שאלת שמן זית

הילית111

New member
שאלת שמן זית

שאלת שמן זית רציתי לדעת אחרי שפותחים בקבוק של שמן זית היכן צריך לאחסן אותו ? במקרר בחוץ? האם זה משתנה מחורף לקיץ?. ובעונה זו של השנה? ובכלל איזה שמן זית הכי מומלץ מבחינת טעם ואיכות? בעלי קנה שמן זית כבישה קרה של יד מרדכי "כתית מעולה" כתוב על זה. אני התחלתי להשתמש בשמן זית לאוכל שאני מכינה לבני בן 8.5 חודשים. אני מוסיפה טיפה לפירה לירקות וכד' במקום שמן רגיל. האם השמן הזה של יד מרדכי שיש לי מתאים גם לטיגון קל במחבת נניח להזהבה של בצל או הקפצת נתחי עוף וכד? או רק לשימוש על סלטים קרים וכו ? אני מעדיפה שמן זית שיתאים גם לסלט גם לטיגון רב שימושי כזה לא יודעת אם מה שיש לי הוא אכן כזה.אשמח להמלצה. תודה מראש לכל העונים ושבת נהדרת
 

d a p h n a

New member
אני משתמשת בשמן זית כתית מעולה

לכל השימושים: לסלט, לטיגון קל, בישול וכו'. לפעמים בתכניות בישול או ספרי בישול אומרים להשתמש בשמן זית שאינו כתית מעולה לטיגון ובישול ובכתית מעולה לסלט. הסיבה היא פשוט שכתית מעולה הוא שמן זית מאוד איכותי ונוטה להיות די יקר, ולכן ההמלצה היא לא "לבזבז" אותו על דברים כמו טיגון שבהם הטעם ממילא קצת "הולך" וחבל להשתמש בכתית מעולה. לי אישית אין סבלנות וכוח להחזיק שני בקבוקי שמן זית בבית, וממילא אני לא משתמשת בכל כך הרבה - ולכן אני משתמשת בשמן זית כתית מעולה לכל שימוש. המצבים שבהם לא מומלץ להשתמש בשמן זית הם טיגון עמוק (שמן זית נשרף בטמפרטורה נמוכה ולכן טיגון כזה לא עובד איתו) ומצבים שבהם רוצים טעם יחסית ניטרלי של שמן או טעם שלא מתאים לטעם החזק של שמן זית (למשל ברוב סוגי האפייה עם שמן ובבישול אסיאתי). מבחינת איכות, שמן הזית האיכותי ביותר הוא כתית מעולה מכבישה קרה. על בקבוקי השמן בדרך כלל כתוב את אחוז החומציות שלהם (אם אני זוכרת נכון), וככל שזה יותר נמוך, השמן איכותי יותר. שמן מהרמה האיכותית ביותר הוא כזה עם 2 אחוזי חומציות ומטה (שוב, אם אני זוכרת נכון). אני באופן אישי בדרך כלל קונה שמנים איטלקיים או ספרדיים, אבל גם השמן של יד מרדכי זכור לי לטובה, והכי זכורים לטובה הם השמנים של יצרני הבוטיק שמייצרים שמן סופר-איכותי, אבל באופן מצער קשה מאוד להשיג אותו והוא גם יקר מאוד מאוד.
 
אחסון במקום קריר וחשוך

בתוך ארון, אפשר גם במקרר אם רוצים אבל ארון כלשהו זה מספיק. שמן זית כתית מעולה הוא שמן זית עם חמיצות נמוכה במיוחד. הוא מיועד בעיקר לשימוש בסלט וכתוספת למאכלים, אבל אין בעיה להשתמש בו גם לטיגון.
 
למעלה