שאלת רינדור ב - 3DSmax

• פותח הנושא gilig
  • פורסם בתאריך

gilig

New member
שאלת רינדור ב - 3DSmax

אני מרנדר כדורסל בסיבוב שיש עליו BUMP MAP של הבליטות הקטנות וגם DIFUSE MAP באותה צורה. מה שקורה כשמריצים את הסרטון של הסיבוב רואים שנוצר מן רעש מרצד על הכדור רינדרתי בגודל כפול מ PAL ניסיתי לרנדר עם SKY LIGHT ו RAY TRACER ניסיתי לרנדר בVray ואפילו סתם ב סקאנליין ואותו דבר קורה, ריצוד כאילו בכל פריים הצל בנקבוביות יוצא קצת אחרת, התנועה של הכדור היא מאוד איטית - 30 שניות להשלים סיבוב, אם מישהו מכיר את הבעיה ויודע איך לפתור אשמח לשמוע הצעות תודה גיל

תשתמש בחומר של הכדור בsuper sampeling

הוא והבאמפ יתרכך כך שהוא לא ירצד. זה מהאיט את הרינדור אבל מונע בעיות מהסוג הזה. ורק בשביל לודא אתה מיצא סיקוונס של TGA? כי JPG או רינדור ישיר לוידאו רק יחמיר לך את הבעיה.

3dart

New member
לגבי רינדור הכדור ב VRAY

VRAY אינו מיועד לרנדר אנימציה והוא מותאם יותר לתמונת סטילס אבל אם בעל זאת אתה רוצה לרנדר אנימציה ולמנוע את ריצוד הצל יש אפשרות על ידי פעולת ה baking. בעצם פעולת ה baking של האור והצל היא פעולה קצת מורכבת אבל היא חוסכת המון זמן רנדר ומאפשרת לך לא להתפשר על איכות התמונה. אם תרצה יותר פרטים תודיע לי בפורום ואחזור אליך עם פרטים יותר מדויקים.

3dart

New member
לבומס אתה מכיר את תופעת הצל ה"קופץ" ב VRAY ?

הכנס שאלה בגוגל כמו RENDER ANIMATION WITH VRAY ותראה את הצרה הצרורה הזו שנקראת צל מרצד או לרנדר דמויות מהלכות ב VRAY כאשר גם הדמות הולכת וגם המצלמה עוקבת. ושוב אני לא אמרתי שלא ניתן לרנדר אנימציה בVRAY (עיין בתשובתי) אמרתי רק שVRAY לא יועד כמו למשל MENTAL RAY או RENDER MAN לאנימציה. אגב המצחיק הוא שאני מרנדר אנימציה ב.....VRAY אבל כבר עברתי את כל שבעת מדורי גהנום בכדי לפתור בעיות רעשים בתמונה ובשבילי כבר מאוחר להחליף מנוע רנדר....

ניסית את הסופר סאמפלינג? יש לזה כמה פתרונות

והם תלויים מאוד במדיה שאליה אתה מרנדר. עבדתי בחברת רובוט על ה CG של משחק PS2 בשם אונימושה, הבחירה ב Vray כמנוע רינדור לכל הסרטון היתה מבוססת על זה שהוא נתן פתרונות אנימטיבים מהירים וטובים יותר מהסקאן ליין ברינדורים מסויימים (בעיקר בעבודה עם אפקטים, אבל בסרט היו לא מעט דמויות שזזו עם מצלמות ולא מעט באמפים). הריצוד נובע מעבודה לא נכונה עם Vray. ואיזה חוסר הבנה באיך המנוע עובד. לא בגלל שהוא לא יועד לאנימציה.

למעלה