רעיל החומר, אבל יש תמימות דעים לגבי מספר דברים: לא מערבבים פימו עם אוכל! ז"א שכלי שהשתמשת בו לפימו לא! חוזר למטבח. חשוב להקפיד על אפיה בטמפרטורה הנכונה (לא יותר מ-150 ולא יותר מ1/2 שעה). לא להניח את הפימו בתנור על הרשת אלא על נייר אפיה. יש מחמירות שאופות בטוסטר אובן מיוחד רק לפימו - אני לא יכולה כי כדים לא נכנסים לשם...אבל אני משאירה את התנור פתוח אח"כ ולא משתמשת בו כמה שעות (לבישול..). אני מאווררת את המטבח בזמן האפיה ומשתדלת לא לאפות זמן שהילדים מסתובבים בבית (יעני לילה...). חשוב לנקות את המשטח עליו עבדת לאחר השימוש. חשוב לשטוף ידיים אחרי השימוש. לא לתת לילדים להכניס לפה גם לאחר האפיה... מקווה שעזרתי והרגעתי אותך...
הרווחת כאן. צריך לציין שעל הפימו עצמו מופיע אישור של איגוד האמנים האמריקאי (או משהו כזה) שהפימו הוא חומר לא רעיל.(ראי תמונה) נשמעו כאן טענות בעבר שזה לא מספיק אמין והובאו כל מיני מחקרים שהראו כל מיני קשרים בין מחלות כבד מסתוריות לפימו. בקיצור - זה נושא לא סגור. לדעתי האישית - צריך להקפיד לרחוץ ידיים וכו' בין מעבר בעבודה לאוכל - אבל ממש ממש אין צורך להכנס לפניקה. אבל כנראה שאני די יחידה בדיעה זאת.
די נמאס לכתוב שוב ושוב. אולי אכתוב איזה מאמר קטן ונשמור אותו במאמרים או משהו כזה ובכל שפעם שתצוץ השאלה הזו נפנה את השואל לשם???? מינהלות....מה דעתכן???
אינטרס ברור. זהו ארגון שמאחד את כל האומנים. פעם אומגה אמרו לי שהם מעבירים את המאמר שדיברתי איתם עליו לחברה של הפימו והם הגרמנים, מוכנים אפילו לתבוע את מי שפירסם את המאמר. ואני שואלת אתכם? שמעתם על איזו תביעה לאחרונה ? אז המלצתי היא לנקוט בכל מה שממליצים כאן. הרי אין סיבה להוסיף רעלים למה שכבר יש ואי אפשר למנוע.... מי שבאמת אוהבת להתעסק בזה לא תפסיק רק בגלל החשש הזה.... אבל יש לנקוט בכל אמצעי הזהירות.
אני רק יכולה להעיד שלאחר כמה שעות עבודה רצופות, אני ממש לא מרגישה טוב. אני לא יודעת אם זה בגלל הישיבה הממושכת, ההתכופפות על שולחן העבודה או הריח של הפימו, אבל לאחר כמה שעות אני בפירוש סובלת מכאבי ראש חזקים ובחילות. מפחיד לאללה!
יושבת בחדר סגור כמה שעות, מדיי פעם גם התנור עובד עם אפיית חימר פולימרי (אני בדרך כלל משתמשת בפרמו שיש לו פחות ריח לוואי ופחות ריח בזמן האפייה) ןמרגישה בעיקר מאושרת- לא כאבי ראש ולא בחילות... אני תמיד אמרת- שאם את האמריקאים עם הלחץ וההיסטריה שלהם לגבי בטיחות החומר הזה עבר אז זה כנראה בסדר...
נכון שמצד אחד יצא להם שם "שאם האמריקאים אישרו..." ומצד שני המון תרופות יורדות מהמדף למרות שאושרו בעבר....
אגב, את הריח של הפרמו אני מריחה גם אחרי שהוא כבר הפך לתכשיט. מספיק שאני מקרבת את היד (עליה ענוד הצמיד) לכיוון הראשואני מריחה את זה. לפעמים גם מריחים ריח בזמן העבודה איתו אבל לא נורא. זה גם עניין של רגישות. אני למשל לא סובלת ריח של סיגריות. אני מריחה גם כאשר השכן מלמעלה עומד ומעשן במרפסת ומצד שני אישי לא מריח כלום ואם מריח זה לא מפריע לו....
דברים בגו, היתה כש"אפיתי" את הפימו בעודו מודבק על אקווריום בעזרת מייבש שיער. לאחר כחצי שעה היתה לי בחילה עם כאב ראש. בכל שאר הזמן, חדוות היצירה אטומה כנראה