../images/Emo12.gif All-purpose Chocolate?
מצד אחד, אני משוכנע שאתה מוצא ששוקולד 58% אכן מתאים לכל מתכוני השוקולד שלך. מצד שני, איני יכול שלא להתייחס לקביעה שעלולה להיווצר מהודעתך ש"שוקולד 58% מתאים למתכוני שוקולד בכלל ומוטב שיהיה זה השוקולד של פרויבל". מי שיקרא את ההודעה עוד עלול לחשוב ששוקולד 58% של פרויבל באמת מתאים לכל דבר. חוץ מזה, לדעתי האישית, פרויבל לצערם הם רק פרויבל. כן, הם זולים יחסית. כן, הם נוחים לעבודה ונוטים להתנהג יפה. ממש כמו השוקולד של קאליבו. אבל אני באופן אישי מוצא שחסרה בהם ה"נשמה". אותה דווקא מצאתי בשוקולד של ואלרהונה ובשפע. פרויבל וקאליבו גסים ומחוספסים. ואלרהונה לעומתם ניחן באצילות, בעדינות וברעננות. עם מדברים על שוקולד מאוזן עד כדי "מפיל", אז ואלרהונה עונה במדוייק להגדרה. אם אהיה ציורי לרגע, אז ההבדל בין פרויבל/קאליבו לואלרהונה עבורי הוא כמו ההבדל בין פועל בניין לרקדנית בלט. ולא, אין לי קשר וחצי קשר לואלרהונה – הלוואי שהייתי מקבל מהם אחוזים על היחצ"נות החינמית שאני עושה להם. אז נכון. אפשר להתעלם מהרבה מאד נתונים במנה ובסביבתה ולהגיד: אותי לא מעניין - אני עושה הכל עם 58%, וכשאני רוצה טעם יותר חזק לעולם אשתמש ב-70%. של פרויבל. וזה לגיטימי. אבל לדעתי הבחירה בסוג השוקולד(יצרן וטעם) צריכה להעשות תוך התחשבות אדירה: א) במנה עצמה ובמרכיביה, ב) בהקשרים של המנה (למשל קינוח לארוחה). לפני שאבחר בשוקולד אשאל את עצמי מה אני רוצה להשיג? האם המוס יעמוד בפני עצמו וכך גם ייאכל? האם המוס יהיה בתוך העוגה/מנה או בחלקה החיצוני/בנפרד? אם הוא חלק מעוגה/מנה, מה המרכיבים של המנה ואיך המוס משתלב עימם? האם טעם המוס הוא זה שאמור להוביל את המנה או להישאר ברקע כמחזק טעמים? אם מדובר בארוחה, הרי שעלי לדעת מהי הארוחה? ולמה כל השאלות האלה חשובות? ראשית, כדי להוכיח שהתשובה עליהן איננה "פרויבל 58%" או "ואלרהונה קאראק" באופן מיידי וחד-משמעי. שנית, במנות שאני מרכיב, לא מעניין אותי רק שלשוקולד שאני משתמש בו יהיה טעם של... שוקולד. שוקולד חופף במידה מסוימת ליין. בחירה/התאמה של שוקולד כשלעצמו, או במנה מורכבת, היא מבחינתי קשה כמו בחירה/התאמה של יין. שוקולד טוב לא תמיד יהיה רק עם טעם של שוקולד טוב. בטעימות של שוקולד אפשר לדבר על טעמים בסיסים כמו מרירות, חמיצות, מתיקות, עפיצות (כן כן). אפשר לדבר על המגע הראשוני של השוקולד בפה, על הצבע שלו, על העובי שלו ועל משך הטעם. אפשר להתייחס לטעמים מורכבים יותר: פירות טריים ויבשים, וניל, קרמל, קפה... ברור שהטעם המדויק מטשטש מעט במוס – אבל גם (ובמיוחד) כשהעוגה/מנה קצת יותר מורכבת מבחינה של טעמים, התעלמות מכל מה שאמרתי יכולה לגרום להבדל בין "טעים" לבין "אלוהי". מפה ועד לבחירה להצמד לשוקולד מסוים, ולהכתירו כבחירה המתאימה ביותר עבור כמעט כל מה שמכיל שוקולד יש מרחק רב. זו הבחירה ש-ל-ך ושלך בלבד.