שאלת קי"ה - על חוקי עבודה

metm98

New member
שאלת קי"ה - על חוקי עבודה

אז יצאת בכפיה לחופשה ללא תשלום. זה היה די צפוי, אל בכל זאת יש לי שתי שאלות לקי"ה:
1. האם כדאי לדרוש דמי אבטלה? אני אזרח אמריקאי, ושילמתי (עד היום) די הרבה מיסים. האם דרישת דמי אבטלה יכולה להזיק לי באיזשהו אופן?
2. במכתב ההשעיה נאמר שאם העובד מוצא עבודה אחרת בתקופת ההשעיה עליו להודיע למעביד מיד על הפרישה מרצון (voluntary resignation). כלומר - בין המילים - עליו לוותר על פיצויי פיטורין עתידיים. האם זה חוקי? לפי מיטב הבנתי המוגבלת הפסקת תשלום המשכורת היא הרעת תנאים שדינה forced termination - ולכן כמו פיטורים. האם זה נכון?

תודה לעונים.
(ובמיוחד לבוסטון גאי)
 

Boston Guy

New member
מה זה "פיצויי פיטורין" וממתי המציאו אותם באמריקה?

קודם כל - אני מצטער לשמוע שהמעביד שלך עשה לך ולחבריך לעבודה דבר כזה.

מעבר לכך - אני מניח שכמו רוב העובדים בארה"ב, חוזה העבודה שלך הוא AT WILL.
ואני מניח גם שאתה לא מאוגד באיגוד מקצועי שיש לו איזשהוא "הסכם קיבוצי" עם המעביד שלך.
אם שתי ההנחות הללו מתקיימות במקרה שלך, לא ברור לי מה הם אותם "פיצויי פיטורין" שאתה מעריך שמגיעים לך.

חוקי העבודה בארה"ב גורסים שעובד AT WILL שמפוטר בארה"ב זכאי לפדיון ימי חופשה צבורים ולקבל את יתרת שכרו עבור כל הימים שעבד בפועל. וזהו.
בנוסף, אם העובד היה תחת פוליסת ביטוח רפואי "קבוצתי" דרך המעביד - העובד זכאי להיכלל בתכנית COBRA שמאפשרת לו להמשיך לשלם את מלוא הפרמיות של הביטוח הרפואי בעצמו ומכיסו - בכדי לא לאבד כיסוי.

אין שום מחוייבות חוקית מצד המעביד לשלם פיצויי פיטורין כלשהם, וכל מה שאנשים לפעמים מקבלים במקרים כאלו בא "מטוב ליבו ומרצונו הטוב" של המעביד.

אני מקווה \ מניח שמחלקת כח אדם בחברה שבה אתה עובד עשתה את העבודה שלה ותיקשרה לעובדים מה האופציות שפתוחות לפניהם - בעיקר בכל הנוגע לאספקטים של בקשת דמי אבטלה ושל המשכיות ביטוח רפואי ו\או קוברה.
אם הם לא - אציע לך ליצור איתם קשר בהקדם לברר את הפרטים הללו.

אין שום מניעה ולא צריך להיות לך שום היסוס לפנות לקבלת דמי אבטלה - בהנחה שהסיטואציה מאפשרת את זה. המעביד שילם עבורך במשך כל תקופת עבודתך UNEMPLOYMENT INSURANCE בדיוק בכדי שתוכל לנצל את ההטבה הזו.
בקשת דמי אבטלה לא יכולה להזיק לך בשום צורה שהיא.
 

metm98

New member
תודה על התשובה!

אכן, פיצויי הפיטורים מבוססים רק על הבטחה בעל פה של בעל החברה - שהבטיח שנקבל פיצוי לפי מפתח מסויים אם יחליטו לא להחזיר אותנו לעבודה בסוף התקופה. עכשיו אני מבין שמכיוון שזה מבוסס רק על רצונו הטוב, אין לשאלתי תשובה בעלת משמעות.

תודה רבה על האמפטיה - לך וגם למי ששלח בפרטי! אצלי הכל בסדר ומצב הרוח שפיר בהתחשב בצרת הרבים. אני יודע שהחברה מנסה לעבור בשלום את התקופה הקשה ואינני נוטר לה שום טינה. ומכאן זה לא נורא - בסך הכל עניין של כסף. תודה!
 

איי ל

New member
מנהל
כל הכבוד על האופטימיות.

מקווה שהדברים יסתדרו במהרה.
 

