שאלת רכישת לפ-טופ (נשאל גם בפורום חומרה בתפוז)

שאלת רכישת לפ-טופ (נשאל גם בפורום חומרה בתפוז)

ה"צעצוע" של בת הזוג שלי שבק. זה היה "לב-טיטן" של אפורדי משנת 2008.
מחפש "תחליף": מחשב נייד, שמוש עקרי - גלישה ברשת, מיילים, קצת עיבוד תמלילים, הצגת תמונות מהמצלמה ועריכה פשוטה שלהן (שנוי גודל).
דרישות כלליות: מסך באזור ה-15", מעבד דו ליבתי "סביר", לפחות 2GB זכרון נדיף (נשמח ליותר, מוכנים להסתפק בזה), כונן קשיח בגודל סביר (512GB יהיה נחמד, אבל מוכנים להתפשר גם על פחות), חומרה שנתמכת בלינוקס (כרטיס מסך, כרטיס רשת, וכדאי שגם כרטיס הקול), המחשב יהיה בשמוש בבית (סוללה לא גדולה תספיק).
מחיר - גורם קריטי.
מחפש חנות\גורם מוכר באזור דרום השרון (כפ"ס, הוד השרון, רעננה...), והמלצות על דגמים.
גיא.

Human NOT Alien

New member
אתה תתקשה למצוא משהו שלא עומד בדרישות...

הדרישות שלך נמוכות. נמוכות מאוד. אין סיבה לקנות היום מחשב נייד (אולי נטבוק, אבל נראה לי שהקטגוריה הזאת כבר לא קיימת) עם פחות מ-4G זיכרון. אם תרצה i3 תצרטרך להוסיף ס"ה כ-200 ש"ח.
חוץ מהמחיר. לא כתבת מה גובה התקציב: אם זה בסביבות 1,500 ש"ח יש מבחר גדול של מחשבים ניידים שעמודים בדרישות שלך.

לגבי חומרה נתמכת בלינוקס: יש לי שני ניידים של acer, ולשניהם יש תמיכה מעולה (חוץ מאובונטו שהיו לי כמה בעיות עם הכרטיס גרפי כשהם שדרגו ל-13 ואני עברתי להפצות של רד-הט). אפילו הכרטיסי רשת נתמכו בכלים של bt5.

נראה לי שרוב הניידים "הסטנדרטים" עובדים נהדר עם לינוקס. לינוקס של היום זה לא מה שהיה פעם. לדעתי, אחרי שמצאת דגם שמתאים לך, פשוט גגל את שם הדגם/חומרה/כרטיס גרפי עם linux/not woking/problem/drivers/ubuntu.

אחרי שגיאה בהגדרת רשת, בעיה בהסרת הגדרת כרטיס שגוי

בטעות הגדרתי את כרטיס הרשת החוטי ככרטיס אל-חוטי עם ndiswrapper. (שגיאה בשורה בשמוש בmagiea network manager).
&nbsp
מישהו זוכר מה (והיכן) קובץ ההגדרות? (לא מצליח לבטל את ההגדרה דרך ה"מנהל").

פתור

אתחול מתקליטור ההתקנה, בחירה ב"עדכון גרסה", מעבר מהיר להגדרות חומרה, הגדרה מחדש של הכרטיס החוטי.
&nbsp
השלב הבא - הגדרת כרטיס הרשת האלחוטי. נסיון להגדיר אותו עם ndiswrapper נכשל, נסיונות להכנס להגדרות שלו (דרך "מנהל הרשת" של מגיה) מחזירים שגיאה:
Unable to find network interface for selected device (using dcma driver
אשמח לרעיונות, אעדכן בהמשך.

xcalibur

New member
כמעט כל המחשבים של DELL בימינו

מגיעים עם FREE DOS שזה אימפלמנטציה של UBUNTU.
&nbsp
רק תבחר דגם.

בסוף קניתי לנובו, עדיין לא הצלחתי להגדיר את הכרטיס האלחוטי.

ותיקון קל - free dos זה ממש לא מימוש של לינוקס. זה פרויקט אחר, עם ליבה אחרת. ולא ידוע לי על שום קשר בינו ובין אובונטו.
&nbsp
&nbsp

xcalibur

New member
היינו קונים כאלה בכמויות

על המחשב עצמו יש מבדקה של אובונטו ומערכת ההפעלה היא ללא שמץ של ספק אובונטו.
&nbsp
יכול להיות שהנציג מכירות קרה לזה ככה...
&nbsp

הרבה אנשי מכירות קוראים לזה FREEDOS כי זה חינם

אבל כפי שראית, מדובר באובונטו לתפארת.

