שאלת ריתוק

sagivassa

New member
שאלת ריתוק

שלום! רציתי לשאוך ולהתייעץ. בעלי סגן בקבע (3 שנים בקבע), נידון ביום ראשון ב 10 בבוקר ל 14 יום ריתוק על עבירת לבוש. 1. מתי אמור להיגמר הריתוק? בשבת או בראשון? 2. הבעל ניסה לבקש דחייה של העונש, כיוון שזה שבוע ממש קריטי בשבילי בלימודים, הוא היה אמור לקחת חופש ולעזור לי עם ביתנו התינוקת (חצי שנה) ועם העבודות כדי שאספיק לאצליח לסיים את השנה. המפקד שלו ענה לו כעבור 4 ימים שהוא מסרב לדחיית העונש. איזה עוד אופציות עומדות בפניו כרגע? לערער הוא כבר לא יכול... 3. שמענו שיש אופציה של בקשת מחילה מהאלוף הבעל ממש מפחד שזה יפגע לו בהמשך שירות אם ירצה. אני לא רואה איך זה יכול יותר לפגוע מעונש ריתוק שכבר ניתן וכתוב בתיק האישי. מה אתם חושבים? אשמח לתשובה אנחנו ממש נואשים כבר...

deathcaster

New member
תשובות

1. אם העונש הופעל ביום המשפט, דהיינו 5 ביוני, הריתוק מסתיים ב-18 ביוני (שבת), והוא רשאי לצאת לביתו ביום א'. 2. לבקש המתקת עונש ממפקדו של המפקד (אם אני זוכר נכון חש"צ). 3. זה לא יכול לפגוע, הפגיעה כבר נעשתה ואם הוא הודה באשמה, אי אפשר לפגוע בו יותר.... ובינינו... זו רק עבירת לבוש... איך זה יכול לפגוע לו בהמשך שירות? אני לא יודע. מצד שני, אני בטוח שאם תסבירי את המצב באי מייל פשוט למרצים שאת צריכה להיבחן בקורסים שלהם (זו תקופת מבחנים כעת ולכן כנראה הלחץ שלך) אני בטוח שהם יגלו אמפתיה ויכולים לסייע לך במועד מיוחד.

sagivassa

New member
לגבי התאריכים

העונש אכן הופעל ביום ראשון והוא 14 ימים, אך במקביל בטופס רשום שהריתוק עד יום ראשון ב 7 בבוקר. זה אפשרי?

מכני

New member
עונש רציני לעבירת הופעה

לא נתקלתי בעונש כזה לקצין בקבע לא ביח' שדה ולא בעורף. . אפשר לדעת איפה משרת או על מה בדיוק נשפט והאם נשפט בגין עברה זהה בעבר? . בהצלחה !

deathcaster

New member
דווקא בשנים האחרונות כן שמעתי על מקרים כאלה

גם בערוף וגם בחזית, לנגדים וקצינים צעירים שבחרו בריתוק במקום קנס כספי בגלל מצב סוציו אקונומי נמוך אבל אם כך המקרה זו הפעם הראשונה שאני שומע כל כך שמדובר בקצין שהוא נשוי ואב לתינוקת

sagivassa

New member
הוא כמובן ביקש קנס כספי

ולא עונש ריתוק, אבל זה לא עזר...

leonidl1

New member
אכן פעם ראשונה שאני שומע על עונש כזה

אני מוכן לקבל את העובדה שיש יחידות שמציבות קנס כספי גבוהה לעומת ימי ריתוק, אבל קצין בקבע שלא נותנים לו בכלל את האפשרות לקבל קנס כספי במקום שבקבע הקנס הוא אמור להיות הברירת מחדל, נשמע חריף וקשה ביותר.

sagivassa

New member
כן...

נתפס בדרך חזרה מתרגיל בצפון, בתחנת דלק, ללא חולצת מדים, אלא עם חולצה לבנה. הוא נשפט בעבר על שיער - אך חשוב לציין שהמפקד קנס אותו תוך ציון העובדה שהוא בכלל לא היה נותן לו דוח על השיער... כלומר תלונה סתמית. הוא משרת בצריפין, בה"ד 16

מכני

New member
על פניו - בהתחשב בנסיבות

נראה לי עונש חריף ששווה לנסות ולבקש להקל בו.

