שאלת תבלינים / שמנים / ועוד כל מיני

Hadar p

New member
שאלת תבלינים / שמנים / ועוד כל מיני

אני יודעת שאני יכולה לשאול את השאלה הזו בפורום מתכונים אבל אז אני בטח אקבל תשובות של מומחים! מה המוצרים התבלינים, השימורים, השמנים או כל דבר שעולה במוחכם יש לכם תמיד בבית! אצלי למשל תמיד יש טונה, אננס וליצ´י בשימורים. תמיד יש מלח רגיל וגס, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אבקות מרק (בצל, עוף ופיטריות), תיבוליות של קנור בטעמים שום ופטרוזילה ובזיליקום. שמן זית, שמן רגיל חומץ רגיל. אורז ופתיתים, קמח רגיל ואוסם... חמאה...ומידי פעם שמנת מתוקה לבישול. לא זוכרת עוד דברים!!!!!!!! מה אצלכם? למשל אין אצלי חומץ בלסמי ואני חושבת לקנות.

אוסנת123

New member
דברים שתמיד חייבים להיות אצלי במטבח

לבישול ובכלל: שמן זית ושמן רגיל מלח גס, פלפל שחור, פלפל לבן, פפריקה מתוקה וחריפה, אגוז מוסקט, אורגנו קטשופ, חרדל ורוטב חמוץ מתוק עם צ´ילי (מהחנות הסינית) תיבוליות (שום פטרוזילה ובזיליקום, והודי) פירורי לחם (עדיף מתובלים) שמנת חמוצה ושמנת מתוקה לבישול חזה עוף וכבד עוף (בפריזר) נודלס ופסטה אורז שימורים – טונה, עגבניות מרוסקות, זיתים, מלפפונים חמוצים, חלב קוקוס, אננס/קוקטיל פירות תפו"א ובצל לאפייה : שוקולד מריר, שמנת מתוקה עמידה, שמנת חמוצה קמח (לבצק פריך, לבצק שמרים ותופח – אני מעדיפה את הקמחים הייעודיים – הם יותר טובים) חמאה, ביצים וחלב סוכר – לבן וחום ג´לטין, אבקת אפיה, וסוכר וניל כל הדברים האלה בשוטף בארונות ובמקרר לכל מקרה שלא יהיה - אני חוטפת התקפות בישול מדי פעם...

אתי@

New member
יש כל כך הרבה דברים... ../images/Emo13.gif

במקרר: מוצרי אפייה - קמח רגיל, קמח אסם גדול וקטן, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קורנפלור, שוקולד מריר וכו´. שום כתוש, אבקת מרק עוף/בצל/פטריות. קטשופ, חרדל, מיונית, תיבלויות קנור. שמנת מתוקה להקצפה, שמנת מתוקה לבישול. במקפיא: שניצלים, עוף טוב ומוצרי בשר קפואים למינהם. חמאה, מרגרינה, מחמאה. קוביות בזיליקום, בצל קצוץ סנפרוסט, בצק עלים מעדנות, בורקס חיימיקו, בורקס של אמא של רונן. בארונות: קורנפלקס וגרנולה קפה, תה, נס קפה. שמן, שמן זית, חומץ בלסמי, יין לבישול. סוכר, סוכר חום, דבש. אורז, פתיתים, מרקים בשקית, קרוטונים, שימורים - מלפפונים במלח, תירס, טונה. תבלינים - מלח, פלפל, אגוז מוסקט, אורגנו, תבלין פיצה, אבקת שום, פפריקות, זנגוויל. חטיפים למקרה שבאים אורחים.

אתי@

New member
לא חובה, אבל נשמר יותר טוב

מפחית את הסיכוי שיכנסו פנימה כל מיני מזיקים

kisses

New member
אהה לא ידעתי טוב אצלינו גם ככה

קר אז אני לא מודאגת

תוכי

New member
הדברים שתמי אצלי במטבח

אבקת מרק - עוף, פיטריות, בצל וטעם עוף תיבוליות של קנור - קארי בארון השימורים: טונה, פיטריות (סטוק של לפחות 6 קופסאות), תירס, אפונה, אפונה וגזר, אפרסקים, מלפפונים חמוצים וזיתים תבלינים: פפריקה מתוקה וחריפה, כמון, פלפל שחור, מלח, כורכרום, על האש, תבלין לדגים, וכו´ (לא זוכרת עכשיו) שמן זית תמיד יש ושמן חמניות לבישול/טיגון שמנת מתוקה - למקרה שצריך להכין עוגה בציק צ´ק (קשור לאפרסקים שבשימורים) וכו´ וכו´ ...............

fila

New member
........

במקרר: מרגרינה,מחמאה,חמאה,גבינה צהובה שמנת לבישול/אפייה. רטבים: קטשופ, מיונז,חרדל,רוטב פירי פירי,טבסקו,סויה,צ´ילי מתוק,שמן צ´ילי. תבלינים: מלח גס/דק, פלפל לבן/שחור , פפריקה חריפה, כרכום, כמון,גראם מסאלה, קארי, אגוזי מוסקט, שורש זנגביל,אבקת שום,שבבי בצל, אבקות מרק, תיבוליות קנור (תאילנדי), קינמון,תבלין גריל עוף ואני לא זוכרת מה עוד..... בפריזר: קוביות שום כתוש,פטרוזיליה קצוצה,בזיליקום קצוץ, בצק עלים ובורקסים של זוגלובק, ובכלל כל מוצרי העוף בשר שניצלים ועל האש אני קונה רק בזוגלובק.....ותמיד יש לי בפריזר בשר טחון,שניצלים, עוף שלם, כרעיים ,כנפיים ומבחר דברים מהירים "על האש"....... ,בארון העוגות": קמח רגיל ותופח(גדול וקטן), תמציות וניל ורום,אבקות אפיה וסוכר וניל, סודה לשתיה וקורנפלור,קקאו ואימסטנט פודינג וניל. סירופ מייפל וסירופ שוקולד,שקדים קלופים. ובארונות הכלליים: שמן,שמן זית,חומץ,מיץ לימון,מבחר סוגי פסטה ופתיתים,שימורים, שוקולדים לשמעון ומלוחים לי.....
זהו, פחות או יותר.....

למעלה