שאלת שמן זית

הילית111

New member
שאלת שמן זית

שאלת שמן זית רציתי לדעת אחרי שפותחים בקבוק של שמן זית היכן צריך לאחסן אותו ? במקרר בחוץ? האם זה משתנה מחורף לקיץ?. ובעונה זו של השנה? ובכלל איזה שמן זית הכי מומלץ מבחינת טעם ואיכות? בעלי קנה שמן זית כבישה קרה של יד מרדכי "כתית מעולה" כתוב על זה. אני התחלתי להשתמש בשמן זית לאוכל שאני מכינה לבני בן 8.5 חודשים. אני מוסיפה טיפה לפירה לירקות וכד' במקום שמן רגיל. האם השמן הזה של יד מרדכי שיש לי מתאים גם לטיגון קל במחבת נניח להזהבה של בצל או הקפצת נתחי עוף וכד? או רק לשימוש על סלטים קרים וכו ? אני מעדיפה שמן זית שיתאים גם לסלט גם לטיגון רב שימושי כזה לא יודעת אם מה שיש לי הוא אכן כזה.אשמח להמלצה. תודה מראש לכל העונים ושבת נהדרת
 

אלינקה

New member
לאחסן במקום אפל

לא במקרר אני מטגנת בזמן זית הכל חוץ מטיגון עמוק אמי מטגנת גם צ'יפס אני פשוט מעדיפה קנולה לטיגן ציפס שניצלים וקציצות אבל כל השאר רק שמן זית הטעם תלוי בסוג הזית סורי יותר חריף יותר ארומתי נבלי וברנע הטעם יותר עדין
 
למעלה