שאלת צלעות טלה

eggplant

New member
שאלת צלעות טלה

זקוקה להתייעצות- התנדבתי להביא גוש צלעות טלה לאירוח החג של ראש השנה. אני יודעת שצלעות טלה טעימות ביותר לאכילה ברגע שהן יוצאות מן התנור, הבעיה שמרגע שאני אצא מן הבית לעבר האירוע ייקח כשעה עד שהטלה יאכל בשל נסיעה, עד שנשב לשולחן החג ועד שנסיים מנה ראשונה. האם אני צריכה לחשוש שהטלה יתקשה וייהפך צמיגי עד אז? במידה וכן מה כדאי לעשות- האם לאפות אותו רק חצי אפייה בבית והשאר במקום? לא חושבת שאוכל לאפות את כל האפייה במקום כי זה ייקח כשעה וחצי לכל הגוש הזה ואין לי את הזמן הזה באמתחתי... מה מומלץ לעשות? אודה לעזרתכם! שבת שלום
 

צלשף

New member
בתום האפייה עטפי את הנתח בנייר כסף

ובהגיעך למקום האירוע חממי את נתח הצלעות עם נייר הכסף והגישי. נייר הכסף ישמור על לחות הבשר. שנה טובה
 

eggplant

New member
תודה על התשובה ושוב בקשה להבהרה

העליתי את השאלה גם בפורום אוכל של ynet ושם קיבלתי תשובה אחרת- שאין ברירה אלא לאפות במקום כי אם לא מגיעים על המקום לא כדאי בכלל להגיש... אתה בטוח שהבשר לא ילך לפח? אני חוששת מאוד קניתי נתח גדול מאוד שעלה לי הרבה כסף ואני חוששת שכל ארוחת החג תתפקשש...
 

צלשף

New member
תראי זמן הנסיעה שלך בערך שעה בזמן

הזה הבשר יגיע לטמפרטורת החדר וחימום של 10 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות לא יפגע בבשר באחריות העיקר שתאפי לדרגת מדיום
 

eggplant

New member
תודה רבה, עזרת לי מאוד!

שנה טובה ומתוקה ותודה על העזרה
 
צלעות טלה ישמרו בזכות השומן

מה שצל שף ממליץ לך נכון אגב איזה נתח גדול קנית צלעות זה לא נתח גדול
 

eggplant

New member
מדובר ב-2 שדרות מחוברות יחד למשמר אבירים

כך שביחד הנתח יוצא גדול, בערך 20 צלעות תודה על העצה! נחזיק אצבעות שהכל ילך כשורה גם אני חושבת שיהיה בסדר, פשוט הפחידו אותי שהוא יהפוך לצמיג תודה רבה!
 

prizman

New member
לתצורה הזו

ההצעה של צלשף מצויינת, רק להקפיד על מה שהוא כתב. חימום התנור מראש, לא בטמפ' מוגזמת ולא למשך יותר מדי זמן, אחרת באמת יהיה צמיג.
 
למעלה