שאלת צמחיית קרקע

man in wall

New member
שאלת צמחיית קרקע

ראיתי אקווריומים שיש בהם צמחיית קרקע נמוכה - מזכיר דשא האם זה טוב לדגי מים מתוקים? האם זה עדיף מאשר סתם חצץ? יש לי דגי קרקע (חתול פיקטוס) גורמי כחול , דולפין , גופים ו-2 דגי זהב. האם זה מתאים להם? בתודה מראש אמיר

סימסית

New member
אני שמעתי על זה,

לא יודעת אם זה טוב חדגי חתול,אבל זה טוב לדגים,חכה לעוד תגובות...

Suikun

New member
אני לא מוצא שום סיבה שזה לא יהיה

טוב לאוכלוסייה שבאקווריום שלך (ד"א, דגי זהב לא אוכלים צמחייה וגם בכלל לא מתאימים לטמפרטורה טרופית). בכל מקרה, צמחי "דשא" זקוקים להמון המון אור, קח לתשומת ליבך.

man in wall

New member
יש לך המלצה לסוגים מסוימים של

צמחיה כזו? ולגבי התאורה - אין מה לדאוג , יש חזקה ואני מתכוון לשפר אותה.

Suikun

New member
-

Glossostigma Brazilian Micro Sword (Lilaeopsis brasiliensis ואפשר גם לשים רשת ולקשור אליה ריסייה RICCIA או ג'אווה מוס JAVA MOSS כמה וואט יש לך?

aqualogic

New member
צמחים לחזית האקווריום

אמיר שלום, יש בשוק כמה וכמה צמחי חזית מתוכם 4 זנים שמתאימים למים הקשים, בסיסיים וחמים בארצנו הקטנטונת. אלה הצמחים המתאימים שאין להם דרישות מיוחדות: 1. וסיקולרי דובואנה (קושרים על גזע או סלע בעזרת גומיה או חוט דייג והצמח זוחל ומתפשט). 2. אכינודורס לטיפוליוס. 3. אכינודורס איסטמיקוס. שניהם מתפשטים מייחורי שורש ויוצרים דשא. 4. סגיטריה סבולטה (ננסית). לגבי 2 עד 4 דרושה תאורה טובה ומצע אורגני עשיר. צמחים אחרים הנמכרים בשוק מיועדים לחובבים המפעילים מערכות של אוסמוזה ופחמן דו חמצני ויודעים לשלוט בכימיה של המים. מכל הדגים שציינת - רק דגי הזהב אינם מתאימים לצמחים - הם אוכלים אותם. בכלל, דגי זהב מיועדים לבריכות ולא לאקווריום. כשהמים חמים שומן הגוף שלהם (שמגן עליהם במים קרים) מתמוסס והופך לאמולסיה (כמו חלב) שמעכירה את המים ונדבקת לשמשות. התופעה אינה בעיתית בחורף כשהמים קרים יותר או כשדגי הזהב קטנים. צמחים טבעיים חוץ מהיופי - חשובים מאוד באקווריום מהטעם שהם מייצרים חמצן וצורכים דו תחמוצת הפחמן. כמו כן, צמחים הם מערכת הסינון הביולוגית הטובה ביותר לאקווריום משום שהם ניזונים מהניטריטים (פרוקים של אמוניה). ולבסוף - לא כל חצץ מתאים לגידול צמחים טבעיים, אי הצלחה עם צמחים יכול להיות מסיבות רבות, אי התאמה של חצץ הוא מהעיקריים שבהם. בהצלחה רבה ושנה טובה לך ולכל החובבים, ארנון.

aqualogic

New member
חצץ

גודל גרגר מתאים. אולם, חצץ המכיל מרכיבים קשים (גיר כורכר וכ') אינו טוב. בנוסף חשוב שלחצץ יהיה מבנה פורוזיבי - נקבוביות קטנות כדי לאפשר מושבה של בקטריה. ללא הבקטריות יווצר רקבון אנארובי באזור השורשים. לבדיקה באם החצץ מכיל מרכיבים קשים, ניתן לקחת מעט חצץ ולצקת עליו מעט חומצה --בזהירות-- כמו חומצה שמשמשת לניקוי שרותים וניתן לרכוש בכל מרכול. במידה והחצץ תוסס סימן שהוא מכיל הרבה מרכיבים בסיסיים ואינו מתאים לגידול צמחים. אם התסיסה קלה ביותר אזי כמות המרכיבים הקשים קטנה וניתן להשתמש בחצץ. עדיף חצץ כאמור שאינו תוסס במגע עם חומצה. בהצלחה.

למעלה