אמיר גלבוע
New member
שאלת קושייה בנושא אבולוצייה ../images/Emo13.gif
שלום, זה שוב אני עם שאלות הפסח/אביב שלי
אז ככה אני מנסה להבין משהו בנוגע למוטציות, ולנסות להבין האם הן גורמות תמיד לשינויי הדרגתי בתכונה מסויימת של בעל החיים או האם הן מסוגלות לגרום לשינויי ודראסטי באותה תכונה. בואו נדמיין לנו אי בודד המחולק לשני חציים, בין שני החציים מפרידה שרשרת צוקים גבוהה ותלולה שעובדת לאורך כל חציו של האי ולא מאפשרת מעבר בין שני החציים, לא ניתן לעוף מעליה ולא ניתן בשום אופן לחפור בה או מתחתיה פתח מעבר, הדרך היחידה לעבור בין שני חצי האי היא מעבר דרך פירצה צרה ופחוסה שקיימת היכן שהוא בשרשרת הצוקים הזו (קבלו זאת כעובדה ואל תנסו להתחכם ולמצוא דרך אחרת למעבר, ניתן לעבור רק דרך הפירצה הנ"ל) עכשיו בואו נניח שעל החצי הימני של האי חייה לה קבוצת יצורים בעליי שריון, וגן שקובע את חוזק השריון, אצל חלק מהיצורים השריון חזק כפלדה ומגן עליהם מפני כל הטורפים שנמצאים שם, ואצל חלק מהיצורים השריון חזק קצת פחות וישנם כמה טורפים שמצליחים לפצח אותו, אך עדיין הוא מספיק חזק כדי להגן עליהם מפני מרבית הטורפים, כלומר ניתן לראות בבירור ששריון חזק וקשיח פחות או יותר מהווה יתרון ברור לגבי אותם יצורים. מה שעוד לא סיפרתי לכם זה שהצד השני של האי יכול להיות פשוט גן עדן עבור אותם יצורים בעליי שריון, יש שם מזון בשפע ואין שם אפילו טורף אחד, אם הם יצליחו להגיע לצד השני של האי הם פשוט יגיעו לגן עדן, אך הדרך היחידה שלהם להגיע לשם היא לעבור דרך אותו מעבר/סדק צר בין שני חצאיי האי, ולשם כך על השריון שלהם להיות רך וגמיש כג'לי כך שיוכלו להידחף דרך הסדק הצר הנ"ל (שהטורפים לא מסוגלים לעבור דרכו בשום אופן, יש שם שומר שיורה בכל טורף שמנסה לעבור, חוץ מזה הם גם שמנים מאד...). ועכשיו למנה העיקרית, במידה והגן האחראי על חוזק השריון יכול להשתנות רק במעט לכאן או לכאן מערכו הנוכחי זה אומר שהשריון יהיה חזק יותר או חזק פחות, אך ברגע שהשריון יעבור סף רכות מסויים הסיכויי של אותו ייצור להישרד שואפים לאפס משום שכל טורף יוכל לטרוף אותו ללא שום בעייה, כלומר על מנת שאותם יצורים יוכלו לעבור לגן העדן שלהם בצד השני של האי על התכונה "רכות שריון" להשתנות בבת אחת מרמת קושי "קשה מאד" לרמת קושי "רכה מאד" ובכך יתאפשר להם לעבור לצד השני, שינויי איטי והדרגתי מרמה קשה לרמה רכה יגרום להם להיטרף בדרך... האם יש איזה שהוא סיכויי שבאופן אבולוציוני הייצורים החמודים הנ"ל יצליחו להגיע איי פעם לצד השני של האי? כלומר האם גן שאחראי על תכונה מסויימת בייצור יכול לגרום לאותה תכונה להשתנות רק בקצת מערכה הנוכחי? או שהוא יכול לגרום לה להשתנות בבת אחת מהקצה אל הקצה? מתוך כל המוטציות, כמה אחוזים גורמות לשינויי מזערי בתכונה? וכמה אחוזים גורמים לשינויי דרסטי באותה תכונה? מקווה שהייתי ברור
קדימה לפתח... אמיר.
שלום, זה שוב אני עם שאלות הפסח/אביב שלי