שאלת קרמבולה????

liraziv

New member
שאלת קרמבולה????

איך משתמשים בפרי הזה? האם אפשר לאכול אותו ככה? או שצריך לקלף אותו?

clcl

New member
קרמבולה - אין צורך לקלוף, אם תמתיני

מספר ימים עד שיקבל בקצותיו צבע מעט כהה יותר (חום) אז הוא הכי טעים ובשל לאכילה (אני אישית עושה זאת ובהנאה רבה, יותר מכך אני אף משתדלת לקנות אותם מראש שהם כאילו לא כל-כך "טריים" אך זה בדיוק המצב המתאים לאכילה - כמובן שזה כבר עניין של טעם). קרמבולה הקרמבולה הוא עץ קטן עד בינוני, תדיר-ירק, המניב בשפע מגיל צעיר. הובא ארצה בשנות השלושים, אבל רק משנות השבעים החלו מגדלים מטעים רבים לניסיון. העץ ניטע רק במקומות שאין בהם סכנת קרה, בעיקר באזור החוף. כיום מגדלים קרמבולה רק בסככות רשת או בחממות. קיימים טיפוסים וזנים שונים של קרמבולה, הנבדלים זה מזה בצבעם - מלבנבן עד תרוג, ובחמיצותם - מחמוץ ועד חסר חמיצות. עד הזמן האחרון היה בארץ מבחר מצומצם ביותר של זני קרמבולה, בעיקר בטעם חמוץ עם מתיקות קלה. הנפוץ בהם הוא גולדן-סטאר, אך לאחרונה מובאים ונבחנים טיפוסים נוספים. פרי הקרמבולה עשיר בוויטמינים A ו-C. חותכים את הפרי הבשל לרוחבו ומתקבלות פרוסות בצורת כוכב, המתאימות מאוד לקישוט עוגות, סלטי פירות וקוקטיילים. פירות בשלים של זנים מבוררים טעימים למאכל טרי. מוסיפים את הפרי, כשהוא מרוסק, למשקאות קרים, מכינים ממנו משקאות חריפים, ריבות וקרישים ומטגנים אותו בציפוי סוכר, לקישוט מנות חריפות רבות וצלחות קינוחים.

clcl

New member
אמא של . . . אני חוששת שאת טועה

קרמבולה לא אוכלים עם כפית . . . ההסבר שלך נכון לגבי פסיפלורה יום נעים

liraziv

New member
ועוד שאלה קטנה...

איך עושים את עיטור הסוכר שיש תמיד על כוסות יין בחלק של הפיה? אני יודעת שמשתמשים בסוכר, אבל תמיד שמסעדות זה יוצא עם צבע אדמדם. חוץ מזה איך זה נדבק?

liraziv

New member
וכשזה מתייבש זה לא נופל?

דווקא חשבתי אולי להדביק את זה עם דבש כדי שזה יותר יחזיק...

קשיו

New member
לא זה נשאר יציב. לא כדאי להסתבך

עם דבש לדעתי.. את יכולה לעשות ניסוי רק עם סוכר (בלי הצבע מאכל) ולראות.

bali

New member
מנהל
או שטובלים בגרנדין ואז בסוכר

גרנדין זה סירופ רימונים מתוק שמשמש לקוקטילים.

gilba

New member
סוכר מסביב לכוס

קראתי פעם שטובלים בצלוחית עם מיץ לימון טבעי ומיד טובלים בסוכר. הכוכר נדבק ולא יורד

הרברונן

New member
מתכון: קרמבולה מיובשת

פורסים קרמבולה לפרוסות לרוחב (מתקבלים כוכבים) שמים בתבנית על נייר אפייה מאבקים בכמויות נדיבות של אבקת סוכר לתנור, 12 מעלות, לדי הרבה זמן עד שמתייבש ככל שיבש יותר כך יישמר בכלי אטום לא במקרר פרק זמן ארוך יותר נהדר כתוספת לסלטים ולקינוחים או סתם לקישוט כל טוב, רונן

adidushim

New member
שאלה לרברונן

אני מניח שהתכוונת ל 120 מעלות
האם אפשר לדעת בערך על כמה שעות ייבוש מדובר? (בהנחה שיש לי תנור טורבו) תודה, עדי.

הרברונן

New member
אופס...כמובן 120 מעלות

ומדובר בערך על שעתיים אבל כמות המשתנים פה גדולה: התנור, עובי הפרוסות וכמות הנוזלים בפרי כל טוב ותודה על התיקון, רונן

למעלה