שאלת פרוקטוז

רוני1955

Active member
שאלת פרוקטוז

מומלץ או לא מומלץ לחולי סכרת? לאשתי שתהיה בריאה יש סכרת. היום הסתכלתי על הרכיבים של צנצנת ריבה שיש עליה את הסמל של האגודה הישראלית לסכרת, וכתוב שזה מכיל 30% פרוקטוז.
 

אבו זקן

New member
השאלה האמיתית שצריכה להשאל

היא מה שווה ה"הכשר" של האגודה. הדיעה הרווחת היא שלא הרבה.

פרוקטוז בכמות קטנה נחשב ידידותי לסוכרתיים, כי יש לו נטיה להגיע מהר לכבד שם הוא הופך לגליקוגן, כך שרמות הסוכר בדם אינן מושפעות כמו מסוכרים אחרים. אני מניח שאם לא משתוללים עם כמות הריבה על הלחם זה מה שצפוי לקרות.

אם צורכים פרוקטוז בכמות גדולה הסיפור כבר פחות סימפטי לא רק בגלל שהעודפים שלו מתנהגים כמו סוכרים אחרים, אלא גם מפני שהכבד משתמש בו ליצירת טריגליצרידים, שהם חולירע לא קטנה בפני עצמם (לא רק לסוכרתיים). שאל את גוגל על "סירופ תירס" ותקבל הרבה חוו"ד שלילית מאד - יש אומרים מוגזמת - על פרוקטוז.
 

IrisPeleg

New member
כפית ריבה

אני צורכת ריבה ללא תוספת סוכר.
בכל מיקרה היא מכילה הרבה פחמימות כי בפרי יש הרבה סוכר טבעי (אין צורך להוסיף סוכר).

פרוסה לחם חיטה קל עם כפית ריבה (לא בהריון), יכול להיות מצוין.
כדי לוודא זאת חייבים למדוד את רמת הסוכר שעה ושעתיים אחרי האכילה.

בכל מקרה, כפי שנאמר, הסמל של איל אינו מבטיח אכילה חופשית.

בהצלחה
 
למעלה