שאלת קלטים

magicard15

New member
שאלת קלטים

שלום רציתי לומר אני אוהב את פורם זה. {אני חושב שיש למנהל פורם זה גם אתר זה}אני חדש פו ורציתי להציג את עצמי שמי דניאל ואני הרבה זמן מתעסק במיסטיקה ואני יודע הרבה על כישוף ואני נמשך לדת שניקראה קלטים וויקה. עוד דבר אני גר ברחובות רציתי לשאול אותכם 1}אם אפשר לבנות מימנה קבוצת חברים שניתן לחגוג חגים ויקאנים וקלטים או כול מנהג קלטים? 2}רציתי לדעת מאיפה הקלטים הגיעו? 3}ואחרון אם דת ויקה היא גלגולו של קלטים כלומר תחייתה של דת קלטים למ אני שואל מהסיבה שאם נשווה את דת ויקה וקלטים זה ניראה די דומה אני לא מתכון לזמנים או תקופות? תודה שלכם מראש

כמה תשובות

ויקה אינה דת קלטית. נכון, ויקה שאבה לא מעט דברים מאמונות ומסורות אשר משוייכות לאמונות הקלטיות, אך בפני עצמה היא אינה דת קלטית - ולרוב (למעט כמה מסורות ואנשים) אינה מתיימרת להציג את עצמה כקלטית. ישנן מסורות בוויקה אשר מתיימרות להיות קרובות יותר לאמונות והמסורות הקלטיות, אך גם הן לא מחיות אמונות אלה בצורה הנאמנה ביותר שאפשר - ניתן להגיד שהן יותר וויקניות מקלטיות. 1) לוויקנים, ממסורות רבות, אין בעיה גדולה בלחגוג חגים קלטיים. זה דבר משמעותי שהוויקנים כן לקחו מהאמונות הקלטיות (את 4 הפסטיבלים). מצד שני, לא נראה לי שיפריע לאלו שכן מאמינים באמונות קלטיות לשתף גם וויקנים בטקסים - אם כי זה כבר דבר יותר אישי. 2) שאלה יפה. גוגל ישמח לענות עליה. פשוט חפש - "קלטים" או שתכנס לאתר "קלטיקה ישראל" (גם אותו תוכל למצוא בגוגל). 3) לא

magicard15

New member
עוד שאלה

אני יודע מה זה ויקה וקלטי נכנסתי לאתר קלטיקה ישראל אני אמרתי שויקה דומה לקלטים לא אמרתי שהם דומים שאלתי אם אפשר לבנות קבוצת חברים בסך הכול

למעלה