המחשב שרכשתי הגיע עם freedos ולא עם לינוקס + בעיה בכרטיס האל

(לא שזה שינה לי משהו).
&nbsp
ועדיין - אשמח לקבלת כוון לבעית הגדרת הכרטיס האלחוטי.
&nbsp
נסיון להגדיר אותו עם ndiswrapper נכשל, נסיונות להכנס להגדרות שלו (דרך "מנהל הרשת" של מגיה) מחזירים שגיאה:
Unable to find network interface for selected device (using dcma driver
אשמח לרעיונות, אעדכן בהמשך.

hetzbh

New member
גם לי יש לנובו

איזו הפצה אתה מנסה להתקין ואיזו גירסה? אני משתמש ב-S510P של לנובו עם פדורה 20 וכל הציודים עובדים חלק כולל WIFI ואודיו.

hetzbh

New member
צר לי

אבל הפצות יותר מוכרות כאובונטו או פדורה עושות את כל המאמצים לכלול את כל הדרייברים וההגדרות שצריכים במחשבים מודרניים. אין לי מושג לגבי mageia ולכן אני ממליץ שתבחר באחת מה-2 שציינתי ואז תנסה.

בת הזוג שלי התרגלה לכלים של מנדריבה.

נראה לך שתסכים לעבור למשהו "אחר"?
בכל אופן, מנסיוני מגיה החל בגרסה 3 "מקבלים" קבצי RPM של פדורה ללא בעיות (יש תאימות מלאה). כשיהיה זמן אסתכל על זה שוב.
&nbsp
על כל פנים, תודה על הנסיון לעזור.

hetzbh

New member
אתה מתבלבל בין 2 דברים שונים

המחשבים של DELL הם Certified ל-Ubuntu, נערכים בדיקות שהמחשבים יכולים לעבוד ישר לאחר התקנת אובונטו ובגלל זה המדבקה, אבל הם לא מגיעים עם אובונטו.
אין שום קשר בין FreeDOS ל-Ubuntu. האובונטו הוא לינוקס ו-FreeDOS זה מימוש MS-DOS מחדש עם אימפלמנטציה חופשית. לא קיימות שם שום ספריות לינוקס.

נראה לי שאתה זה שלא הבין את ההודעה שלי

רוב מחשבי הDELL שאני מזמין הם ללא מערכת הפעלה מיקרוסופטית. אצל 2 ספקים שונים (וגדולים) רשום במפרט "FREEDOS" אבל בפועל מגיעים עם אובונטו.
&nbsp
עוד לא יצא לי לראות מחשב DELL מגיע עם FREEDOS.
&nbsp
לצערי, אני יודע טוב מאוד מה זה FREEDOS (ולשמחתי) מה זה לינוקס.
&nbsp
משום מה אתה מתבלבל בין הידע של אנשי המכירות לבין הידע שלי.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

hetzbh

New member
אוקיי, הבנתי

באופן עקרוני ולפי מה שאני מכיר את DELL, הם שמים בקופסא דיסקט (או כרטיס SD) עם FREEDOS כי החוזה שלהם מול מיקרוסופט (בעקבות התביעה שהיתה ב-98) אומר שהם צריכים למכור את המחשבים עם מערכת הפעלה *כלשהיא* - אז FreeDOS לא עולה כלום, אז הם עלו על העגלה.
&nbsp
אם הם נותנים לך מותקן אובונטו, אז זה מעניין ופעם ראשונה שאני שומע זאת.
&nbsp
סליחה על האי הבנה

עכשיו כשאתה אומר את זה

זכור לי איזה דיסקט FREEDOS בהזמנה ישנה מאוד.
&nbsp
כל ההזמנות מהשנתיים האחרונות שלנו הגיעו עם אובונטו מותקן, פלוס סטיקר יפה.
נשאלת השאלה אם זה קצר בין הספק לDELL או שDELL עצמם התחילו לדחוף אובונטו. בכל מקרה, זה צעד מבורך.
&nbsp
אני אבדוק את העניין קצת יותר לעומק בהזמנה הבאה.
&nbsp

למעלה