שאלת קינואה

אמרלדה

Active member
שאלת קינואה

אצלנו אוכלים קטניות, ואני רוצה למלא צדפי בצלים בקינואה (יש כשרה לפסח לאוכלי קטניות) לארוחת החג, בצהרים,
ולהכין אותם בטעם חמוץ מתוק, עם סלק שיעשה אותם וורדרדים.

למישהו יש רעיון מה אפשר להוסיף לקינואה שתהיה חגיגית? ואני לא אוהבת שום פרי מיובש, חמוציות וחברים שלהן.

אני אוסיף לתיבול קצת סילאן. ממש קצת. אבל - אגוזים או משהו כזה הולך?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ב"מטבח הבריא" של על השולחן, יש מתכון

לבצלים ממולאים קינואה.
הם קוצצים את השכבות הפנימיות של חצאי הבצלים למילוי ומטגנים אותם בשמ"ז עם קינואה, אגוזים קצוצים (חמוציות), מלחפלפל, אגוז מוסקט.
ממלאים.
אופים במים רותחים (1.5 כוסות ) מעורבבים בתרכיז סיידר (1/4 כוס) - בטוחה שסילאן וקינמון גם ילך.
מוסיפיים שאריות מהמלית לנוזלים שבתבנית ויוצקים 2 כפות מהנוזלים על כל חצי בצל ממולא.
 

אמרלדה

Active member
תודה רבה. אני אלך על משהו דומה, רק צדפים

ולא חצאים.

באמצע הסיר סלק או שניים, גם ממולאים.

סילאן כן. לימון כן. ואגוזים.

קינמון לא.

כך זה ייצא חמוץ-מתוק ורדרד.

אני אחפש את המתכון לראות את תהליך האפיה.
 

אמרלדה

Active member
טוב, לא מצאתי. אני תמיד מבשלת ואחר כך אופה

כמה דקות להשלמה.

באין לי כמויות של הבצלים מול כמויות הנוזלים שכתבת, לא אסתכן ואעשה כך גם הפעם.

תודה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
8 בצלים חצויים, 1 כוס קינואה, 1/4 כוס אגוזים

(אולי תוסיפי עוד רבע, כי במקור גם רבע חמוציות).
מטטגנים פנים הבצלים וכ"ו.
נוזלים: 1/4 כוס מים רותחים+1/4 כוס תרכיז סיידר תפוחים.

יוצקים, מכסים התבנית, אופים 50 דקות. מכסים כיסוי ואופים 35-45 דקות נוספות עד שהבצלים מזהיבים והרוטב מתקרמל.
 
למעלה