JimmyGee

New member
זה לא מדויק Boston. יש דבר כזה בארצות הברית "פיצויי פיטורין"

יש חוקים (federal or state) שמחיבים large employers לפצות עובדים במקרה של:
plant closing / mass layoffs.
יש גם: employer policy when it comes to layoffs
שאותו ה employer חייב לעכוף.

רוב המעסיקים נותנים serverance package לא מטוב לב, אלא כדי לא להסתבך עם חוקים (federal / state) או תביעות. ולכן גם מחתימים אותך שאין לך יותר דרישות מהם כתנאי לקבלת ה serverance package.

https://www.nolo.com/legal-encyclopedia/layoffs-plant-closings-know-rights-33596.html
 

Boston Guy

New member
קרא מה כתוב בלינק שאתה עצמך הפנית אליו

כשאתה מדבר על "חוקים", אני מניח שאתה מתכוון ל WARN ACT - שקיים במספר מדינות, ומחייב מעבידים לדווח למדינה ולציבור במקרה והוא מפטר מספר גדול של עובדים תוך זמן קצר.
רק לידיעתך - מה שה WARN ACT מחייב זה הודעה 60 יום מראש לעובדים במקרה שהולכים לסגור את החברה או לבצע פיטורים המוניים, מה שבתכל'ס אומר שהעובד זכאי לחדשיים שכר במקרה של סגירה פתאומית.
אבל... יש מספר מקרים ש"מוחרגים" מה WARN ACT, ואחד מהמקרים הללו הוא "Unforeseeable business circumstances". ואני לא בטוח שיש דוגמא יותר טובה ל Unforeseeable business circumstances מאשר מה שקורה כרגע.

בקיצור - אין מה לסמוך על ה WARN ACT במצב הנוכחי, כי אין מעביד בעולם שיכול היה לצפות את המצב העיסקי הנוכחי. ה ACT לא תופס לגבי מה שקורה בחודש מרץ 2020.

וגבי ה "EMPLOYER POLICY" - בדיוק בגלל שנכתב החוק הזה, יותר ויותר מעבידים מקפידים שלא יהיו להם POLICIES מוגדרים לפיצוי במקרה פיטורים.
לפי הנתונים של "אירגון מנהלי כח האדם בארה"ב" (SHRM) - בשנת 2018 רק ל 55% מהאירגונים בארה"ב היה POLICY מוגדר לגבי SEVERANCE. בשנת 2011 היה כזה POLICY ל 65% מהאירגונים. ההנהלות מודעת לכך ש POLICY יוצר LIABILITY - ומכיוון שהחוק אינו מחייב שיהיה כזה POLICY, ליותר ויותר עסקים אין.

הינה מאמר בנושא מהאתר של ה SHRM (אני חבר באירגון הזה):
[URL]https://www.shrm.org/resourcesandtools/hr-topics/compensation/pages/severance-policy-and-payout-trends.aspx[/URL]
 

JimmyGee

New member
אני מסכים שעל ה WARN act שהוא federal יהיה קשה לבנות case

אבל על ה employer policy בדרך כלל כן אפשר לבנות.
גם אם מעבידים מקפידים שלא יהיו להם POLICIES מוגדרים לפיצוי, שילום של כאלה severance בעבר מהווה תקדים מישפטי. שים לב למשפט הבא:
courts sometimes interpret a regular history of paying out severance as a contract—or promise by your employer—to pay severance to all laid off employees.
זה נכון שהמעביד אולי יזכה במשפט, אבל חברות גדולת (especially public companies) מעדיפות לשלם איזה severance מאשר להתעסק עם תביעות, במיוחד בפיטורים המוניים בהם הסיכוי שמישהו כן יתבע גבוה.
 

debby12

New member
מנהל
זה מוגדר כ Furlough?

אני שואלת כי, ממה שאני שומעת פה מסביבי, אנשים שהוצאו פה לחל"ת שנקרא ככה - אצל רובם המעסיקים ממשיכים בזמן הזה לשלם להם את ה Benefits כמו ביטוח בריאות, ביטוחיי חיים, ויש אחת שגם ממשיכים לשים לה את המאצ'ינג ב 401K למרות שכמובן כרגע הוא לא בדיוק מאצ'ינג כי אין משכורת. רק מציינת כמשהו ששווה לברר/לבדוק.

כמו כן שמעתי בחדשות הבוקר שבדיוק עבר חוק חדש בסנאט שמשפר/משנה משהו שקשור בדמי אבטלה - אז שווה לעקוב מה זה בדיוק.

