שאלת שמן זית

הילית111

New member
שאלת שמן זית

שאלת שמן זית רציתי לדעת אחרי שפותחים בקבוק של שמן זית היכן צריך לאחסן אותו ? במקרר בחוץ? האם זה משתנה מחורף לקיץ?. ובעונה זו של השנה? ובכלל איזה שמן זית הכי מומלץ מבחינת טעם ואיכות? בעלי קנה שמן זית כבישה קרה של יד מרדכי "כתית מעולה" כתוב על זה. אני התחלתי להשתמש בשמן זית לאוכל שאני מכינה לבני בן 8.5 חודשים. אני מוסיפה טיפה לפירה לירקות וכד' במקום שמן רגיל. האם השמן הזה של יד מרדכי שיש לי מתאים גם לטיגון קל במחבת נניח להזהבה של בצל או הקפצת נתחי עוף וכד? או רק לשימוש על סלטים קרים וכו ? אני מעדיפה שמן זית שיתאים גם לסלט גם לטיגון רב שימושי כזה לא יודעת אם מה שיש לי הוא אכן כזה.אשמח להמלצה. תודה מראש לכל העונים ושבת נהדרת
 

אחשל

New member
תשובות שמן זית ../images/Emo13.gif

אפשר לאחסן בארון, לא במקרר. בכל מקרה במקום מוצל ולא חשוף לאור ישיר. רצוי בבקבוק זכוכית ולא פלסטיק. השמן זית הכי ממומלץ הוא - זה שהכי טעים לך
. נסי שמנים מסוגים שונים ותגלי מה את מעדיפה. מבחינת האיכות יש כמה מדדים שמתייחסים אליהם, העיקריים הם אופן הכבישה ורמת חומציות, כשהעדיפות היא לכבישה קרה ולדרגת חומציות של פחות מ- 0.8%. אפשר לטגן בשמן זית, כל עוד מקפידים לא לשרוף אותו. את יכולה למצוא מידע תמציתי בוויקיפדיה, ובטח בעוד המון מקומות. בתאבון
 
למעלה