שאלת צאלון

שאלת צאלון

שתלתי לפני חודשיים 2 צאלונים באותו הגן (עתלית) בשני מפלסים שונים , העצים נשתלו עם שק השתילה ובוצעו חתכים רבים בהיקף ובתחתית השק.
העצים נשתלו עם קומפוסט ומקבלים מים אחת ליומיים בכמות של 40 ליטר אחד מתפתח יפה (התמונה הראשונה) השני מלבלב ומשיר את עליו (התמונה השניה)
(כן אני יודע שהוא זקוק לעיצוב , מבוצע בהדרגה...) לא נראה שהעניין רוח,ואני לא מזהה מזיקים כלשהם או סימנים שלהם , הקרקע אדמת מילוי שעברה בדיקת מעבדה (אין המלצות מיוחודות למעט תוספת קומפוסט)
יש למישהו מושג בעניין? תודה

א ב י ב ן

New member
א. מה קרה לצמרת? נקרעו ענפים ואולי חדר יובש לאלה שמתחתם?

ב. הענפים שנותרו נפולים והמאסה העיקרית כעת היא בקצות הענפים, באזור העלווה החיה והלבלוב.
ג. נראה שדווקא יש לבלוב חדש אבל כל העץ נראה סמרטוט. יש שם רוחות חזקות או מה?
ד. נסה לתמוך את הענפים כלפי מעלה. גיזום בתקופה זו אולי לא יהיה יעיל (ואולי אף יזיק), בשל העובדה
שהימים כבר מתקצרים ועונת הגידול תיעצר בקרוב.
בכל מקרה, כדאי שתייעץ עם אדם בעל ניסיון בגיזום וגידול עצים. אולי תוכל לעשות משהו בתחילת העונה הבאה...
ה. חבל.. .זה דווקא נראה שתיל שטופל יפה בעברו. אז או שקרתה לו טראומה קשה בהובלה או בשתילה.

שלום אביבן,

אכן הענפים העליונים אלו שאמורים להיות מובילים התייבשו- שאר הענפים חיים, אין רוחות חזקות במיוחד.
העץ נראה סמרטוט כיוון שלאחר שהעץ מלבלב העלים הותיקים יותר מצהיבים ונושרים וזו הבעיה.
הצאלון אמור לנשור אבל לא בחדשיים הקרובים- הא נשיר מותנה כך שהוא מושפע מטמפ', רוחות חזקות ולא אורך יום.
לא מודאג לגבי העיצוב שלו, לקראת הלבלוב באביא הבא יעבור גיזום למטרת עיצוב.
במידה ועבר טראומה קשה -הכל יכול להיות, אני מכיר אותו רק מהמשתלה שריכזה את הזמנת הצמחים , לא יודע מה קרה לפני כן...

א ב י ב ן

New member
כשמקבלים עץ, אפשר לבדוק ענפים שבורים ולסרב לקבל. אבל היות

שכבר קיבלת ונטעת, כעת אין לך כנראה "עם מי לדבר".
מה שנותר כעת, זה לחכות לשלכת ולאביב (אחרי 21.02), ואז לגזום ולקוות לטוב.

בטוח שזה צאלון ? יש כמה בעיות או תהיות - העלים מאוד גדולים

(שלטית?), הענפים מאוד ארוכים, העץ לא נבנה נכון, המרוט קרוב מידי לגדר.היא תתפרק עם הזמן.
יכול להיות שהעצים "הומרצו" עם דשנים במשתלה ולכן זה מופעם. 40 ליטר כל יומיים זה הרבה מים. בדרום הערבה עץ בגודל כזה מקבל, בחודשי הקיץ, 72 ליטר בשבוע בשתי השקיות. 1 מ"ר של נוף צאלון צריך לקבל בשנה,עפ"י פינס, 400/500 ליטר.
אתה חייב לבנות את העץ עכשיו ובמתינות (עד רבע מהנוף). תמצא הרבה חומר במרשתת.
בהצלחה

שלום שמוליק

די בטוח שצאלון....
כמות המים גדולה - אכן, מדובר בגינה פרטית בקיץ הבא לא יודע אם אהיה שם להוסיף טפטפות....
מבין שעלי לבנות את שלד העץ, עדיין מחפש תשובה לשאלה למה העץ ממשיך ללבלב ולנשור...
תודה

יובל, עודף מים בשילוב של ניקוז לקוי יכול להעיד על מקור הבעיה

אני מניח שהשתילה נעשתה באותם תהליכים,אותה הקרקע,עומק,דישון וכו'. האם יכולה להיות שכבה אטומה ?
&nbsp

שכבה אטומה,

בשני המקרים מדובר על מילוי קרקע בגובה 120ס"מ ע"ג סלע כורכר , יש מצב שהצאלון הסובל, זה שמשיר את עליו נמצא בתנאי ניקוז פחות טובים, יש מצב שזו הבעיה, לוקח לתשומת ליבי בכמות ובמרווחי ההשקיה- תודה!

א ב י ב ן

New member
לדעתי העץ הזה עבר משבר ואולי גם הגוש שלו התערער כשנפל

(יתכן שבהובלה). כעת הוא התאושש ועובדה שיש לו לבלוב יפה. העלים שאבדו הם עלים
שאיתם הגיע השתיל. אתה יכול להיות רגוע. העץ חי ולא נראה שסובל (נכון להיום), למרות
המראה המרוט שלו. נסה (כפי שכבר הצעתי), לתמוך את הענפים הנפולים כלפי מעלה. זה
בטוח יועיל. ואם אתה מפחית בהשקיה, שים לב למראה העלים בצהריים. במידה ש"ייסגרו",
תוסיף השקיה. העלים אמורים "להיסגר" רק לאחר השקיעה. סגירה בשעות היום פוגעת ביכולת
ההטמעה, שבמקרה זה חשובה מאד לצמח הספציצי הזה.

שוב שלום,

העץ מלבלב ומשיר, העלים שאבדו לבלבו כבר בגן וזה ממשיך. שני העצים הגיעו כמעט ללא עלווה...

א ב י ב ן

New member
והלוא סיכמנו: א. העץ עבר משבר קשה. ב. הוא עדיין חי ומלבלב.

ג. כדאי שתמצא דרך להרים את הענפים הנפולים.
ד. לקראת האביב הבא, אתה תצטרך לבצע בו גיזום מקצועי.
ה. ואם למרות הכל הוא ימות? כולה עץ. לא נראה לי שתוכל לתרום לו יותר ממה שהוצע כאן,
וזאת לאחר שהסכמת בכלל לקבלו במצב בו כל הצמרת שלו מרוטשת.
ו. בעיקרון, צאלונים הם חובבי מים, ולכן כדאי שלא תתחיל "לחסוך" כעת בהשקיות.
ז. לו גרת בטבעון, היה לי מה להוסיף, אבל אתה גר באזור חוף הים ומצבך טוב יותר. אז אין ז.

avi5199

New member
נראה לי שהעץ הראשון בסכנת חנק או רקבון צוואר השורש אם לא

תגדיל לו את קוטר החור בשטיח.
בעץ השני לא רואים את הגזע ולא איפה הוא נטוע, אבל אם הוא גם חנוק ככה אז זאת הסיבה..

למעלה