חוץ מזה מאחלת שיעבור במהרה
. תקופה כלכלית קשה לפני כולנו
 

debby12

New member
מנהל
אשמח ללמוד/לשמוע מה אתה לומד על ההליך לדמי אבטלה

זה פדרלי או מדינתי? אני מניחה שמגישים את הבקשה אונליין בליווי מסמכים? מה גובה הכיסוי? ולכמה זמן הוא נמשך? (בהנחה שהחל"ת נמשך כמובן)

<יש לי הרגשה שרבים מאיתנו בדרך למצב דומה
>
 

JimmyGee

New member
תשובות

אני עדיין לא מובטל (בעזרת השם), היתי לפני הרבה שנים, אבל כמה תשובות:
1. unemployment זה מדינתי לא פדרלי
2. אני הגשתי לפני הרבה שנים במשרד (unemployment agency) אבל יכול ליהות שאפשר online.
3. גובה הכיסוי משתנה ממדינה למדינה. ב North Carolina המקסימום הוא $350 בשבוע למשך מקסימום 20 שבועות. אני לא בקיא בכול הפרטים של ה stimulus package אבל אם אני לא טועה הוא מגדיל גם את המקסימום השבועי וגם את משך ה benefit.
 

metm98

New member
בשמחה.

זה מדינתי. ולכן מה שאכתוב רלווניי למסאצוסטס.
זה מוגש אונליין. לא צריך מסמכים נלווים אך נראה לי שהם יוצרים קשר עם מקום העבודה לוודא (האישור לקח יומיים).
גובה הכיסוי תלוי בשכר, אך חסום לסך של $833 בשבוע עד לסך של $21,398.00 בשנה אחת (לא יודע אם "benefit year" זה קלנדרי או החל מהתביעה הראשונה). מזה מנוכה אוטומטית 15.05%. למותר לציין שזה רק שבריר מהשכר עליו שילמתי מיסים והמוטיבציה לחפש עבודה שרירה וקיימת.
מכיוון שיש לי תאריך חזרה לעבודה, ואולי גם בגלל הקורונה, אני פטור מלהוכיח חיפוש עבודה אקטיבי (מסמכים על שלושה חיפושים בשבוע, אאל"ט). אך האתר דורש ממני להיכנס בכל שבוע ולתבוע את הסכום בצורה אקטיבית. מצד שני "דף הבית" שלי באתר לא מספיק לי שוום דרך לעשות זאת (ולמותר לציין שעוד לא קיבלתי כסף). אני מקווה שלכשייסתיים תהליך הקליטה של הנתוניים שלי במערכת הכפתור הרלוונטי יצוץ שם. אתרים ממשלתיים הם תמיד מאתגרים.

בתקווה שהמידע הזה לא יהיה רלוונטי לאף אחד אחר בפורום הזה...
 

Boston Guy

New member
ביטוח אבטלה הוא "מס" של ה STATE הספציפי על מעבידים

ולכן הצורה שבה צריך להגיש את ה CLAIM, הצורה שבה מחשבים את הסכום השבועי שהמובטל זכאי לקבל והתיקרה של הסכום השבועי משתנה מ STATE ל STATE.
ברוב ה STATES, ל"משרד העבודה" של המדינה (למשל EXECUTIVE OFFICE OF LABOR AND WORKFORCE DEVELOPMENT, במסצ'יוסטס) יש מחלקה מיוחדת שנקראת משהו כמו "Department of Unemployment Assistance (DUA" שתפקידה מצד אחד לגבות מהמעבידים במדינה את הפרמייה של "ביטוח האבטלה".
אם נמשיך להשתמש במסצ'יוסטס כדוגמא, המעביד משלם אחוז מסויים משכרו של העובד כ"פרמייה" של ביטוח אבטלה - עד לתקרה שנתית של 15,000$ לכל עובד. האחוז המשולם משתנה בין מעביד למעביד על פי ה"נסיון המצטבר" של המימשל המקומי עם המעביד הזה (מעביד עם רקורד של הרבה פיטורים - משלם יותר...).
מעביד חדש מתחיל עם תשלום בגובה 2% משכר העובד - והאחוז יעלה או ירד במשך הזמן על פי "היסטוריית תביעות לדמי אבטלה" של עובדים אצל המעביד הזה.
 

vinney

Well-known member
לא רק של סטייט. FUTA זה מס פדראלי.

הכסף מועבר למדינות לתשלום דמי אבטלה כפי שתיארת.
תקרת FUTA היא 7000.
 
למעלה