שאלת ריצה

שאלת ריצה

שלום אני קוראת אתכם ומאוד רוצה להצטרף. אשמח לשמוע מכן עצות:)
כרגע אני רצה בחדר כושר, פעם בשבוע, 3 ק"מ, בקצב איטי ביותר. לא כל המרחק הזה הוא באמת ריצה. אני אל יכולה להוסיף אימון במהלך השבוע, אבל כן רוצה להגיע למצב שאני רצה ברצף את 3 הק"מ הללו. אשמח לשמוע עיצות ורעיונות איך לעשות את זה.

תודה

אני לא יכולה לרוץ בחוץ מכמה סיבות: צריכה את המדידה נותן לי מוטיבציה להמשיך (שטחי, מטופש, אך משמעותי), אלרגיות להרבה דברים, וריצה בחוץ מובילה לתגובה אלרגית מעצבנת.

כמה זמן את רצה?

(הכוונה האם חודש או שנתיים) ואיך את מחליטה מתי לעבור להליכה? לפי זמן קבוע או מתי שאת מתעייפת? ומה עוצר אותך, סיבולת לב-ריאה או רגליים?
בכל מקרה, אל יאוש - אם תתמידי תצליחי. זה ייקח הרבה זמן כי את רצה רק פעם בשבוע, אז את צריכה סבלנות.

תודה. רצה כחודשיים

התחיל מללכת בעיקר:)
מתחילה עם הרבה מרץ, חימום קצר ואז רצה משתדלת לרוץ ק"מ וחצי בערך. ואז הולכת רצה לפי השעון (2 דקות הליכה 5 ריצה, עוד 2 ק"מ). בדרך כלל עוברת הלליכה פשוט כי מתעייפת, או צריכה שינוי.
אני רוהצ להגיע לריצה רצופה או לפחות להמשיך ריצה-הליכה לעוד 2 ק"מ, אבל איך שהוא, הסבלנות נגמרת לי.

מור שלז

New member
ברוכה הבאה
יופי של התקדמות!

לרוץ על מסילה זה קשה, ואני מבינה אותך כשאת מספרת שהסבלנות נגמרת
בעיני מסילה דורשת הרבה כוח רצון ואני באמת ובתמים מעריצה כל אחת שעושה את זה ומתמידה.

הטיפ שלי - כשאת מנסה לעשות אימון של ריצה רצופה - תורידי את קצב הריצה. רובנו מתחילות לרוץ מהר מדי ולכן חייבות את ההפסקות האלו.

האימון שאת עושה היום הוא "סוג" של אינטרוולים, וכשרצים רק 5 דקות, אפשר לרוץ מהר יותר, מאשר כשרצים רצוף...

אל תדאגי, המהירות עוד תגיע... רק קחי בחשבון שבאמת עם ריצה פעם בשבוע ההתקדמות איטית יותר

בהצלחה

הרבה פעמים זה פסיכולוגי

לפחות אצלי, אני מפסיקה כי נמאס לי וכי נגמר לי כוח הרצון.
אז מה שעוזר לי -
לכסות את השעון או את מד הקילומטרים ולהסתכל עליהם פעם בהרבה זמן (נניח בסוף כל שיר או כמה שירים) ולא כל שניה.
לשמוע מוזיקה שמקפיצה אותי
לראות תכנית מעניינת.
להגיד לעצמי -" אני לא חייבת לרוץ X זמן, אני ארוץ עשר דקות פחות" ואז אחליט אם להמשיך או לא, ואז בתחילת הריצה המטרה נראית יותר קרובה, וכשאני מגיעה אל המטרה של העשר דקות פחות אז אני כבר בשוונג ומושכת את הזמן הנוסף.

אולי תנסי לרוץ במהירות נמוכה יותר את כל המרחק ברצף ובהמשך תגבירי מהירות?

תודה רבה לכולכן על קבלת הפנים - מעודד לרוץ:)

אשתדל לאמץ את המלצותיכם. לרוץ לאט יותרף ברצף ובלי להסתכל על מד המרחק.
המון תודות

צ ל י ל 8

New member
היי. אני לא יודעת אם אפשר על הליכון לעשות

את האפליקציה של c25k, אבל אני אישית באימון של חודשיים עם האפליקציה, רצה 30 דקות רציפות שהן 3.75 ק"מ.
בהצלחה.

למעלה