שאלת פרילנסרית בהריון

blue4u2

New member
שאלת פרילנסרית בהריון ../images/Emo13.gif

שלום לכולם, אני נמצאת כיום בתחילת הריוני ורוצה לדעת על זכויותיי כשאצא לחופשת לידה. אני עובדת מזה כ - 7 שנים בגופים שונים כפרילנסית/עוסק מורשה (בעלת תיק במס הכנסה, מוציאה חשבוניות/קבלות כחוק, משלמת מע"מ/מיסים, בטל"א וכו' באופן מסודר כל השנים). נשאלת השאלה איזה שכר מגיע לי לכשאצא לחופשת לידה בת 3 חודשים??!? כיצד שכר זה מחושב, שכן אני מאמינה שזה שונה מכל שכירה אחרת...?!?!? שאלה נוספת היא (במידת האפשר בעתיד כמובן ....) האם אוכל לפצל את חופשת הלידה ביני לבין בעלי שהינו שכיר, ואז כיצד נעשה חישוב דמי הלידה המגיעים לנו? תודה רבה לעוזרים וחג שמח

siv30

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

חישוב בסיס ההכנסה למבוטחת שהיא עצמאית נקבעה בחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), פרק ג' ביטוח אימהות, סעיף 54 :"חישוב שכר עבודה רגיל". על פי הסעיף נקבע כי ההכנסה הרבע שנתית על פיה מחושבים דמי הלידה היא ההכנסה ששימשה יסוד לחישוב דמי ביטוח בעד הרבע השנה שקדמה ליום בו הפכה האישה לזכאית. במילים פשוטות יותר, את משלמת מקדמות לביטוח לאומי, המקדמות נקבעות על פי הכנסתך. בהגשת תביעת דמי לידה, יבדוק הביטוח לאומי האם שילמת מקדמות בעד הרבע שנה הקודמת ליום הלידה ועל איזה בסיס שכר דיווחת. אם שילמת (ורק אם שילמת ואין לך חוב) השכר שלפיו שילמת מקדמות ברבעון הקודם ללידה יחשב לך כבסיס לדמי לידה. לעניין בעלך, ראשית לפי החוק אם את לא זכאית לדמי לידה הוא גם לא זכאי.
הוא רשאי לצאת לחופשת לידה רק אם את מימשת 6 שבועות (כלומר מחצית מהתקופה).
תנאי נוסף לזכאותו הוא שחופשת הלידה שלו תעלה על 21 ימים. כלומר עליו לנצל יותר מ- 21 יום כדי לקבל תשלום בגין חופשת הלידה. אם הוא יממש לדוגמא רק 20 ימים הוא לא יהיה זכאי לתשלום בגינם. מאחר והוא שכיר, הבסיס לחישוב דמי הלידה הוא השכר שלו ברבע שנה שקדמה ליום הלידה. חישוב דמי הלידה במקרה שאתם לוקחים חצי תקופה את וחצי תקופה הוא :דמי לידה ליום (http://btl.gov.il/btl_indx.asp?name=amhut&type=g) כפול מחצית ממספר ימי הזכאות (84). בהצלחה.

missB

New member
מוסיפה שאלה בנושא

האם התשובה הזו נכונה גם אם ההכנסות של העצמאית בפועל היו נמוכות יותר מאשר הסכום שלפיו שולמו המקדמות? יש סכום מינימלי שלפיו מתחילים לשלם הכנסות ועסק בתחילת דרכו לעיתים לא מגיע בפועל לסכומים אלה. השאלה היא האם אותה עצמאית היוצאת לחופשת לידה תקבל ביטוח לאומי לפי המקדמות ששילמה או לפי הכנסותיה בפועל??

siv30

New member
בשלב ראשון לפי ההכנסות ששימשו

לקביעת מקדמות. לאחר קבלת שומה ממס ההכנסה נערך חשבון חוזר ובמקרה ששילמת יותר מקדמות הן מוחזרות לך אבל במקביל מקוזזים לך גם דמי הלידה ששולמו לך על בסיס ההכנסה הגבוהה. לכן סה"כ זה מתאזן.

שש שבע

New member
אטבל תראו כמה ביטוח לאומי נבלות

וסליחה על הביטוי, כשיוצא שבסוף השומה יותר נמוכה מהמקדמות, הם יחזירו לך הפרשי המקדמות אוטומאטית, אבל יגבו ממך מידית את הפרשי דמי לידה ששולמו לך על פי המקדמות החדשות, אבל כשזה להפך, הם יגבו ממך מיד את הפרשי המקדמות, אבל אם לא תתבעי את הפרשי דמי לידה, את יכולה לחכות בסיבוב, ואם תחכי אחרי שנה, הפסדת את הכסף. ואגב החישובים שלהם כל כך אבסורדים, שלמרות שכעצמאית את מחושבת כממוצע חודשי, הם עדין יכולים להחליט שהכנסתך "יורדת" בחודשים האחרונים... למה? תשאלו אותם, עדין לא הבנתי, היתה לי התכתבות ארוכה שלא הניבה כלום, רק את המסקנה שעובדים שם אנשים שלא יודעים אחד משמאלם ומימינם, בכל פעם ששלחתי מכתב קיבלתי תשובה אחרי זמן ארוך, אבל תמיד קיבלתי תשובה לשאלה שלא שאלתי, ואגב תמיד אותה תשובה... ואגב סיון, לא, זה לא מתקזז, את תמיד יוצאת מפסידה איתם, למה? ככה זה.

siv30

New member
טוב יתכן שהם נבלות

אבל את לא מסכימה באופן עקרוני שכל רשויות המס נבלות

שש שבע

New member
מסכימה בהחלט

אבל ביטוח לאומי הם הכי, בגלל שיש להם כל מיני סעיפים הם מנצלים את זה. הם במשך שנים לא העבירו לנו סכום כסף שהיה מגיע לנו, כשבאנו לתבוע, הם אמרו שמחזירים רטרואקטיבית שנה בלבד. מס הכנסה מחזירים 7 שנים אחורנית.

siv30

New member
אני חושבת שהחוק בנוי כך

ואם היתה יותר מודעות לנושא בציבור אולי הם היו לוחצים על נבחרי העם לשנות את החוק של ביטוח לאומי.

למעלה