שאלת ציפוי עוגה

BlackB

New member
שאלת ציפוי עוגה

היי,
הרבה זמן שלא הייתי פה... התחתנתי, נולדה ילדה והנה מלאו לה שנה ואני צריך לעשות עוגה מעוצבת כלשהי :)
אף פעם לא התעסקתי עם עוגות מעוצבות, חיפשתי קצת ביוטיוב והגעתי לעוגה הזו והחלטתי שאני מכין אותה.
זו העוגה: http://www.youtube.com/watch?v=N6BlbiX9qdE

אז כמה דברים, קודם כל לגבי העוגה אני חושב שאלך עם הרעיון של הגברת בסרטון, איזושהי עוגת ספוג(אשמח להמלצות) עם קרם שמנת מתוקה, אינסטנט וניל ותותים בין השכבות.
השאלה שלי לגבי הציפוי עצמו, האם להשתמש בקרם חמאה? נראה לי שלמרות הטעם שזה נותן, זה הציפוי שיישאר הכי עמיד ו"עומד" על העוגה. ואם כן, איך אני מביא אותו לצבע לבן צחור?
או שאולי יש לכם רעיון אחר לגבי הציפוי?

הרבה תודה.
איציק

bali

New member
מנהל
בסרטון כתוב שלציפוי השתמשו בשמנת מתוקה מוקצפת

(בלי אינסטנט פודינג שייתן גוון צהבהב לקרם) שאת חלקה צבעו באדום שחור וצהוב.

קרם חמאה מקציפים הרבה זמן וההקצפה מבהירה אותו לצבע לבן. אם אתם אוהבים את הטעם שלו, לך על זה.

אפשר גם לקנות בחנויות מתמחות מייצב קצפת, שזו אבקה לבנה שלא נותנת לקרם גוון צהבהב אבל מתפקדת כמו אינסטנט פודינג מבחינת ייצוב הקרם. זה ייאפשר להשתמש בקצפת שמקציפים איתו לציפוי יציב של העוגה.

לגבי מתכון לעוגת ספוג, אחפש מחר. בינתיים נסה לערוך חיפוש בפורום, אולי העלו לכאן בעבר מתכון כזה.

בהצלחה ומזל טוב לילדה

BlackB

New member
אני בטוח שטעם של שמנת יאהבו יותר, אבל..

העוגה מיועדת לשבת בבוקר, אנחנו עושים לה יום הולדת בפארק והעוגה כנראה תוגש רק בסופו.

האם עדיין נראה לך ששמנת ומייצב יעמדו בגבורה? או שקרם חמאה עדיף מבחינה זו?

ותודה

BlackB

New member
תמונה ממה שיצא בסוף

לא היו לי צנטר מתאים, אבל הסתדרתי עם מה שהיה ובפעם הבאה יצא יותר טוב.
בסוף הקצפתי שמנת עם מייצב עד לשלב מאוד נוקשה(אבל עדיין לא חמאה), זה עמד בגבורה היום בשמש.

bali

New member
מנהל
מקסים! סליחה שלא עניתי על השאלה האחרונה

לפני המסיבה, אבל שמחה שהסתדרת בסוף.

למעלה