שאלת ריבת תפוזונים

יעל גגג

New member
שאלת ריבת תפוזונים

מצאתי כמה מתכונים לריבת תפוזונים, בחלק מהמתכונים יש להרתיח את התפוזונים מספר פעמים לפני הערבוב עם הסוכר
ובחלקם לא מרתיחים בכלל את התפוזונים, באחד מהם משרים את התפוזים בסוכר יומיים שלושה...
מה עדיף והאם למישהו יש מתכון ״מנצח״?

בוקר טוב.כך אני מכין

בוקר טוב.
שוטף היטב את התפוזים.
מניח קרש חתיך על כלי שהלוח היה יציב.
סוחט את התפוזים על הקרש (אפשר קודם לסחוט)
חותך לפרוסות דקות (אפשר לחלק את התפוח לארבע).
שוקל את כל הפרוסות ורושם בפתקית
שומר את הגרעינים .
לאחר שפרסתי את כל הכמות שם בסיר ומוסיף את המיץ ומביא לרתיחה.
מקרר.
לקוח חתיכה של גינג'ר טרי מספיק חתכיה של 50 גרם או פחות ומוסיף לסיר לרתיחה
לקוח את כל כמות הגרעינים שם בפג גזה רפואי וקושר היטב שלא יבחרו גרעינים ומוסיף לסיר ומביא לרתיחה לאחר שזה רותח אני מוסיף סוכר בכמות זהה לכמות הפרוסות (רשמנו את הכמות)
ומקרר את הריבה שזה קר לבדוק את הסמיכות ,עם זה מתאים יפה ולא מביאים לרתיחה נוספת.
הדבר החשוב ביותר בהכנת ריבות הוא בידוד הסיר מלהבת האש ,יש לקנות המבודדי חם (זה מין פח עם חורים וידית עץ) רצוי לקנות שתים ולהניח אותם בטרם הוספת הסוכר .
עם הריבה דלילה אז אפשר להסמיך אותה בעזרת אגר אגר (מין אצה שאפשר לקנות בחנויות תבלינים ,זה מגיע בצורת אבקה (לא ממליץ) ויש לקנות בצורות מקרוני .
השימוש באגר אגר צריך להיות בזהירות התחילה לשם בסיר כמות של 25 גרם ולקרר את הריבה ולבדוק את הסמיכות .
באגר אגר יעשה את הריבה לג'ל כזה (למרות שהגרעינים ישעו את העבודה ) האגר אגר פשוט ימסיך את הריבה.
לשים לב שמיד עם רתיחה להוריד את הלהבה לקטנה ביותר, המטרה לקבל ריבה זהובה ולא בצבע קרמל.
הגמר אפשר להויא את הגינג'ר ושקית הגרעינים.
עם לא אוהבים מתוק אז אפשר להפחית את כמות הסוכר (זה בתנאי שמחסלים את הריבה עד שישיה חודשים.
אם לא מפחיתם סוכר אפשר לשמור את הריבה בתקופה ארוכה ולטובת הענין לקוחים צנצנות עם מכסה שיאטום את הצנצנת.
את הצנצנות יש לקנות היטב וגם את המכסה .
בכדי שלאחסן צריך לקחת כלי שהצנצנות יכנסו שהין שוכבות ,שמים מים בכלי ומבאים לרתיחה ואז טובלים את הצנצנת והמכסה ומוצאים את הצנצנת (זהירות חם) מניחים את הצנצנת ומתחילים למלא עד גובה הפתח ואז סוגרים היטב ואת הצנצנת מניחים על השיש הפוך כולמר שהמכסה למטה ושזה מתקרר אפשר לשטוף את הצנצנת ולאחסן אותה לתקופה ארוכה מעל שנה.
המרירות היא כתוצאה של תפוז שחלקו ירוק ולכן לקנות תפוזים שהם כתומים לגמרי ,
רצוי לקנות תפוזים בשריים כלומר עם קליפה עבה,גם לקנות תפוזים טריים כמה שאפשר ועם יש בעצים בחצר נהדר
לבריאות מאיר כרמיאל

יעל גגג

New member
תודה רבה על ההשקעה הרבה בהסברים! ובכל זאת שאלה לי

נושא הבידוד מהאש - אני משתמשת בכיריים חשמליות (אינדוקציה). האם עדיין יש צורך בבידוד או שמדובר רק על אש גלויה?

שלום לך. אין קשר ,לא מדובר באש גלויה או לא

שלום יעל.
אני מבין את הבעיה אבל לדעתי אין קשר זה אש וזה אש,כלומר ההשפעה של שניהם זהה.
אולי יש לך כלי שטוח כמו מגש עגול שאפשר להניח הפוך על הכירים וזה זה יבודד .
פה מדובר על שמירת הגוון הזהוב של הפרי .
פעם פגשתי איש שאמר לי לנהוג כך ,כי הוא שם סיר מים ומעל שם את הסיר ,אמרתי לו שלוקח לזה הרבה זמן והתושבה היתה שלריבה שלי יוצא ממש צבע זהב מכן לקחתי את הרעיון של המבודד ,ראיתי שזה עובד יפה גם במקרה של הכנת ריבת תות שדה הצבע האדום נשמר היטב .
נאמר שמגע של סוכר עם אש גורם לו להתקרמל .
יותר מזה אין לי רעיון אחר מה עושים .
סליחה מאיר כרמיאל

TCHM

New member
אינדוקציה זה לא אש ואי אפשר להניח מבודד/מפזר חום.

ומכיוון שהחימום נעשה על כל שטח תחתית הסיר שבא במגע
עם המגנט ובאופן אחיד אין צורך במפזר חום.
פשוט להשתמש בדרגת חימום נמוכה.

למעלה