שאלת פנסיה

Roaicc

New member
שאלת פנסיה

היי,
אני בן 42 עצמאי מגיל 37.

אני משלם לביטוח לאומי בכל חודש סכום מטורף , וכל שנה הם רק מעלים לי ומעלים לי :(

אני מרוויח ,באיזור ה 25,000 שקל נטו --מזה יורד לי מקדמות מס הכנסה,ביטוח לאומי --ו..וואלה...
אי אפשר לחיות במדינה הזו כבר !

בקיצור, השאלה שלי היא כזו...

מחישוב שלי, אני משלם לביטוח לאומי בסביבות 50,000 שקל בשנה (מעט פחות )

זה אומר שבהנחה ואהיה בריא,לא מובטל ,עדיין במקצוע שלי (גרפיקאי במשרד),
אני ב 10 שנים אשלם 500,000 שקל כחצי מיליון שקל....
ואם נלך עד גיל 67 שאעבוד , והלוואי ואמשיך להצליח ......אז מדובר במעל למיליון וחצי שקל שפשוט
תרמתי לביטוח לאומי :! זה פשוט בלתי נתפס בעיניי

השאלה שלי היא,
כמה מזה אני אקבל חזרה בגיל 67 כשאהיה בפנסיה או שהכוחות שלי כבר לא יהיו לי בגילאים האלה,
ואחליט פשוט לפרוש מעבודה.

אני מבין שבין 2000-2500 שקל ? זה באמת מה שעומד לקרות או שסתם הסתלבטו עליי?

אני פשוט בשוק

trilliane

Well-known member
מנהל
נסה את הפורומים באשכול כלכלה וייעוץ פיננסי

http://www.tapuz.co.il/forums/forumsListNew.asp#cat80
למשל פורום "ביטוח חיים גמל ופנסיה" (נראה לי שיכול להתאים).
כמו כן בהמשך העמוד יש אשכול "עסקים וקריירה" עם פורומים מיועדים לעצמאים, ראיית חשבון ועוד.
&nbsp

&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
היכן? לא ראיתי הודעה שלך בפורום שהפניתי אותך אליו

ובכל מקרה אנא קרא את כללי הפורום לעיל – "אם יש פורום בנושא בתפוז אנא פנו אליו! שאלו כאן רק אם לא נעניתם שם (וציינו זאת)."

אם תכתוב היכן שאלת ואילו תשובות קיבלת תעזור לנו לעזור לך. נדע מה לא סיפק אותך בתשובות ולאן לכוון את התשובות שלנו ולא נפנה אותך לחינם למקום שכבר היית בו.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הסכומים שרשמת מאד קרובים למציאות

רק שביטוח לאומי הוא ביטוח לכל דבר וגם כשאתה מבטח את רכבך אתה "מפסיד" כשאינך מעורב בתאונה.
תמורת הסכום שאתה משלם לביטוח לאומי אתה מקבל גם כיסוי כספי במידה ואתה משרת במילואים, במידה ותהיה לך תאונת עבודה או מחלת מקצוע אתה תפוצה, בנוסף לזה ביטוח לאומי כולל גם ביטוח בריאות בקופת החולים (וכשתמות ביטוח לאומי גם יקנה לך חלקת קבר)

Roaicc

New member
על ביטוח רכב ?

על ביטוח רכב גג,משלמים 5000 שקל ממוצע לשנה גג!

לא משלמים 50,000 שקל :(

ולגבי תאונת עבודה או מחלה, אני לא מקבל שום כלום --אני הרי עצמאי .

אני באמת לא מצליח להבין--

זה מה שנגזר עליי ,על בעלי המשכורות של 25,000 שקל נטו , להפריש בכל חודש לביטוח לאומי ?

1,500,000 שקל מעכשיו עד סוף חיי??

יכולתי לקנות לעצמי קורת גג במקום לגור בשכירות כמו כלב בגיל כזה.

פשוט מדכא ומתסכל

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תתפלא

הביטוח הלאומי מפצה גם עצמאים על תאונות עבודה ומחלות מקצוע, תוכל לבדוק זאת בסניפיו, באתר האינטרנט שלו ואצל עורכי דין הבקיאים בתחום.

אמירמל

New member
ביטוח לאומי

אתה צודק שעל מחלה אתה לא מקבל שום דבר מביטוח לאומי. גם שכירים לא מקבלים אלא ממעבידיהם.
לעומת זאת, אם מחר תיפצע בעבודה בצורה חמורה שתותיר נכות, הביטוח הלאומי ישלם לך גמלה עד גיל הפרישה. אם המשמעות של הפציעה יהיה אובדן כושר עבודה מוחלט, הגמלה הזאת תהיה בשיעור ההכנסה (ברוטו) שלך. זה נכון גם אם תלקה באחת המחלות המוגדרות כמחלת מקצוע.
&nbsp
מה שחשוב להבין לגבי הביטוח הלאומי זה שהוא מבטח את כל התושבים ובהרבה מאוד נושאים. לחלק גדול מהם לא שמים לב בשגרה, אבל כשאתה משלם ביטוח לאומי אתה מממן את מענק הלידה על ילדיך, את חופשת ההורות שאשתך (או שניכם) תקבלו, את הגמלה שתקבלו אם חלילה אחד מילדיך יהיה נכה, את קצבת הילדים, את גמלת הנכות מהעבודה שתקבל אם חלילה תהיה נכה בגלל העבודה, את גמלת הנכות הכללית שתקבל אם חלילה תהיה נכה מסיבה אחרת, את קצבת הזקנה שלך, את הוצאות הקבורה ודברים אחרים שוודאי שכחתי.
כאמור כולם מבוטחים (במידה זאת או אחרת) בביטוח הלאומי. זהו ביטוח סוציאלי. חלק מהביטוחים (למשל נכות עבודה) מושפעים מגובה ההכנסה. חלק (למשל קצבת זקנה) לא. המשמעות של זה היא שבעלי ההכנסות הגבוהות מסבסדים את בעלי ההכנסות הנמוכות.
&nbsp

מה שתקבל

הסכומים המובטחים ע"י ביטוח לאומי לא תלויים בסכומים אותם שילמת שהלכו או ילכו לפיצוי של פורשים ונפגעים עד שתפרוש.
הסכומים שאתה אמור לקבל תלויים בכך שיהיו מספיק צעירים שיפקידו לביטוח הלאומי כשאתה תפרוש. אם יהיו מספיק , תקבל ואם לא, לפחות לביטוח הלאומי לא יהיו פתרונות.
לתכנות מסוג זה יש שם והוא תכנית פונזי על שם מנהל השקעות שהונה בדרך זהה את לקוחותיו.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני רוצה להזכיר שהפורום הוא א-פוליטי ונועד לקבלת מידע

לא לפרשנות או להבעת דעות על טיב השירות של ביטוח לאומי / המדינה וכו'. אני מבינה שיש תסכול רב וזה בסדר גמור, יש שלל פורומים המיועדים להבעת דעות, דיונים בנושאים אקטואליים, פוליטיים ועוד; פורום "שאלה קטנה" אינו אחד מהם. אנא הפנו את המשך הדיון לפורום רלוונטי.

למעלה