע"י אינטרפולציה נכונה. 3. שולח את הצילום המקורי של ה 2.5 מגה למעבדה גדולה ואיכותית ומשלם בהתאם, אם ההדפסה היא עד A3 רק למי שיש עין ממש טובה יצליח להבחין בפיקסליזציה

utsur

New member
אני מדבר על יותר מ-A3

1+2 לא רלוונטיות כי כדי לצלם במצלמה הרגילה שלי אני צריך להוריד ממנה הרבה אבק וסורק איכותי אין לי. הרעיון שקראתי פעם שכדי להגדיל תמונה דרך פוטושופ בצורה איכותית יש להגדיל כל פעם בקצת לחדד להוריד רעשים בלופ עד שמגיעים לגודל הנדרש, השאלה שלי היא אם משהו מכיר אקשיין כזה או איך צריך לעשות את זה נכון. לגבי 3 - איזה מעבדה יכולה להגדיל תמונות ולהדפיס באיכות טובה ועל איזה סדר גודל מדובר לגודל 70*100?

ran refael

New member
לא תוכל להמנע מפיקסלים גלויים

פוטושופ יודעת לעשות השלמה של פיקסלים קרובים בערך כמו הסורק, אך האיכות היא פחות טובה. כשמדובר בהגדלה כל כך משמעותית, לא תוכל להמנע מפקסליזציה במקומך הייתי בוחר בשיטה הראשונה או השניה שהצעתי, הן עדיפות הרבה יותר. חנות מומלצת - פוטוגן באלנבי 79 ת"א מעבדה מקצועית מהטובות בארץ הם עושים גם הדפסות של 76/120

למעלה