שאלת שניצלים

mimor2

New member
שאלת שניצלים

סבתא שלי היתה נוהגת לצפות את השניצל לפני הטיגון, ואז להקפיא אותו ככה, ולפני הארוחה - היא פשוט היתה מפשירה מהמקפיא את הכמות שרצתה ורק אז טיגנה. פטנט נחמד שמקל את החיים ללא ספק. אבל אז שמעתי איפשהו שזה לא בריא בגלל הביצה. (להקפיא אותה ואח"כ להפשיר - משהו עם חיידקים וכו'). מישהו יודע להגיד לי? כי זה בהחלט יכול להקל את החיים להקפיא כמות וכל פעם להוציא ולטגן בלי כל הפצ'קע...
 
האמת שפעם ראשונה אני שומעת

על הקפאהשל שניצל כולל הציפוי שלו. אני תמיד תמיד מכינה את הבלילה משרה את השניצלים לילה במקרר בתוך הבלילה ואז מטגנת. בקשר לבריאות האמת שאין לי מושג נחכה ונראה מה המומחיות יגידו. וכמובן ברוכה הבאה
 

mimor2

New member
../images/Emo140.gif תודה

אני חייבת לציין שדפדפתי לי בדפי הפורום ואני מתמוגגת לראות מה שהולך כאן! הוספתי למועדפים.....
 
ראשית ברוכה הבאה, אני אגיד לך מה

אני עושה אני מטגנת את השניצלים מחכה שהם יתקררו עוטפת אותם בנייר כסף, ואז מקפיאה, כשאני רוצה כמות מסויימת אני מוציאה מהמקפיא ואז מחממת בטוסטר וזה יוצא טרי כאילו טיגנתי אותם זה עתה, אגב הטיפ הזה לקוח מזמנים מודרניים של ידיעות ואני נהנית ממנו, ועכשיו גם מיידעת אתכן.
 

mimor2

New member
בטוח שזה יוצא כמו טרי?

כי אין כמו טעם של שניצל שזה עתה יצא מהמחבת... אגב - את מחממת בתוך הנייר כסף או שאת פותחת ומחממת ללא כיסוי?!
 
מחממת בלי הנייר כסף כמובן, טוב תראי

אין כמו אוכל טרי שמבשלים אותו ואוכלים אותו מיד, אבל מניסיוני האישי הטעם לא רחוק, עובדה שאני עושה את זה כל פעם ואף אחד לא מתאכזב, תנסי בכמות קטנה ותיראי, אגב אני מקפיאה הרבה דברים ואחר כך מחממת וזה לא נורא בכלל.
 
שמעתי על כך

חמותי ז"ל נהגה לצפות שניצלים ולהקפיא, ומעניין שבעלי הזכיר לי את זה ממש אתמול. מכיוון שהיא חייתה עד גיל 99 , סביר שזה לא מזיק. אני עוד לא נסיתי, בגלל כל האזהרות על הקפאה מחדש והפשרה...
 

mimor2

New member
אז גם את שמעת על האזהרות האלה?

האמת - סבתא שלי בת 85 (שתהיה בריאה - עד 120!!! טפו טפו טפו...) - חולה עליה! וככה היא עשתה במשך שנים... אז אולי גילינו את הסוד לחיים ארוכים?!
מה יכול להזיק בזה כ"כ? זה מה שלא הצלחתי להבין... כי אם זה לא כזה נורא - זה אחלה פטנט, לא?!
 
סוד השניצל

ראשית תודה על קבלת הפנים. האמת שאני אורחת לרגע, והילדים שלי מזמן לא "ילדים". אבל שניצלים אני עושה גם עושה. עכשיו בקשר להקפאה של שניצלים מצופים - אני באמת לא יודעת עד כמה זה מזיק. צודקת קרנושי שפעם לא היתה מודעות לחיידקים, ואני בטוחה שחמותי לא חשבה לרגע שזה מזיק, אבל המחקרים היום מזהירים מפני כל מיני הפשרות-הקפאות. קראתי כמה פעמים מה הנזק של פעולות אלו, אבל אינני מצליחה לזכור. די בכך שיש חשש שזה לא בריא. אולי השיטה שהביאה כאן חברה אחרת - להכין את השניצלים לגמרי ולהקפיא, וכשצריך להוציא ולחמם, היא הטובה ביותר למקרים שרוצים אוכל מוכן מהר.
 
יעל יקירתי ../images/Emo39.gif

בשבילנו את כבר לא אורחת לרגע את חברה!!! אפילו שילדייך גדולים נשמח מאד לראותך פה איתנו ותורמת מהידע הרב שיש לך
 

mimor2

New member
../images/Emo4.gif יש בזה משהו...

טוב, נו, אז הם יסתפקו בשניצל מחומם...... זה עדיין יותר טעים מאלו של מאמא עוף..... (מודה שעד היום זה מה שהם אכלו, אבל פתאום עצוב לי לתת להם משהו תעשייתי ולא משהו שאני הכנתי להם עם כל הלב...)
 
MIMOR2 תראי גם אני נותנת לבנות שניצלים מוכנים

אין בכך כל רע ולפעמים זה אפילו מאוד טעים השינצלים המוכנים יקרים ולכן כאשר מצאתי חברה יותר זולה זה היה עדיף לי מאשר להלחץ בזמן שאני אוספת את הבנות אחרי הגן והבית ספר יש היום אפילו המון סוגים יש קבב יש המבורגר יש טבעות עוף שניל כוכבים יש גם חיות ותחבורה כל מיני אני אישית ממליצה למי שעובדת ואין לה הרבה זמן הכנה
 
אני משתדלת לא יותר מפעם בשבוע

באוכל מעובד יש הרבה דברים לא בריאים- אז ביום שלפני הקניותאו ביום נקיון כשאין זמן זה מה שאוכלים
 
יעל מהכרמל ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני חושבת שפעם לא היתה מודעות לכל החיידקים ואם זה טוב או לא היום בימינו עם כל הפיתוח שלנו בודקים את הדברים האלו וכנראה שמצאו שזה לא טוב.
 
MUMOR2 תאמת בובה לא הייתי מסתכנת עם ביצים

ביצים זה מקור לחיידק שחבל"ז חיידקים שלא הייתי רוצה להסתבך איתם מה שכן הייתי אולי רק מצפה בפירורי לחם ורק כאשר צריך לטגן הייתי טובלת את השניצל בביצה
 

happy00

New member
ומה אם העוף עצמו?

הרי גם מפשירים ומקפיאים את העוף עצמו בלי לבשל אותו, אז זה לא כמו להפשיר ולהקפיא עוף? הרי ידוע שאסור לעשות את זה. (אני מקפיאה שניצלים מטוגנים וקציצות מטוגנות וכל פעם מוציאה כמה ורק מחממת).
 
למעלה