שאלת קארי אדום

C H 4

New member
שאלת קארי אדום

שאלתי גם בפורום המקביל, אבל אני חסרת סבלנות ובינתיים לא ענו לי שם. אחותי מצאה בטיב טעם קארי אדום והיתה מאושרת. גם אני, עד שקראתי את הרכיבים וגיליתי שיש בזה שרימפס. זה רכיב חובה בקארי אדום? כלומר אני יכולה להסיק מזה, שאני לא אוכל יותר דברים עם זה (ושמנת הסויה הכי טובה שאכלתי במסעדה אי פעם היתה לא צמחונית?
) יש בארץ קארי אדום בלי חיות? ואזהרה נלווית (כתבתי גם בפורום ההוא) הקארי הזה מיובא מאיפשהו, יש עליו מדבקה קטנטנה בעברית עם פירוט רכיבים בכתב ממש קטן ואפילו קצת מטושטש וממש בקושי שמתי לב לשרימפסים שהפתיעו את כולנו כולל אחותי הלא צמחונית שלא מתה על פרוקי רגליים בצלחת. ליד הקארי שהגיע בשקית שנמצאת בתוך קופסה, היו גם שקיות ללא קופסא שלא היה כתוב עליהם כמעט כלום וכניראה מדובר באותו חומר אבל במחיר יותר זול, אז אם אתם קונים בטיב טעם שימו לב שכדאי להזהר עם הקארי האדום.

לא נשמע לי כמו רכיב הכרחי בקארי אדום

אבל אני לא מומחית גדולה בתבלינים מהמזרח. אני מניחה שזה שם או בשביל הטעם, או בשביל הצבע (או שניהם) - ובכל מקרה זה לא נשמע משהו הכרחי. את הצבע אפשר להביא גם ממקורות אחרים, והטעם... הרי הטעם של הקארי דומיננטי בפני עצמו, כך שקשה לי להאמין שחייבים להוסיף שם איזה שרימפ.

motior

Member
עניתי בפורום השני

לפי ויקיפדיה שרימפס הם חלק בלתי נפרד מהקארי האדום, אבל יש שם קישור למתכון בלי

d a p h n a

New member
רוב סוגי הקארי האדום

מכילים ממרח דגים או ממרח שרימפס. יחד עם זאת, חברת a taste of thai מייצרת גם red curry paste (הבסיס לרוב מנות הקארי האדום) שאינו מכיל דגים/שרימפס. אבל צריך לקרוא היטב על האריזה.

taliF454

New member
ואיפה ניתן למצוא את המוצרים שלהם?

(מייבאים גם לארץ?) יכול להיות שזו משחת הקארי הצמחונית שאני מכירה?

d a p h n a

New member
אני יודעת שבעקרון מוכרים מוצרים שלהם בארץ

אבל לא יודעת ספציפית לגבי משחת הקארי.

taliF454

New member
../images/Emo140.gif אני אבדוק את זה איתם

תודה על ההמלצה בכלאופן!

taliF454

New member
אני יודעת שקיים קארי ירוק צמחוני,

על קארי אדום צמחוני עוד לא שמעתי ממה שטעמתי - אין הבדל גדול בטעם בין הצמחי לבשרי

zemer6

New member
המלצה על קארי

קניתי בחנות ההודית בשם צ'אטני בתל אביב ממרחי קארי צמחוניים וללא חומרים משמרים וצבעי מאכל.

taliF454

New member
../images/Emo45.gif משחות קארי הודיות- לפחות אלה שבדקתי היו

צמחיות אבל זה לא אותו סוג התיבול כמו המשחה התאילנדית...

למעלה