שאלת שתייה (לא
...) - ארוך

גורבי

New member
שאלת שתייה (לא ../images/Emo72.gif...) - ארוך

אוף - מקווה שהפעם תפוז יסכים לשלוח את זה. קודם כל אזהרה: השאלה קצת טיפשית, אז לא להתרגש
(וחוץ מזה, אני בטח לבד פה ממילא, אז אני יכולה לדבר עם עצמי...) תמיד הייתי מאלה ש"שכחו לשתות" - הייתי יכולה לגמור יום שלם עם כוס מים אחת וזהו, בלי להרגיש. במהלך ההריון ה"הוא" והדיאטה שעשיתי אחריו למדתי לשתות, והייתי שותה בערך 2 ליטר ליום, אבל לאחרונה התחלתי לחזור להרגליי משכבר. אז עכשיו אני משתדלת לחזור לסטנדרטים האלו (למי שלא יודעת, במהלך הריון צריך לשתות המון
, ואני הרי ב"הריון" עד שלא יוכח אחרת
), אבל פתאום התחילה לי הדאגה ההפוכה: האם יש מצב של לשתות יותר מדי? כי אני שותה כל הזמן (בעיקר מים), וכמובן הולכת לשירותים כל הזמן (שזה הולך מצוין עם שאר הסימנים המוזרים), ופתאום אני מפחדת (מטופש קצת, אני יודעת) לחטוף הרעלת מים או אפילו להזיק לתינוק... ככל שאני חושבת על זה יותר, יש לי תחושה שמדובר כאן בהמרה של הלחץ שלי בקשר להריון ללחץ בקשר לדברים אחרים, טפשיים ככל שיהיו. אז סליחה... ואם מישהי צריכה עדות לזה שהתקבלתי כחברת כבוד במועדון ההיסטריות, אז הנה: עשיתי בדיקה ביתית הבוקר, בערך 9-10 ימים אחרי הביוץ ודי הרבה לפני איזשהו איחור... כמובן שהיא יצאה שלילית, וכמובן שזה לא אומר שום דבר לכאן או לכאן, אבל כבר לא יכולתי להתאפק
. ולשאלת השאלות: איך ל%^&^@ מעבירים את הימים האלו? הזמן פשוט לא זז. ניסינו - הלכנו אתמול למסיבת פורים, ואפילו היה נחמד, אבל כולן שם (ואני לא מגזימה) היו בהריון, כולל המארחת, אז איך אני אמורה לחשוב על דברים אחרים? זה כמו שאומרים לך לא לחשוב על פיל לבן (ובמקרה הזה, literally
) טוב, אני הולכת לשתות קצת מים ולהירגע

אופה3

New member
שלום לך, השאלה כמה את שותה ביום

את בטח לא שותה 6 ליטר של מים ליום, אז לדעתי זה סביר, אני למשל שותה בימים חמים מאוד כמעט שלוש וחצי ליטר מיםליום, ולא רק בגלל הדיאטה, או הטיפולים, אלא בגלל שזה מאוד בריא, וגם אני רצה הרבה לשירותים, אז ביינתים כל עוד את לא עוברת שש ליטר מים ליום זה בסדר, למרות שאני לא חושבת שיש מישהו שיכול לשתות כל כך הרבה מים. אבל רעלת מים לא מקבלים משתיים או שתיים וחצי ליטר מים ליום. השתיה מאוד חשובה לגוף גם בגלל דיאטה וגם בגלל היריון. ולגבי הימים, תקני גרביים מיוחדות לטיפוס על הקירות (סתםםםם) פ שוט תנסי כמה שפחות לחשוב על זה, ולהיות עסוקה בדברים כייפים ומעניינים שבת שלום האופה

פּוֹנְג

New member
לא יכולה לענות לך בנוגע לשתייה

אני לא שותה בכלל.
להיפך, ביום שבו בסופו של דבר קיבלתי, כל הזמן הייתי צמאה וכבר חשבתי שהנה זה סימן... בנוגע לזמן אני חושבת שהחודש הזה אני אקרא בטירוף. לקחתי כבר 4 ספרים מהספרייה (ובסך הכל ביום השישי של המחזור
) ואני שומרת לי ספר מעניין במיוחד לימים האחרונים. אך מצד שני אני יודעת ששום דבר לא יעזור ואני אטפס על הקירות. |האמת היא שאם אני כבר שם על הקיר, אולי אני כבר אסייד אותו לכבוד פסח|

m i c h a l y

New member
גורבי,

ברוכה המצטרפת לצוות המטפסות. תקני אותי אם אני טועה אבל פורופ זה יכול לזכות במקום הראשון בתחרות "פורומים מורטי העצבים".... לפעמים אני חושבת שאולי זה פשוט שעור בסבלנות לקראת ההורות (המצריכה הרבה...) בכל אופן, על ספורט כבר המלצתי, והספר שאני קראתי בימים האחרונים ("גרעינים לבנים) אמנם היה מצוין להעברת הזמן אבל הסוף כ"כ מאכזב שלא הייתי ממליצה....

ג טלי

New member
יש מצב של שתיית יתר

אבל לא מדובר ב3-4 ליטר ביום. כעיקרון, מנגנון השתיה בגופנו נשלט ע"י מנגנון הצמאון המצוי במוח. ניתן לשלוט במחשבה שצריך לשתות הרבה, אולם את זה מוצאים בעיקר בקרב אנשים שיש להם הפרעה פסיכולוגית הנקראת OCD obsessive-compulsive disorder , והם צורכים יותר מדי מכל דבר והם שותים ללא אבחנה. החשש העיקרי הוא הפרת מאזן האלקטרוליטים בגוף שיכול להביא לפגיעה בקצב הלב, התקפים וגם למוות. הבעיה הזו נפוצה גם בקרב ספורטאים ששותים הרבה ולא מחזירים לגוף את האלקטרוליטים דרך השתיה, אבל לאנשים נורמליים אין כ"כ סכנה להגיע למצב של OD של מים. בכל מקרה של חשש, במיוחד במצב עדין כמו הריון, כדאי להתייעץ ברופא.

למעלה