שאלת רובאי 02

man in wall

New member
שאלת רובאי 02

אני רובאי 02 וקיבלתי מילואים של אבטחת ישובים ברצועת עזה. האם הצבא יכול לשלוח אותי , שאין לי שום הכשרה קרבית , למקום כמו רצועת עזה?

ניר נגר

New member
אתה מוזמן להסתכל בפורום (כמה

דפים קודם) ולראות את התכתובת בנושא. בתור חייל מילואים אתה חייב לעבור הכשרה מינימלית של לפחות תרגיל חולייה ברטוב (באש חיה) ורק אז להישלח לאבטחת ישובים...

man in wall

New member
והתרגיל הפשוט הזה

שבטח מתבצע ביום-יומיים , יתן לי את ההכשרה לדעת איך לתפקד במקרה של התקלות או פתיחה באש? או שזה רק כסת"ח של הצבא?

ניר נגר

New member
במקרה של התקלות כך תצטרך

לפעול...וכי מה היא ההכשרה המתאימה למי שהולך לשטחים? שנה וחצי של מסלול קרבי?? מסלול סיירת? תרגיל חולייה ברטוב מצייר את התרחיש הכי טוב להיתקלות (בתקווה שלא תחווה את זה) בתרגיל הזה אתה לומד איך להסתער, לפתוח באש, לירות הכי טוב, לשמוע פקודות וכו'... זה לא כסת"ח של המדינה...זו ההכשרה המינימלית ההכרחית לכל מילואימניק שהולך לשירות בשטחים...ואם אתה לא מקבל את ההכשרה הזו! זו עברה על חוקי הצבא...

בהחלט כסת"ח

כדי להגיע לרמת חיילות סבירה ולשרת באזורי לחימה אימון של יום יומיים (בתקווה שתקבל אותו, כי זה לא ממש בטוח) אינו מספיק. ניר, אומנם אין צורך ב "שנה וחצי של שירות קרבי" אבל לפי דבריך מספיק לעבור מסלול צוות אחד כדי להיות שיריונר מדופלם או להטעין פגז אחד לתוך לוע של תותח ע"מ להיות תותחן כי זה בעצם התרחיש שהולך להיות, לא? חיילות נבנית מהמון תירגולים, הטמעה של הפקודות אצל החייל, ובכלל- חיילות. זה לא דבר שנבנה תוך תרגיל אחד ואפילו לא תוך שניים. אתה לא באמת מצפה מחייל שעבר לפני 5 או 6 שנים הכשרת רובאי 02 להתקל, להשיב אש, לקצר טווח למטרה , לזרוק רימון ולהסתער, נכון? באמת שזה לא רציני...

ניר נגר

New member
אני לא אומר שזה לא כסת"ח..אני אומר

שצריך להחליט על אימון מינימלי לחייל מילואים. אין מספיק לוחמי חי"ר איכותיים בשביל לשרת בשטחים ולמלא את כל שלל המשימות הרב. בדרך כלל מדובר על שליחה לאבטחה בשער של יישוב אזרחי מעבר לקו הירוק, היתקלות שם זה דבר מאוד נדיר. אם תיקח את כל החיילים שנשלחים לשטחים ותאמן אותם בדיוק כפי שצריך להתנהג בהתקלות אתה תצטרך לפחות שבועיים אימון לפני עלייה לקו...

מצטער אבל

אני פשוט לא מסכים איתך. זה שאין פיתרון אחר לא עושה את הפתרון הזה לפיתרון טוב. הוא רק עושה אותו לטוב ביותר בנסיבות הקיימות - וזה הבדל גדול כי הפיתרון נשאר גרוע, וצריך להכיר בו ככזה. ואם צריך להתאמן שבועיים לפני עליה לקו-SO BE IT. ובקשר ל"התקלות זה דבר נדיר"- אני מכיר חיילי שריון וחי"ר ששירתו בלבנון ובשטחים כל שירותם ולא נתקלו. אז מה? לא היה צריך לאמן אותם? שמעתי שמרפי התגייס גם לצבא ובמקרים כגון הנ"ל הוא עושה שעות נוספות...

ניר נגר

New member
אתה מוזמן לקרוא בשרשור את המידע

שפירסמתי ובו מידע חשוב על ההכשרה בצה"ל. תיקרא ותחזור אם עדיין תהיה באותה עמדה

צמרת12

New member
השיטה:חייל מופז.רובאי 5 ב5 כדור

כן - קוראים לשיטה "חיילי מופז" יכולים לשלוח אותך בלי חשבון. יתנו לך אימון של 5 כדור ואתה רובאי 5. נ.ב : תברר באתר הקמל"ר איזה אימון באמת צריך לתת לך.

ניר נגר

New member
../images/Emo41.gif מידע חשוב על ההכשרה לחייל

מילואים, כפי שצינתי כבר דנו בנושא. הנה תשובתו של הרמטכ"ל לנושא...אם לא קיבלת הכשרה מינימלית כפי שמצויין מבחינתי אתה מוזמן לסרב לשרת בשטחים! תקרא ותפנים. בהצלחה

למעלה