deathcaster

New member
בה"ד 16

לא מפתיע, הם מושפעים מכלא 4 ליד
שמעתי כבר כמה דברים הזויים על בה"ד 16

mcborka

New member
לא רק בבה"ד 16

גם בתובלה נותנים 14 ימי ריתוק או 700 ש"ח קנס על שטויות כמו גומיות לא מעל הנעל, או דיסקית מחוץ לחולצה ולא בתוכה, זה בשבילם הופעה מרושלת

mcborka

New member
אני פשוט חייב להסכים אם דבריך

אין לי מילים אחרות

deathcaster

New member
יש לי ניסיון ../images/Emo13.gif

כמעט 11 שנים שירתתי בבסיס צמוד לבסיס הובלה... מעבר לכך שזה היה אחד הבסיסים הנקיים והמטופחים בארץ (לא משהו שאפשר להגיד על כלא) כל פעם שהייתי צריך להיכנס לשם.... אפילו רק בשביל לקות פחית בשק"ם בתקופה שקדמה למכונות השתייה האוטומטיות... (כי לנו ביחידה לא היה שק"ם) זו הייתה תחושה של כלא

z v e z d a

New member
דווקא בזמן האחרון מחמירים עם קצינים ואנשי קבע

בגלל ההנחה הצודקת, שהם אמורים להוות דוגמא. אני לא מבין מאיפה נלקח הרעיון, שלאיש קבע (בגלל שהוא איש קבע) צריכה להינתן אופציה לבחור בקנס כעונש.גם את הריתוק אפשר לשרוד, ודווקא ריתוק מה זה מרתיע מלהיתפס בפעם הבאה. בזמן האחרון ריתוק לאנשי קבע דווקא נפוץ. באט"ל , למשל, לא רואים בעיניים. יש ליגת המשמעת (בטח קיימת גם בפיקודים אחרים), מי, ששופט בדרך כלל את אנשי קבע על עבירות כאלה זה אל"מ, והוא מכניס עד הסוף בלי לראות, אם בנאדם הוא איש משפחה או לא. אם יש ביקורת אכ"א או אט"ל, בכלל לא צופים למחילה. דוגמאות לעונשים : 1. קא"ב (אני בזמני) בחר בריתוק וקיבל 14 ימי ריתוק בגלל, שהיה לא מסופר בביקורת אכ"א ב-2007. 2. רס"ל (נשוי), שהגיע לבסיס ברכב על ב', כי יצא באותו בוקר להגנ"ש, קיבל דו"ח באחד משערי צריפין ונשפט ל-14 ימי ריתוק. 3. רס"ל (נשוי), שקיבל דו"ח מ"צ בגלל תספורת קיבל 14 ימי ריתוק 4. רס"ר (נשוי), שהיה לא מגולח בזמן ביקורת אט"ל נשפט ל-14 ימי ריתוק. 5. סמ"רית, שלא החזיקה בהגה בשתי הידיים, נשפטה ל-7 ימי ריתוק. 6. רס"ל, שקיבל דו"ח על גילוח באחד ממבצעי מלביש גדולים, נשפט ל-7 ימי מחבוש. עוד מטעמים, שלא מתחום הופעה ולבוש : 7. סרן, שריכל בחדר האוכל וצעק שביחידה יש מפיה, ורס"ן אחראי על תורנויות הוא אפס מאופס, נשפט ל-21 ימי מחבוש. 8. קא"ב, שבאחד מסיכומי ראיון עם מפקד היחידה הסכים לצאת לקק"צ, אבל חזר בו לפני ההכנה, נשפט בגין התנהגות לא הולמת לקצין ל-21 ימי ריתוק. אחרי קבילה לנקח"ל נערך משפט חוזר והקצין שוחרר מצה"ל.

deathcaster

New member
במחשבה שנייה

טוב מאוד... אני תמיד הייתי נדהם כיצד דורשים מחיילי חובה להיות מדוגמים ונגדים וקצינים שהם אינם עוסקים במשמעת נראים כמו משהו שחזיר הקיא

z v e z d a

New member
רק שבזמן האחרון לא דורשים מחיילי חובה הרבה

הרבה מאוד תלוי במפקדים, ולמפקדים אין הרבה כוח וזמן להתעסק בתלונות. קורים מקרים בהם החייל נשפט ומקבל עונש קל, כי אם, למשל, העבירה שלו שווה מחבוש, אם הוא יישפט למחבוש, אז כנראה בכלל לא יגיע לכלא, כי שם פשוט אין מקום. בבסיסים עם אוכלוסיה בעייתית, כמו תובלה, או אחסנה, זה בכלל מכה. שם מרחפת מעל כולם הנחיית רמטכ"ל לצמצמם את הנשר משירות, ואם נותנים לחייל בעייתי כלא או ריתוק, אז הוא ידפוק נפקדות פעם-פעמיים, וייצא מהצבא.

למעלה