שאלת רילוקיישן למקסיקו

peperony

New member
שאלת רילוקיישן למקסיקו

יש לנו אפשרות לצאת לשנתיים שלוש לגוואדלחרה, רציתי לדעת האם יש כאן מישהו שמכיר, נמצא שם?
עוד לא יודעת מה לשאול בדיוק, הופתעתי אתמול שבית הספר היהודי נסגר השנה (כמעט יצאנו כבר בשנה שעברה כך שכבר בדקנו כמה דברים - ועכשיו פתאום בית הספר נסגר).
בעלי במקור ממדינה מרכז אמריקאית, כך שיצא לנו לבקר במדינות דוברות ספרדית, רציתי לדעת לגבי תחושת בטחון (ביום), בריאות - רמת הרפואה (הוריי מבוגרים והייתי רוצה שיצטרפו אלינו - כלכלית זה אפשרי)
תודה

ANZ1

New member
ביטחון במקסיקו ?

זה כמו לשאול על חום ושיזוף באלסקה
מדינה שנשלטת על ידי כנופיות סמים, שחטיפות ,רציחות ואונס הם פעילות יום יומית.
רק לפני כמה שבועות, העולם שמע, על אותו ראש עיר שלא אהב את ההפגנה של הסטודנטים מול הבית שלו.
אז הוא דאג לרצוח ולהעלים את כולם.
http://travel.state.gov/content/passports/english/alertswarnings/mexico-travel-warning.html

peperony

New member

תודה
אני מכירה את כל הכתבות, וכמו שכתבתי אני מכירה את האיזור (על המצב בוונצואלה שמעת?הייתי שם כמה פעמים וחזרתי לספר על כך
) יש הבדלים בין איזורים שונים ואשמח לשמוע מאנשים שגרים במקסיקו ובפרט באיזור חאליסקו.

Boston Guy

New member
אין למיטב ידיעתי אנשים מחליקות בפורום.

למיטב זכרוני היו בסך הכל שני משתתפות באשכול הפורומים הזה ממקסיקו - אחת ממקסיקו סיטי והשני מאזור חקלאי בצפון המדינה.
נדמה לי ששתיהן עזבו את מקסיקו - אחת חזרה ארצה והשני עברה לארה"ב ואחר כך חזרה ארצה.

לפי מה שאני יודע הקהילה היהודית במקום עליו את מדברת הולכת ומצטמצמת משנה לשנה.
הסגירה של בית הספר היא רק סימפטום של התופעה.

peperony

New member
תודה - למרות שלא התעודדתי

אבל נראה שאכן זה המצב - יצרנו קשר עם רב הקהילה לשעבר והוא נתן לנו שמות אנשי קשר - הקהילה נראה שקטנה - אך גם מתפצלת..
בנוסף לכך קיבלנו הצעת רילו נוספת בארה"ב - כך שההחלטה כרגע עוד לא קרובה - קודם צריכות לבוא החלטות מקצועיות
.
בארה"ב כבר חיינו והשאלות הן פחותות - אבל איכשהו קוסם לנו לחיות במדינה שבה עדיין לא היינו ועדיין השפה מוכרת וסגנון החיים מוכר לנו.
יש באיזור גם מספר בתי ספר בינלאומיים - אז התחלתי לבדוק גם אותם - אבל זה מבלבל לבדוק יעדים שונים.
תודה על הרצון הטוב - מהמבולבלת לחודשים הקרובים

עומריk

New member
רילוקיישן ל- Guadalajara

ממש לא מומלץ.
ובכן לא ממש הייתי שם רק ביקרתי אבל חייתי קרוב, סן דייגו, וביקרתי מספר פעמים.
לא יכול לחשוב על האפשרות לגור שם. לא נראה בטוח.
איזו חברה מעסיקה שם ישראלים?

למעלה