שאלת רילוקיישן
-לא לראשי!

שאלת רילוקיישן
-לא לראשי!

מצטערת על ההצפה של השאלות
, חשבתי לנצל"ש את השרשור הקודם אבל נראה לי פחות מתאים...

מי שעשה רילוקיישן-כמה זמן לקח עד שקיבלתם חוזה
אנחנו בתחילת מאי כאשר בפברואר החלטנו על הרילוקיישן ומאז קיבלנו הצעה לחוזה, ערכנו מספר שינויים שחשוב היה לנו שירשמו ומשם-זה לא מתקדם
בלי חוזה אי אפשר להתקדם לויזה, אי אפשר לסגור דברים פה בארץ.

בהרגשה שלי בעבודה של הבעל עושים הכל ברגע האחרון וזה מוציא אותי מהדעת.
לוקח זמן למכור/למסור דברים -אז התחלתי בקטנה אבל לא רוצה שיהיה מצב שסתם מוסרים/מוכרים ובסוף לא יוצא לפועל...

וגם הבוס שלי מן הסתם לוחץ לדעת מתי הטיסה כדי להיערך מבחינת גננת מחליפה-כי כנראה אאלץ להפסיד שבוע אחרון בגן.

שלא לדבר על זה שחוסר הודאות מחרפן אותי...

בעלי לוחץ על ההנהלה ועל מי שצריך ושואל כל הזמן ואומרים לו "לוקח זמן"- אבל זה כבר מוגזם.
בפסח כבר העברנו את השינויים-למה לדחות עוד ועוד ועוד?

carlimi

New member
אנחנו אמנם הגענו בלי חוזה וכאלה

אבל משהו בזמנים שלכם לא מסתדר לי - את מדברת עלכך שעדיין אין לכם ויזות ובאותו משפט מדברת על להפסיד שבוע אחרון בגן?!
מתי את חושבת שתסעו!?
לא הבנתי את לוח הזמנים ....

גם אני לא, זה בסדר

הם בעיקרון רצו שנטוס לשם בתחילת-אמצע יולי, ביקשנו דחייה לתחילת אוגוסט ואמרו שבעיקרון אין בעיה.
מאז לא הייתה התקדמות עם החוזה וכמובן אין התחלה של העבודה על הויזות כי אין חוזה חתום עדיין.

Mottek

New member
מצטערת שאני לא יכולה לענות

לא עזבתי במסגרת רילוקיישן. אני מקווה שעוד משתתפים יוכלו לתרום מניסיונם.
רק רציתי להגיד לך שאת תמיד מוזמנת לשאול פה שאלות, ושאני שמחה שאת שואלת ומשתתפת. אני מאוד נהנית לקרוא אותך!

תודה, את בהחלט מותק

מרגישה פה יותר בנוח לכתוב ולשאול,למרות שאני עדיין לא אמא

לפי מה שאני זוכרת

עד שאין חוזה חתום, אין התקדמות אמיתית. אצלנו גם דחינו את תחילת העבודה בחודשיים, ואאל"ט חודשיים אחרי קבלת ההצעה החוזה כבר היה חתום וסגור.
אני מציעה שלא תלחצי יותר מידי, ואל תשכחי שבארץ יש חגים אז הכל יותר איטי מהצד שלכם (פסח הסתיים לפני שבוע, ועכשיו יש את ימי הזיכרון), וגם כל שינוי קטן בחוזה מצריך גם אישור של עורך דין וגם אישור של HR ומנהל החדש.....

חוסר הוודאות באמת משגע, אבל הוא הכרחי כרגע, כדי שתנחתו בראש שקט בדירה שתקבלו, וההתחלה שלכם תהיה חלקה ככל האפשר

orilina

New member
מנסה להיזכר

קיבלנו את ההצעה בתחילת אפריל שנה שעברה ובראשון לאוגוסט כבר היינו על המטוס
בהנחה שאתם עוברים על ויזת L אחרי שסוגרים הכל (חוזה סגור, מילאתם את כל הטפסים הארוכים והנוראיים שהעו"ד שלח ) מחכים לאישור של הרשויות האמריקאיות. אחרי שיש אישור מקבלים בדואר אקספרס מעטפה עם הטפסים חתומים (אסור לפתוח) וקוביעים תור לשגרירות (נדמה לי שקבענו מבועד מועד עוד לפני קבלת הטפסים כי פחדנו שלא יהו תורים פנויים לקראת הקיץ) ומשלמים אגרה (נדמה לי שממלאים עוד טפסים און ליין) , בביקור בשגרירות משאירים את הדרכונים ותוך חמישה ימים מקבלים בדואר עם הויזה.
למרות שעברה רק שנה הצלחתי להדחיק לגמרי את התהליך �� ממליצה שתבדקי גם בפורום עוברים.

