שאלת שירשור...

שאלת שירשור...

שמתי לב שהפורום קצת מת לאחרונה (בשעתיים האחרונות
) אז הנה שאלת שירשור... מה היצירה שהכי הייתם רוצים לנגן בפסנתר? שלי אישית, זה הברקרולה בפה דיאז מז´ור של שופן.

matanbu

New member
אממ שלי בטח יפתיע קצת

אבל אני הכייייי הייתי רוצה לנגן את השיר שהלחנתי לעצמי. הלחנתי אותו כמה מפתיע על מלודיה+הרמוניה (אקורדים), אבל אני מנגנת את זה נורא יבש יחסית לדודה שלי שעוזרת לי המון איתו (בעיקר באקורדים), שהיא מנגנת משו בסגנון 10 שנים יותר ממני (וגם למדה את זה לתואר). כנראה גם נקליט את השיר מתישהו בקרוב (הוא בעיקר פסנתר) אם תרצו כשהוא יהיה מוקלט אני אעלה לפה קישור.

נשמע מעניין...

קראתי את השיר, שיר יפה
את גם שרה? והאם את לומדת תיאוריה של המוזיקה והרמוניה במסגרת כלשהי?

Mr Peiser

New member
פולונז של שופן..

אחחח הפולונז של שופן - Heroic - ב..נראה לי לה מז´ור לא זוכר את הסולם או לה במול מז´ור ... אבל הוא אחד היצירות היותר קשות ששופן כתב... וחוששני שיש לי עוד כמה שנים ללמוד עד שאני אוכל לנגן אותו..

matanbu

New member
תודה:)

אני שרה, בעיקר במקלחת :) אבל בקשר לשאלתך - כן אני לומדת תאוריה והרמוניה (שחלק ממנה זה גם לשיר), במסגרת לימודי מגמת מוזיקה בביצפר, שמה אני מתוכננת לעשות בגרות 5 יחידות רק תיאוריה. לא נראה לי שאני יעשה רסיטל אני לא מאמינה שאני ברמה מספיק טובה.

מיכלוש7

New member
Chopin-fantasie impromptu

זה לא שזאת היצירה הכי יפה ששמעתי או משהו... אבל היא פשוט נשמעת לי דבר בלתי-אפשרי לנגן! זה כ"כ מהיר ומסובך! כל שרק אם אני אי-פעם אצליח לנגן את זה (ולא נראה לי שזה יקרה...) אני ארגיש שבאמת הגעתי למשהו... עוד משהו שמאוד הייתי רוצה לנגן זה את 3 החלקים של סונטת אור הירח של בטהובן! (עוד יצירה מדהימה אבל בלתי אפשרית... לפחות ב10 שנים הבאות!) ולסיכום:
(מייאש...)

הממ...

אני פעם ראיתי מישהו מנגן את הפנטזיה אימפרומפטו, ז"א, תלמיד של המורה שלי זה קטע יותר קל משהוא נראה, כי הוא חוזר על עצמו הרבה. פשוט עניין של זריזות

מיכלוש7

New member
המורה שלי ניגנה לי את זה!

זה באמת נראה פחות קשה אחרי שמישהו מנגן לך, אבל זה עדיין מסובך... ובהחלט דורש המון זריזות!

זליל

New member
אני רוצה לנגן את הסונטה מס 2 שלשופן

את הקונצ´רטו השני שלו ואת הסונטה אפסיונטה

Rain88

New member
...

מאחר ואני יחסית בתחילת דרכי (מנגנת רק כשנה) יש הרבה יצירות שאני שואפת להגיע אליהן. יש לי משיכה מסויימת למנגינות עם צל טראגי, מאד הייתי רוצה לנגן את שאפן- The funeral march

דניעל

New member
מה, רק שופן?

האמת ששופן הוא גם משאת נפשי. אני יודעת ואלס אחד שלו, ואף פעם לא יצא לי ללמוד אותו ממש עד הסוף. תמיד, אבל תמיד אני חייבת קצת לזייף... אבל מה שנראה לי כרגע ממש בלתי אפשרי זה לגמור את סונטה לאור ירח. מעניין שגם מיכל כתבה את זה. התגברתי על שני החלקים הראשונים, אבל את החלק השלישי נראה לי שאלמד רק כשאחזור ללימודים עם מורה, אם בכלל אחזור, אם בכלל אצליח...

orbiti

New member
תמונות בתערוכה!

או את הקונצ´רטו לפסנתר של קית´ אמרסון

המממממ...

טוב זו שאלה ממש קשה... הייתי מאוד רוצה לנגן את הפרטיטה השנייה של באך אחת היצירות היותר מדהימות בעולם... יום יבוא ואני אנגן אותה.... גל

הכי

הייתי רוצה לנגן את מעוף הדבורה ואני גם עובד על זה אבל נתקעתי באיזה נקודה מסריחה ואין לי כוח להמשיך

למעלה