שאלת צמיגי חתך נמוך

• פותח הנושא em28
  • פורסם בתאריך

em28

Well-known member
שאלת צמיגי חתך נמוך

האם אפשרי לשים ברכב צמיגים בחתך שונה ? האם צמיג במידת 205/55 יכול לשם כצמיג רזרבי לציגים במידה 205/45 ? אם אפשר לשנות את מידת חתך הצמיג, אם מחליפים את כל הארבעה ?

חן 1111

Active member
אפשרי אבל לא בצורה שאתה מתאר

קודם כל, צריך לבדוק אם המידה מאושרת במכון רישוי, או להביא אישור ממשרד התחבורה. שנית, אתה חייב לשמור על הקוטר המקורי של הצמיג. אז אם אתה רוצה לשים במקום 205/45 משהו בחתך 55, אז הרוחב צריך להיות נראה לי 165 או אולי מקסימום 175. צריך לעשות חשבון מדויק.

em28

Well-known member
גם אם רוחב הציג נשמר ?

הרי משנים רק את החתך (הגובה), לא ? האם לקוטר הצמיג התכוונת למידת הג'נט (15/16/17) ?

em28

Well-known member
* רוחב הצמיג

kompy

New member
צמיג חליפי חייב להיות במידה זהה לשאר הצמיגים

למעט ברכבים בהם הגיע החליפי במידה שונה(ZX 1.6 ומעלה וכן חליפי "בייגלה"). כל ארבעת צמיגי הרכב חייבים להיות במידה זהה, למעט ברכבים אשר היצרן מאשר מידות שונות על כל סרן. תן את דגם רכבך ושנתונו ואברר לך מידות חליפיות אפשריות.

em28

Well-known member
הונדה סיוויק האצ'בק 2009 דגם Comfort

מידת הצמיגים המקורית: 205/55R16. הרכב מגיע ללא צמיג רזרבי, אבל יש מקום מתחת לתא המטען לצמיג.

em28

Well-known member
205/55R16

הרכב מגיע ללא צמיג רזרבי, אלא עם ערכת תיקון. במסגרת עיסקת הקניה מחליפים לי את ארבעת הצמיגים, ודרשתי גם צמיג רזרבי. ברכב אחר ראיתי שיש צמיג רזרבי בחתך יותר נמוך וביקשתי להעביר אותו אלי. אנשי הטרייד-אין טענו (כמוכם) שאי אפשר לערבב שמחה בשמחה.

חן 1111

Active member
לא ברור. למה אתה לא כותב את כל הסיפור?

אם הבנתי נכון, מחליפים לך את הצמיגים למידה 225/45. זה אפשרי רק אם זה עם חישוק 17 במקום 16, ואז מבחינת המידות הצמיג החלופי יכול להישאר כמו המקוריים שלך, אבל כמו שכתב קומפי, זה לא חוקי. מצד שני, אם הרכב מגיע עם ערכת תיקון ולא עם גלגל רזרבי, אז אולי זה בכל זאת אפשרי.

em28

Well-known member
לא ! להיפך גוטה, להיפך.

מחליפים לי את הצמיגים הישנים בצמיגים באותה מידה: 205/55. לדעתי במידת ג'נט של 16 אינצ' (לא סגור על זה). הצמיג הרזרבי שראיתי ברכב אחר הוא במידה 205/45, ולא הבנתי למה אי אפשר להעביר אותו.

חן 1111

Active member
אם ככה, אני לא מבין מה אתה צריך צמיג רזרבי

במידה שונה, יותר ספורטיבית מאלה שיש לך. ואם הצמיג שראית הוא עם אותה מידת חישוק כמו שלך, אז הקוטר הכולל שלו יותר קטן וזה כבר אסור.

em28

Well-known member
, לא ידעתי שחתך שונה נחשב כמידה שונה

בגלל זה שאלתי.

חן 1111

Active member
כמו ש-kitt הסביר לך, צמיג עם אותו רוחב

וחתך נמוך יותר יהיה גם בעל קוטר קטן יותר. אז אם כל הצמיגים ברכב הם כאלה, האוטו יסע יותר לאט, והספידומטר יזייף כלפי מטה. ואם תיסע עם צמיג אחד יותר קטן, במהירות ולמרחק גדול מדי, זה יכול לגמור את הדיפרנציאל וגם לסכן אותך בנסיעה.

em28

Well-known member
אז צריך רזרבי באותה מידה או צמיג קטנטן

כמסבירים לאט אני מבין מהר.

חן 1111

Active member
אבל שים לב שכשהצמיג הרזרבי קטן יותר

השימוש בו מוגבל במרחק ובמהירות.

em28

Well-known member
אז איך ברכבים רבים הצמיג הרזרבי קטן-קטנטן ?

עם מידות מצחיקות, גנט מקטן, ובכלל בלי קשר לשאר הצמיגים ברכב ?

למעלה