וזה מה שמצאתי באתר מתמחה -

ראשית, המעסיק בארה"ב, צריך להגיש בקשה מיוחדת לרשות ההגירה האמריקנית, דרך טופס הנקרא I-129. טופס זה מהווה את האישור כי אכן העובד עומד בתנאי הזכאות לוויזה מסוג L. את הטופס יש להגיש לרשות ולחכות לאישורו. רק לאחר קבלת האישור, יכול העובד בישראל, להתחיל את הליך הבקשה לוויזה מסוג L. השלבים להגשת הבקשה הם:

פתיחת חשבון מקוון באתר האינטרנט הרשמי של רשות ההגירה האמריקנית בכתובת: https://ceac.state.gov/genniv.
מילוי טופס DS-160 באתר האינטרנט.
תשלום אגרת MRV – אגרה מיוחדת בגובה 190$, אותה יש לשלם עבור כל הליך להוצאת ויזה לארה"ב, עבור עבודתם של פקידי ההגירה האמריקניים.
קביעת תור לראיון בשגרירות ארה"ב בתל אביב.
הגעה לראיון יחדיו עם כלל המסמכים הנדרשים. במעמד הראיון תנתן התשובה לאישור או סירוב הבקשה לוויזה מסוג L.

גם אני מנסה להיזכר...

אנחנו יצאנו מטעם החברה בישראל לרילוקיישן בסין.
בהתחלה דובר על תפקיד אחד שנפל ואז על תפקיד אחר.
בתפקיד האחר גם לא היה ברור היכן עלינו לגור. בהתחלה דובר על טאייוואן, אח״כ על הונג-קונג ולבסוף על סין.
מדובר בחברה לא קטנה שעושה הרבה רילוקיישנים כך שהיה הרבה נסיון עם הענין. לא היה הרבה מקום למו״מ כי יש לחברה הליכים מסודרים וכתובים.
בסופו של דבר הדברים אכן נסגרים כמו תמיד ברגע האחרון ומאוד מהר. עד כמה שזכור לי נסענו לביקור הכנה וסגרנו הכל סופית במהלך חודש יוני. ב-1 בספטמבר לערך שלחנו את המכולה ובסוף ספטמבר היינו על המטוס בדרך לשם באופן סופי.

אנחנו עברנו בלי חוזה

אבל זה לא ממש משנה.
אצלנו הכל היה באוויר תקופה ארוכה ואז הכל נסגר תוך כמה שבועות.
מה שעשינו,ברגע שידענו שהרילוקיישן ודאי,מכרנו את הציוד ועברנו לגור אצל ההורים. בעלי טס חודש לפניי, כדי להתאקלם וללמוד את העבודה ואני נשארתי לסגור את כל הקצוות. חודש אחרי טסתי עם 2 ילדים והצטרפתי עליו.

Boston Guy

New member
למה את חושבת שתפסידי שבוע בגן?

אם אתם בתחילת מאי ובת'כלס אפילו חוזה חתום עדיין אין - איך בדיוק תפסידי שבוע אחרון בגן?
את חושבת שלוקח חמש דקות לבקש ולקבל ויזת עבודה בארה"ב? זה תהליך של חודש וחצי-חדשיים במקרה הטוב, וכמה וכמה חדשים ארוכים במקרה הרע.
ומכיוון שהעבודה שלו מתקשקשים עם העניין הזה כבר כ 3 חדשים - לא נראה שנורא דחוף להם שהוא יגיע לארה"ב מהר...

זה שאתם "כתבתם שינויים" לא אומר שהשינויים שלכם יתקבלו... ולא אומר שלא יתקעו לכם שינויים אחרים מהצד שלהם שיקזזו את מה שאתם ביקשתם וירעו את המצ.
עד שאין נייר חתום מהצד של המעביד - אין לך מושג על מה רוצים שאתם תחתמו.

הרוח שנושבת מההודעות שלך על הנושא עוד מפברואר מרמזת שהיחיד שלחוץ כאן על המעבר לארה"ב הוא בעלך - והמעביד משחק איתו HARD TO GET. כל שניתן לקוות (ואני די בטוח שזו תקוות שווא) זה שבעלך לא "מוכר את עצמו בנזיד עדשים" כדי לקבל את הרילוקיישן המיוחל. המעביד צריך להיות מזהב טהור כדי לעמוד בפיתוי לנצל את הלהיטות של בעלך ולתת לו שכר רעב ותנאים גרועים.

תודה על התגובות

בעלי הוא זה שיזם את הרילוקיישן, מודה ששנים סירבתי לכך אבל משהו בי נפתח להתנסות ולחוויה הזו.
נכון, לא קל לי, זה אומר שאני אצטרך להסתגל להרבה דברים אבל מצד שני- זה יכול לעשות לי כל כך טוב.

בעבודה של הבעל הם לוקחים הכל בזמן שלהם-מצד אחד מושכים אותנו עם החוזה והכל תהליך מאוד איטי ומצד שני- מצאו לו מחליף פוטנציאלי. החוזה שאמורים לקבל הוא מהחברה בחו"ל ולכן יש עיכוב בזה.

לגבי השבוע שאפסיד בגן- הם רצו שנעבור לשם באמצע יולי וביקשנו דחייה לאוגוסט. בעלי חשב שאני מסיימת לעבוד בסוף יולי, אבל אנחנו מסיימים ב-3 לאוגוסט ואם אני רוצה לנסוע איתו ביחד זה אומר לפספס בערך שבוע אחרון של הגן.

carlimi

New member
עוד הבהרה

הוא עובר בתוך אותה חברה או חברה אחרת!?
לא בדיוק הבנתי, כי כתבת שהחוזה הוא מהחברה בארה"ב ....
זה משנה לגבי הויזות, אם אני לא טועה - בין L ל H - ויש הבדך די גדול ביניהן ...

למעלה